Sport

Dinamo, înfrângere dureroasă cu Motor Zaporoje! Cum mai pot ajunge “dulăii” în play-off-ul din Champions League

Dinamo a suferit o nouă înfrângere la limită în EHF Champions League, scor 27-28, cu Motor Zaporoje. "Dulăii" îşi diminuează şansele de play-off, însă mai pot ajunge acolo.
21.10.2021 | 23:48
Dinamo infrangere dureroasa cu Motor Zaporoje Cum mai pot ajunge dulaii in playofful din Champions League
ADVERTISEMENT

Echipa lui Xavi Pascual s-a recunoscut învinsă şi în Ucraina, după un nou final de coşmar pentru Dinamo în faţa celor de la Motor Zaporoje. “Dulăii” rămân cu două puncte după primele cinci etape disputate.

Dinamo, înfrângere dureroasă cu Motor Zaporoje! Din nou înfrângere la un gol

Dinamo spera să câştige meciul cu Motor Zaporoje, care i-ar fi permis să facă un pas uriaş pentru calificarea în play-off. Din păcate nu s-a întâmplat acest lucru şi elevii lui Pascual au cedat al doilea meci la diferenţa minimă.

ADVERTISEMENT

Din păcate, meciurile “dulăilor” pierdute la un gol diferenţă sunt chiar împotriva contracandidatelor pentru locul 6: Porto şi Motor Zaporoje. În acest moment, Dinamo coboară pe locul 7 în grupă, însă păstrează şanse de calificare mai departe, obiectivul din acest sezon.

Ghedbane, din ce în ce mai bun la Dinamo! Dar din nou nu a fost suficient

Startul de meci a fost echilibrat. Ucrainienii au condus o bună parte a primei reprize, însă nu au reuşit să se depărteze. Între buturi, Khalifa Ghedbane arată din ce în ce mai bine la “dulăi”, după câteva intervenţii salutare în prima parte, inclusiv o dublă paradă de toată frumuseţea.

ADVERTISEMENT

VEZI VIDEO:

Xavi Pascual a surprins în acest meci şi a jucat încă din start în 7 contra 6 pe faza de atac, scoţând portarul la acţiunile ofensive. Avea să fie o armă cu două tăişuri pentru Dinamo, care a reuşit să puncteze bine cu cei doi pivoţi: Sorhaindo şi Mamdouh, însă a încasat câteva goluri uşoare.

Dinamo a preluat conducerea în prima repriză! În partea a doua, “dulăii” au alergat după adversari

Dinamo a reuşit să treacă şi în avantaj în câteva rânduri, pentru prima dată la 12-11. Din păcate, nu au reuşit în niciun moment să meargă la două goluri, deşi au fost multe ocazii, iar la cabine s-a intrat la egalitate, scor 13-13.

ADVERTISEMENT

În partea secundă, ucrainienii au intrat mai bine în joc. Drept dovadă, Dinamo a alergat mai mereu după adversar. Motor a avut secvenţe foarte bune de joc şi chiar a reuşit să se desprindă la patru goluri, profitând de o eliminare de două minute la Shebib.

Xavi Pascual, scos din minţi de greşelile elevilor săi

Xavi Pascual a fost scos din minţi la time-out-urile din repriza secundă de greşelile elevilor săi. Ibericul i-a trezit pe dinamovişti care au reuşit să scadă diferenţa şi chiar să egaleze la 22. Nu a fost de ajuns.

ADVERTISEMENT

Motor a reuşit mereu să se menţină în faţă şi graţie paradelor lui Komok, care şi-a scos coechipierii în momente grele, însă Dinamo a jucat bine până în ultimul minut, când scorul a fost 27-27, pe atacul “dulăilor”.

Final de coşmar! Komok a reuşit paradele care au adus victoria ucrainienilor

Finalul a fost din nou de coşmar, exact ca în meciul cu Porto. Aruncarea lui Sorhaindo de pe semicerc a fost parată de Komok, iar pe faza a doua au marcat ucrainienii. Cu toate acestea “dulăii” au avut 40 de secunde pentru a căuta golul egalizator, însă aruncarea lui Alouini a fost din nou parată de portarul advers.

Dinamo pierde cu 27-28 în Ucraina şi se depărtează, pentru moment de obiectiv. Remarcăm evoluţia lui Valentin Ghionea, din nou cel mai bun marcator al “dulăilor”. Extrema dreaptă a marcat 8 goluri în această confruntare.

Cei mai buni marcatori:

Marcatorii din Motor-Dinamo
Marcatorii din Motor-Dinamo

Saied Heidarirad a revenit pe parchet după accidentare!

În poarta lui Dinamo a revenit Saeid Heidarirad, accidentat cu Porto. Deşi dinamoviştii se temeau de ce e mai rău, portarul iranian a putut evolua în câteva faze împotriva lui Motor, reuşind să pareze şi o aruncare de la 7 metri. Khalifa Ghedbane a avut un procentaj de 23%, mai slab decât al ucrainienilor, Komok având 32,5% procentaj de succes în intervenţii.

Dinamo este pe locul 7, cu două puncte, peste Flensburg. Nemţii rămân cu 1 punct după 5 etape, înaintea meciului cu Motor. Pentru “dulăi” nu este nimic pierdut, fiind la două puncte de Porto şi Motor Zaporoje, principalele rivale la locul de play-off.

Dinamo poate ajunge în play-off cu victorii în retur în faţa lui Porto şi Motor!

“Dulăii” pot ajunge în play-off cu victorii în retur la cele două rivale, la care au pierdut la un gol. În plus, Dinamo poate să profite de forma slabă în care se află Flensburg şi să încerce să adune puncte şi împotriva nemţilor.

CLASAMENT

Clasament
Clasament
  • 61% a fost eficienţa şuturilor pentru Dinamo
  • 8 intervenţii a avut Khalifa Ghedbane în poarta “câinilor”

 

ADVERTISEMENT