Sport

Dinamo l-a găsit pe noul Thomas Neubert! “Este extrem de bun, e genial!”

Clubul din Ştefan cel Mare a descoperit un omolog al superpreparatorului fizic de la FCSB, un specialist foarte priceput
22.02.2024 | 16:58
Dinamo la gasit pe noul Thomas Neubert Este extrem de bun e genial
Dinamo şi-a revenit graţie unui preparator fizic pe care "câinii" îl văd la fel de bun ca Thomas Neubert
ADVERTISEMENT

Revirimentul lui Dinamo e unul surprinzător şi impresionant, dintr-o formaţie ca şi condamnată la retrogradare, trupa lui Zeljko Kopic a devenit una care speră să se salveze direct, fără să mai dispute un baraj. Forma “câinilor” a fost îmbunătăţită brusc, după trei înfrângeri la rând în primele meciuri pe care le-au disputat în campionat în 2024. Au urmat victorii cu Farul, 2-0, şi cu Oţelul, 3-1. Şi roş-albii au redevenit optimişti. Cum au reuşit?

Zeljko Kopic a adus un preparator la fel de bun ca Thomas Neubert!

Din cauza rezultatelor slabe scăzuse încrederea pe care suporterii şi conducerea o mai aveau în Zeljko Kopic, însă croatul a izbutit să redreseze parcursul. Unul dintre secretele cu care antrenorul a reuşit să-şi repare echipa îl reprezintă recrutarea unui colaborator care i-a uimit deja pe jucători. Aleksa Boskovic, 30 de ani, un preparator fizic pe care Kopic l-a adus la Dinamo, a câştigat admiraţia staff-ului şi a fotbaliştilor graţie metodelor pe care le foloseşte. Tehnicianul colaborase cu specialistul acesta şi la Botev Plovdiv, în Bulgaria.

ADVERTISEMENT

Boskovic e un adept al antrenamentelor foarte grele, la intensitatea maximă. E o trăsătură comună pe care o are cu Thomas Neubert, germanul care îi chinuia pe jucătorii de la FCSB în 2012, atunci când el şi Laurenţiu Reghecampf au preluat conducerea roş-albaştrilor în primul lor mandat. Pentru că a beneficiat de sprijinul conducerii, Neubert a putut să-i muncească pe fotbalişti până când i-a transformat într-un mod evident.

Dinamo i-a cumpărat tot ceea ce a cerut

După o victorie cu 1-o obţinută de FCSB împotriva lui Chelsea în Europa League, Ilie Dumitrescu a remarcat ceva ce nu credea că ar fi fost posibil: “A fost prima oară după multă vreme când am putut vedea o echipă românească în stare să se bată de la egal la egal cu una din Premier League în toate duelurile directe!”. Sigur, Dinamo şi Boskovic sunt departe de performanţele pe care le realizau în perioada aceea FCSB şi Neubert.

ADVERTISEMENT

Dar preparatorul fizic sârb a căpătat, cu metodele pe care le foloseşte, încrederea tuturor din club. “La cererea lui Boskovic, conducerea a acceptat să investească pentru achiziţionarea unor materiale noi, el a insistat că erau foarte importante pentru pregătirea fizică”, povestesc pentru FANATIK persoane de la Dinamo. În afara muncii foarte grele pe care o comandă în fiecare zi, preparatorul fizic a atras atenţia şi cu stilul de lucrat.

“El nu mai lucrează la grămadă, la fel cu toţi jucătorii. I-a testat şi îi pregăteşte cu programe individuale, în funcţie de calităţi, de posturi, de ceea ce vrea să îmbunătăţească la fiecare jucător în parte. Este extrem de bun, e de top în meseria aceasta!”, explică aceiaşi oameni din club care îl complimentează pe specialistul sârb. Boskovic ar trebui să aibă un impact şi mai clar în perioada următoare, după ce va putea să lucreze mai mult.

ADVERTISEMENT

Cum a devenit Thomas Neubert cel mai la modă preparator fizic

Dinamo a achiziţionat câţiva fotbalişti în perioada aceasta, iar nou-veniţii încă nu au apucat să se antreneze suficient la Săftica astfel încât să ajungă în forma lor cea mai bună. Chiar şi aşa, “noii” au influenţat deja în bine prestaţiile şi rezultatele echipei. Mijlocaşii centrali Domagoj Pavicic şi Eddy Gnahore s-au impus ca titulari şi au impresionat cu evoluţiile lor. Folosit mai avansat, bulgarul Georgi Milanov a contribuit şi el la progres.

Boskovic nu a lucrat cu ei multă vreme, aşa că ar trebui să aibă posibilitatea să-i transforme în nişte fotbalişti şi mai buni, şi mai importanţi decât au fost până acum. Munca antrenorului Kopic şi a preparatorului fizic are nişte rezultate vizibile şi la fotbaliştii vechi, pe care nu tehnicianul actual i-a adus. Există o îmbunătăţire clară a randamentului pe care-l oferă Hakim Abdallah. Atacantul din Madagascar a fost dezamăgitor în partidele din 2023.

ADVERTISEMENT

În meciurile din anul acesta, el a marcat două goluri în campionat şi a fost în mod constant unul dintre cei mai buni jucători ai lui Dinamo. Într-o declaraţie pentru DigiSport, Abdallah s-a referit şi la colaborarea cu preparatorul fizic: “Se pricepe să te convingă că mai poţi chiar şi atunci când simţi că într-adevăr nu mai poţi”. Influenţa lui Boskovic în prestaţiile dinamoviştilor ar trebui să fie mai clară în lunile următoare. Thomas Neubert a avut şi el nevoie de o perioadă ca să-i facă pe Iasmin Latovlevici, pe Cristi Tănase, pe Alex Chipciu să fie mai musculoşi şi să alerge mai mult. Condiţia fizică a “câinilor” va fi testată mâine seară, atunci când ei vor juca pe terenul lui CFR Cluj, într-o partidă programată de la ora 20:00.

  • 6 puncte a obţinut Dinamo din ultimele două jocuri, 3-1 cu Oţelul şi 2-0 cu Farul. Din precedentele 24 de etape, “câinii” se aleseseră doar cu 16 puncte
  • 5 puncte îi despart pe dinamovişti de Poli Iaşi, a 14-a clasată, ocupanta ultimului loc care permite prezenţa la barajul de salvare-promovare. Ca să evite şi barajul, “câinii” ar trebui să ure pe locul al 12-lea pe care se află acum FCU Craiova, cu 30 de puncte
ADVERTISEMENT