Fotbal intern

Dinamo – Chindia Târgovişte 0-1. A venit înghețul în Ștefan cel Mare

16.01.2021 | 21:55
Dinamo  Chindia Targoviste 01 A venit inghetul in Stefan cel Mare
ADVERTISEMENT

Măcinată de probleme financiare și în ton cu vremea de afară, Dinamo a avut o prestație modestă contra Chindiei, făcându-ne să ne întrebăm dacă nu cumva prestația solidă din etapa anterioară cu Hermannstadt a fost un simplu foc de paie.

Pe un teren înghețat și la o temperatură de -6 grade Celsius, dinamoviștii nu au contact practic nicio clipă în meci, lăsând inițiativa elevilor lui Emil Săndoi. Neplătiți de luni bune și mințiți non-stop, cu jucători care părăsesc „haita”aproape zilnic, „câinii” au arătat că nu se pot obține rezultate doar din entuziasm, ci e nevoie ca și cei din conducere să-și facă treaba dacă vor performanțe.

ADVERTISEMENT

De partea cealaltă, Chindia a ajuns la 4 succese în depalsare și a demonstrat și în „Ștefan cel Mare” că locul ocupat în clasament nu este întâmplător. Dacă vor continua pe aceeași linie, târgoviștenii au șanse mari ca la finalul sezonului regular să se claseze pe una dintre pozițiile care vor asigura prezența în play-off.

Dinamo – Chindia Târgovişte 0-1 (Berisha 64) – VEZI VIDEO

  • Dinamo: Eșanu – Sorescu, Bejan, Ehmann, Radu – M. Crețu (70 Bani), P. Anton, Răuță, Fabbrini – V. Achim (61 Blejdea) – Nemec. Rezerve: Mitrovic, Stan, Gol, Blejdea, Mihaiu, Borcea, Bani, Măgureanu. Antrenor: Jerry Gane
  • Chindia: Aioani – Căpușă, Pițian, P. Iacob, C. Dinu – Berisha (90+1 M. Costea), Rață, Dulca, Dumitrașcu – Florea (89 Diaz), D. Popa. Rezerve: Moldovan, Martac, M. Costea, Atanase, Grassano, Yameogo, Șerban. Antrenor: Emil Săndoi
ADVERTISEMENT

Min. 10: Deian Sorescu scapă singur în careu pe partea dreaptă, însă este blocat în ultimul moment de un apărător al Chindiei și trimite pe lângă poartă.

Min. 26: Șutul lui Anton din afara careului trece pe lângă poarta lui Aioani.

Min.32: Cea mai mare ocazie a meciului aparține Chindiei, dar șutul lui Berisha din 7-8 metri trece mult peste poartă.

ADVERTISEMENT

Min. 49: Fabbrini șutează pe jos de la marginea careului, Aioani respinge în primă instanță, apoi reușește să rețină balonul.

Min. 63: Eșanu intervine miraculos în fața lui daniel Popa, care nu-l poate învinge din 3-4 metri.

ADVERTISEMENT

Min. 64: GOOOL CHINDIA! Berisha înscrie cu un șut din careu. Dinamo – Chindia 0-1.

Condiții proaste de joc: gazonul este înghețat

UPDATE 16 ianuarie, ora 19:00 / Din cauza frigului și a ninsorilor căzute în ultimele zile, gazonul stadionului din Șoseaua Ștefan cel Mare nu se prezintă în cele mai bune condiții. Cu o oră înaintea startului meciului, termometrele arată -5 grade Celsius, iar terenul este înghețat, ceea ce va influența negativ calitatea jocului.


Meciul Dinamo – Chindia Târgovişte are loc sâmbătă, 16 ianuarie, cu începere de la ora 20:00, în cadrul etapei a 17-a din Casa Pariurilor Liga 1, fiind uvertura acestei runde care se va încheia tocmai marţi, 18 ianuarie. Este un meci între două echipe care se află în luptă pentru locul 6, de play-off.

Dinamo vine după o imensă gură de oxigen luată în primul joc din acest an, la Mediaş, unde a învins cu 2-0 pe Hermannstadt. Se vede treaba că stadionul din Mediaş le-a purtat noroc în acest sezon „câinilor”, care au învins cu 3-1 şi echipa locală, Gaz Metan.

Chindia nu a pornit în 2021 la fel de bine, făcând doar egal „acasă” cu Politehnica Iaşi, și ocupă la acest moment locul 7, primul sub linia ce asigură prezența în play-off.

Dinamo – Chindia Târgovişte Live Stream Digi Sport, Telekom Sport, Look Plus

Partida Dinamo – Chindia Târgovişte se joacă sâmbătă, 16 ianuarie, de la ora 20:00, pe stadionul din Șoseaua Ştefan cel Mare în cadrul etapei a 17-a a Ligii 1. Meciul este televizat în direct pe programele Digi Sport, Telekom Sport şi Look Plus. Îl mai puteţi urmări în format LIVE VIDEO, dacă intraţi pe site-ul FANATIK.RO.

La Dinamo, nu s-a întâmplat nimic pozitiv după succesul cu Hermannstadt. Jucătorii nu au încasat niciun ban din restanţe şi ameninţarea de a părăsi clubul de la o zi la alta este extrem de serioasă. Singura ceste bună e aceea că suporterii au ajuns la un acord cu Diego Fabbrini, Vlad Achim și Magaye Gueye pentru prelungirea contractelor, chiar și cu salarii reduse.

Fanii din DDB continuă să ajute clubul

Între timp, aşa zisul principal acţionar, Pablo Cortacero, continuă seria declaraţiilor halucinante, afirmând că banii vor intra toţi foarte curând în conturile jucătorilor şi că situaţia se va normaliza, dar, evident, că nu îl mai crede nimeni. Situaţia s-a agravat încât au început certurile chiar între spanioli.

Suporterii dinamovişti au mai salvat o dată clubul, achitând o sumă de 28.000 de euro în regim de urgenţă, dar spun că vor face tot ce le va sta în putinţă pentru a evita falimentul. Ei au fost realmente mândri şi impresionaţi de modul exemplar în care s-a dăruit echipa pentru victorie cu Hermannstadt.

Cotă ridicată pentru victoria „câinilor”

De cealaltă parte, Chindia, care are unul dintre cele mai modeste bugete din Liga 1, continuă să susţină că obiectivul real este obţinerea unui număr cât mai mare de puncte pentru a se evita finalul dramatic din sezonul anterior şi că dacă la tragerea cortinei va fi ca să termine pe loc de play-off va fi marele bonus la obiectivul propus.

Cotele acordate de bookmakeri pentru acest meci sunt destul de mari. Dinamo are 2,15 pentru a-şi apropia cele trei puncte, Chindia a primit 3,55, iar un gol al oaspeţilor are valoarea 1,60. Oricum, se anunţă un joc echilibrat, cu şanse reduse de a vedea multe goluri.

ADVERTISEMENT