Sport

Dinamo începe asaltul pentru Final Four în European League! Traseu bun pentru “dulăii” lui Xavi Pascual

Dinamo speră să ajungă în Final Four-ul din European League. "Dulăii" trebuie să treacă de danezii de la Silkeborg şi Skjern, în drumul spre Hamburg.
26.03.2024 | 08:00
Dinamo incepe asaltul pentru Final Four in European League Traseu bun pentru dulaii lui Xavi Pascual
Dinamo începe asaltul pentru Final Four în European League! Traseu bun pentru "dulăii" lui Xavi Pascual. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Dinamo domină autoritar şi în acest sezon competiţia internă de handbal masculin. “Dulăii” nu au avut un sezon european strălucit până acum, dar au şansa de a răsturna situaţia, având un culoar bun spre Final Four.

Dinamo începe asaltul pentru Final Four în European League! Traseu bun pentru “dulăii” lui Xavi Pascual

În sferturile de finală, Dinamo joacă împotriva lui Silkeborg. Meciul tur este programat marţi, de la ora 19:45, în Sala Dinamo. “Dulăii” sunt favoriţi în această confruntare şi au nevoie de o victorie la o marjă cât mai mare înaintea returului.

ADVERTISEMENT

“Dulăii” au pierdut meciurile importante din Europa în acest sezon. Sporting a câştigat de două ori, la fel şi Fuchse Berlin. Iar elevii lui Xavi Pascual au ajuns în play-off datorită victoriilor obţinute cu CSM Constanţa, cele două fiind adversare în grupele principale.

Chiar dacă a mers mai departe de pe locul trei, sorţii au fost favorabili “dulăilor”. Au intrat pe un culoar bun, pe filieră daneză. Dacă vor trece de Silkeborg, cei de la Dinamo vor juca pentru un loc în Final Four cu Skjern.

ADVERTISEMENT

“Dulăii”, mai valoroşi, pe hârtie!

Evident, pentru trupa lui Xavi Pascual nu va fi o plimbare în parc. Bjerringbro-Silkeborg are în componenţă jucători de naţională, cel mai sonor nume fiind Rasmus Lauge. Căpitanul echipei este Nikolaj Øris Nielsen, cel care evoluează din 2004 la Silkeborg, cu un singur sezon lipsă: 2008-2009 la Lemvig.

Dinamo este clar echipa mai valoroasă pe hârtie, având în componenţă un lot mai experimentat decât danezii. Iar echipa lui Xavi Pascual are şansa să arate o altă faţă în faţa propriilor fani, după evoluţiile sinusoidale din Europa, în acest sezon.

ADVERTISEMENT

Xavi Pascual cere ajutorul fanilor: “Să ne bucurăm de o victorie alături de suporterii noștri unici”

“Dulăii” nu se vor putea baza în această confruntare pe Kuduz, Stanciuc şi Saeid, iar Xavi Pascual cere ajutorul fanilor pentru o victorie care să le dea o opţiune serioasă pentru calificarea în sferturi:

„Ne dorim să jucăm la cel mai înalt nivel și să ne bucurăm de o victorie alături de suporterii noștri unici. Jucăm împotriva unei echipe puternice, dar acestea sunt partidele pe care ni le dorim dacă vrem să creștem în Europa”, a spus Xavi Pascual.

ADVERTISEMENT

Dacă Dinamo domină autoritar competiţia internă, Bjerringbro-Silkeborg are probleme în campionat. Danezii sunt abia pe locul patru, având o serie de trei înfrângeri şi un egal în ultimele cinci partide.

  • 56 de ani are Xavi Pascual
  • 65 de goluri are Andrei Akimenko, golgheterul EHF European League
ADVERTISEMENT