Sport
notix pixel id

Dinamo, de nerecunoscut la finalul turului de campionat. Cum arăta în prima etapă și câți jucători au folosit „câinii” în 15 etape

Dinamo a folosit în acest tur de campionat nu mai puțin de 30 de jucători, însă doar trei dintre fotbaliștii titulari în prima etapă cu FC Voluntari au fost pe teren și în ultima etapă a turului cu CFR Cluj.
22.11.2021 | 13:20
Dinamo, de nerecunoscut la finalul turului de campionat. Cum arăta în prima etapă și câți jucători au folosit „câinii” în 15 etape
Dinamo a folosit în acest tur de campionat nu mai puțin de 30 de jucători, însă doar trei dintre fotbaliștii titulari în prima etapă cu FC Voluntari au fost pe teren și în ultima etapă a turului cu CFR Cluj. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Dinamo a trecut prin multiple transformări și încercări în acest tur de campionat și în ciuda interdicției la transferuri „câinii” au legitimat pentru Liga 1 nu mai puțin de 43 jucători. La acest număr s-ar putea adăuga și atacantul brazilian Pedro Schizzi, aflat în probe așa cum FANATIK a anunțat în exclusivitate.

Mircea Rednic a schimbat lotul din temelii, a trimis zece jucători la echipa a doua și a mai transferat alți șapte fotbaliști. În total, Dinamo a transferat în acest sezon nu mai puțin de 17 jucători, puțini dintre cei care erau pe teren în prima etapă regăsindu-se în primul „unsprezece” la ultimul meci cu CFR Cluj.

Dinamo, o echipă schimbată din temelii la finalul turului de campionat

Dinamo este o echipă de nerecunoscut dacă ținem cont rezultatele din acest tur de campionat și de jocul prestat, însă situația se răsfrânge și la nivel de lot, unde au apărut 17 jucători noi fața de prima etapă din Casa Pariurilor Liga 1.

ADVERTISEMENT

Schimbările s-au produs și la nivel de bancă tehnică, singurul om care a rămas din vechiul staff al lui Dusan Uhrin și Dario Bonetti fiind antrenorul secund Iulian Mihăiescu, aflat la Dinamo de o viață.

Dinamo a început sezonul pe 19 iulie împotriva lui FC Voluntari cu o echipă formată cu precădere din jucători tineri care în sezonul trecut evoluaseră la Dinamo 2, în Liga 3.

ADVERTISEMENT

După ridicarea interdicției la transferuri și venirea lui Mircea Rednic, lotul a fost schimbat din temelii. Astfel, doar trei fotbaliști care au fost titulari în prima etapă cu Voluntari s-au mai regăsit în primul „unsprezece” în ultima etapă a turului împotriva lui CFR Cluj.

Cum a arătat Dinamo în prima etapă cu FC Voluntari

Portarul Mihai Eșanu, Deian Sorescu și Andrei Radu sunt singurii jucători care au „supraviețuit” în primul unsprezece în ultima etapă a turului dintre cei care erau trimiși pe teren cu FC Voluntari în prima etapă.

ADVERTISEMENT

Dinamo, în prima etapă cu FC Voluntari

Eșanu Sorescu(c), Giafer, Dudea, Filip – Răuță – Crețu, Bani Mustafa, Anton, A. Radu – Moldoveanu; Rezerve: Fara, Neicuțescu, Mihaiu, Măgureanu, Borcea, Stan, Diniță, Florescu, Pavel; Antrenor: Dario Bonetti

Andrei Radu nu a convins nici el, însă a profitat de lipsa soluțiilor și de accidentarea lui Steliano Filip, câștigându-și locul de titular.

ADVERTISEMENT

Deian Sorescu a rămas cel mai important jucător al lui Dinamo, chiar dacă și el a fost exclus din lot și și-a pierdut banderola de căpitan.

În afară de cei trei, singurii jucători care au fost pe teren sau pe bancă la meciul din prima etapă cu Voluntari și în ultima etapă a turului cu CFR Cluj sunt Deniz Giafer, Cătălin Măgureanu, Bani Mustafa, singurul utilizat în ambele meciuri, și Andreas Mihaiu, revenit după o accidentare care l-a ținut departe de teren în ultimele opt etape.

ADVERTISEMENT

Dinamo, la meciul cu CFR Cluj în ultima etapă a turului de campionat:

Eșanu Sorescu, Almeida, Popa, A. Radu Măgureanu, Espinosa, Kainourgios – Matei, Ivanovski, Torje. Rezerve: Iliev, Grigore, Giafer, Carp, Bani Mustafa, Țîră, Vestenicky, Nunic, Mihaiu. Antrenor: Mircea Rednic

Câți jucători a folosit Dinamo în sezonul actual din Liga 1

Dinamo a folosit nu mai puțin de 30 de jucători în acest sezon din Casa Pariurilor Liga 1 din totalul de 43 înscriși la Liga Profesionistă de Fotbal.

Portari: Mihai Eșanu (10 meciuri), Plamen Iliev (5 meciuri);

Fundași: Andrei Radu (12 meciuri), Andre Pinto (4 meciuri), Ricardo Grigore (12 meciuri), Răzvan Popa (5 meciuri), Alin Dudea (3 meciuri), Deniz Giafer (9 meciuri), Marco Ehmann (6 meciuri), Deian Sorescu (14 meciuri), Geani Crețu ( 13 meciuri),Ionuț Amzar (6 meciuri);

Mijlocași: Alexandru Răuță (12 meciuri), Steliano Filip (11 meciuri), Nikolas Kainourgios (1 meci), Cătălin Itu (8 meciuri), Gabi Torje (7 meciuri), Cosmin Matei (6 meciuri), Antonio Bordușanu ( 1 meci), Valentin Borcea (2 meciuri), Michel Espinosa (3 meciuri), Ahmed Bani (12 meciuri), Andreas Mihaiu (6 meciuri);

Atacanți: Marko Nunic (1 meci), Cătălin Țîră (3 meciuri), Mirko Ivanovski (8 meciuri), Mihai Neicuțescu (3 meciuri), Tomas Vestenicky (3 meciuri), Robert Moldoveanu (11 meciuri), Cătălin Măgureanu (7 meciuri);

Dintre cei care se află în acest moment în lotul lui Dinamo și nu au debutat în Liga 1 se numără Ștefan Fara, Constantin Nica, Peter Gluhakovic, Cătălin Carp și Pedro Schizzi.

Mircea Rednic, schimbări radicale la Dinamo

Mircea Rednic a revenit pe banca lui Dinamo la meciul cu UTA din etapa a 11-a, pe data de 2 octombrie. De atunci, la Dinamo au fost aduși nu mai puțin de zece jucători, iar alți opt au ajuns la echipa a doua a clubului.

Astfel, nemulțumit de evoluția elevilor săi, Mircea Rednic i-a trimis la echipa a doua pe rând pe Alin Dudea, Claudiu Stan, Deniz Giafer, Marco Ehmann, Valentin Borcea, Ionuț Amzar, Antonio Bordușanu, Geani Crețu, Mihai Neicuțescu, Andrei Radu și Robert Moldoveanu.

De la venirea lui Mircea Rednic au transferați zece jucători, în timp ce Salif Cisse, un atacant aflat în probe, nu a convins și nu a fost păstrat. Astfel, Rednic i-a adus pe rând pe Nikolaos Kainourgios, Petar Gluhakovic, Michel Espinosa, Cătălin Carp, Thomas Vestenicky, Marko Nunic și un atacant brazilian aflat în probe, Pedro Schizzi.

Ba,mai mult, de la debutul lui Mircea Rednic pe banca lui Dinamo în meciul cu UTA din etapa 11, doar cinci jucători s-au mai aflat în primul unsprezece în ultima etapă cu CFR Cluj: Andrei Radu, Răzvan Popa, Deian Sorescu, Gabi Torje și Mirko Ivanovski.

Cum a arătat Dinamo la meciul de debut al lui Mircea Rednic cu UTA

Dinamo: Iliev – A. Radu, R. Popa, R. Grigore, St. Filip – Itu, Răuță, Bani – Torje, Ivanovski, SorescuRezerve: Eșanu, Pinto, Dudea, Țîră, Neicuțescu, V. Borcea, G. Crețu, Amzar, R. Moldoveanu. Antrenor: Mircea Rednic

Schimbările de lot, modificările frecvente în primul „unsprezece”, lipsa ritmului de joc, a pregătirii fizice a jucătorilor transferați și lipsa experienței jucătorilor tineri ar putea fi unele dintre explicațiile pentru rezultatele dezastruoase ale lui Dinamo din acest tur de campionat.

„Jucătorii care au venit și care vor mai veni nu vor putea fi 100% până în februarie. 80% e problemă de pregătire. Din februarie-martie va arăta altfel echipa, dar să nu fie prea târziu”. – Florin Prunea pentru FANATIKdespre lotul lui Dinamo

  • 3 jucători care au fost titulari la Dinamo în prima etapă cu Voluntari s-au regăsit în primul „unsprezece” și în ultimul meci din acest tur de campionat cu CFR Cluj
  • 30 de jucători a utilizat Dinamo în acest sezon din Liga 1
  • 4 jucători care s-au aflat în lot în prima etapă cu Voluntariul s-au mai regăsit și la finalul turului de campionat în meciul cu CFR Cluj
  • 17 jucători a transferat Dinamo din septembrie până în noiembrie
  • 7 jucători a adus Mircea Rednic la Dinamo
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria SPORT
A apărut noua revistă Fanatik
  • NOUL FANATIK, prima revistă de sport pe hârtie lucioasă
  • 84 pagini de emoții, la NUMAI 5 lei
A apărut noua revistă Fanatik