Sport

Discursul furibund al lui Edi Iordănescu care a dinamitat vestiarul echipei naționale. „Nu mai accept!” Exclusiv

Selecționerul Edi Iordănescu a avut o reacție virulentă la revenirea echipei la hotel după primul meci din Liga Națiunilor, cel pierdut de România la Podgorica, 0-2 cu Muntenegru.
14.06.2022 | 11:03
Discursul furibund al lui Edi Iordanescu care a dinamitat vestiarul echipei nationale Nu mai accept Exclusiv
Edi Iordanescu la conferinta de presa de dinaintea meciului Romaniei impotriva Finlandei, contand pentru Liga Natiunilor, desfasurata la centrul National de Fotbal de la Buftea, vineri 10 iunie 2022. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

România a început cu două eșecuri campania de Liga Națiunilor. După 0-2 la Podgorica împotriva celor din Muntenegru, a urmat o nouă înfrângere, 0-1 cu Bosnia, la Zenica. În meciul cu Dzeko & co, chiar dacă am pierdut iar, specialiștii au remarcat o schimbare de atitudine a tricolorilor.

Edi Iordănescu a făcut iureș la hotel după Muntenegru – România 2-0. „A fost, așa, ca un pumn în bărbie!”

Această restartare a vestiarului are legătură cu ce s-a întâmplat imediat după ce delegația tricoloră a ajuns la hotel, după meciul cu Muntenegru. Naționala pierduse, dar arătase deplorabil în teren, poate cel mai prost meci al primei reprezentative din ultimii 20 de ani.

ADVERTISEMENT

Selecționerul Edi Iordănescu, care și-a găsit cu greu cuvintele la conferința de presă de după meci, a făcut iureș din cauza atitudinii jucătorilor. A avut un discurs furibund la adresa tuturor, fiind dezamăgit de tot ce a văzut.

Mister ne-a adunat pe toți și ne-a transmis că nu mai acceptă nicio superficialitate! Era foarte dezamăgit și a insistat pe ideea că cine nu-și schimbă total mentalitatea nu mai vine la națională! Că trebuie să ne schimbăm total gândirea și abordarea, pentru că nu e ok ca naționala să fie tratată cu indiferență.

ADVERTISEMENT

Dar ceea ce ne-a dat încredere mai mare și am simțit că avem un sprijin, a fost mesajul că el răspunde de tot, de rezultate și ne va apăra necondiționat dacă vede că noi dăm totul pe teren! A fost, așa, ca un pumn în bărbie ca să ne trezim!”, au povestit mai mulți tricolori pentru FANATIK.

S-a dorit un moment zero și e posibil ca discursul selecționerului să fii activat anumite energii latente ale jucătorilor. O mică dovadă a fost prestația cu Bosnia, apoi „inima” pusă pe gazon de tricolori în victoria cu Finlanda.

ADVERTISEMENT

Efectele discursului au început deja să se vadă. Pentru returul cu Muntenegru, Edi Iordănescu vorbește de alte schimbări, dar în primul rând de încredere

După primele trei puncte ale naționalei României în această grupă de Liga Națiunilor, urmează, tot pe Giulești, partida retur cu Muntenegru.

Echipa națională are viitor. A avut reacție după meciul din Muntenegru și a continuat cu o reacție și mai puternică în jocul din Giulești contra Finlandei. Situația a fost foarte proastă după primul joc și a persistat și în al doilea, dar ne-am adunat bine, ați văzut că și pentru băieți e greu să dea multe explicații” – Edi Iordănescu

Acest meci va încheia seria de 4 partide în 10 zile din luna iunie, urmând ca pe finalul lunii septembrie să terminăm grupa cu deplasare la Helsinki și joc acasă cu Bosnia. Acum selecționerul este mult mai încrezător în potențialul echipei.

ADVERTISEMENT

Nu am pregătit altfel meciul de pe Giulești față de cel din Muntenegru. E vorba doar de starea emoțională, am avut timp să stăm împreună și s-a văzut. În acest moment nu pot să analizez clasamentul pentru că este în dinamică, după fiecare etapă suferă modificări. Eu nu mă uit la clasament, ci la ce urmează. Trebuie să lăsăm lucruri bune pentru luna septembrie.

Știu că sunt și lucruri negative care atrag aceste dese schimbări în echipă, lucruri care țin de omogenitate, de chimie a jocului. Dar a trebuit să apelăm la această strategie pentru că ne-a obligat calendarul. Așteptați-vă din nou la schimbări cu Muntenegru, este un semn de încredere pe care îl transmit către grupul de jucători. Oricine trebuie să intre și să dea totul, la nevoie”, a declarat Edi Iordănescu la conferința de presă dinaintea meciului cu Muntenegru din Giulești.


  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 1,95 este cota pentru „1 solist” la meciul România – Muntenegru. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT