Sport

Dinamo distruge Steaua la handbal! “Dulăii” au câştigat la 16 goluri diferenţă. “Militarii”, la retrogradare

Steaua a suferit una dintre cele mai dure înfrângeri din istorie în faţa rivalei Dinamo, la handbal. "Dulăii" lui Xavi Pascual s-au impus cu 42-26.
09.03.2024 | 17:15
Dinamo distruge Steaua la handbal Dulaii au castigat la 16 goluri diferenta Militarii la retrogradare
Dinamo distruge Steaua la handbal! "Dulăii" au câştigat la 16 goluri diferenţă. "Militarii", la retrogradare. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Dinamo domină autoritar întrecerea internă la handbal masculin. “Dulăii” merg în pas apăsat spre al 9-lea titlu consecutiv în Liga Naţională, având victorii pe linie în campionat.

Dinamo distruge Steaua la handbal! “Dulăii” au câştigat la 16 goluri diferenţă

În sala din Chiajna a fost programat derby-ul dintre Steaua şi Dinamo. Cândva un duel încins, meciul a ajuns să fie “o plimbare” în parc pentru campioana en-titre care nu a avut milă de “militarii” aflaţi în degringoladă.

ADVERTISEMENT

Dinamo s-a impus cu scorul de 42-26, una dintre cele mai mari diferenţe din istoria meciurilor directe. Steaua nu a existat în această confruntare, iar diferenţa de 16 goluri a fost făcută fără ca echipa lui Xavi Pascual să forţeze.

Evident, “dulăii” au pornit ca favoriţi în această confruntare având în vedere diferenţa de valoare, iar Steaua traversează un sezon mizerabil, strategia “militarilor” de la începutul stagiunii fiind falimentară.

ADVERTISEMENT

Unul dintre cele mai dezechilbrate derby-uri din istorie

Meciul a fost fără istoric încă din start de meci. Dinamo s-a desprins rapid şi apoi diferenţa a tot crescut. Până la pauză, elevii lui Xavi Pascual au pus o diferenţă de 11 goluri pe tabelă, scor 20-9.

În partea secundă, “dulăii” au lăsat-o mai moale, mai ales pe partea defensivă, permiţând roş-albaştrilor să marcheze aproape de două ori mai mult, 17 goluri. Nici pe atac nu s-au mai întrebuinţat prea mult oaspeţii.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, diferenţa s-a tot mărit, iar în final tabela a arătat un neverosimil 42-26. A fost unul dintre puţinele meciuri din cariera lui Xavi Pascual în care nu a fost nevoit să ia vreun time-out.

Dinamo se pregăteşte de un nou titlu, Steaua e la retrogradare

Dinamo are maximum de puncte după 20 de etape şi s-a distanţat la 14 lungimi de CSM Constanţa, echipă care are şi două meciuri mai puţin disputate. “Dulăii” nu mai pot pierde titlul şi se pregătesc de meciurile dure din European League.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă a suferit în grupele principale, Dinamo a reuşit să prindă play-off-ul şi va juca pentru un loc în sferturile de finală cu Silkeborg. “Dulăii” vor în Final Four, dar trebuie să învingă două echipe daneze: Silkeborg (play-off) şi Skjern (sferturi).

De cealaltă parte, Steaua se bate pentru evitarea retrogradării. “Militarii” sunt pe locul 10, ultimul care asigură prezenţa în sezonul viitor al Ligii Naţionale fără baraj. Steaua este la 4 puncte de U Cluj, echipă aflată pe primul loc direct retrogradabil.

  • 43 de puncte este diferenţa din clasament între Dinamo şi Steaua
  • 20 de victorii a adunat Dinamo în acest sezon
ADVERTISEMENT