Life

Doi activiști au aruncat cu o tartă de ciocolată în statuia de ceară a Regelui Charles al III-lea de la Madame Tussauds

Imagini de necrezut la muzeul Madame Tussauds din Londra. Statuia de ceară a Regelui Charles al III-lea a fost vandalizată de doi activiști.
24.10.2022 | 20:36
Doi activisti au aruncat cu o tarta de ciocolata in statuia de ceara a Regelui Charles al IIIlea de la Madame Tussauds
Statuia Regelui Charles al III-lea, vandalizată. Sursă foto: captură Twitter / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Statuia de ceară a Regelui Charles al III-lea, care este expusă la muzeul Madame Tussauds din Londra, a fost vandalizată. Doi activiști de 20 și 29 de ani au decis să protesteze într-un mod inedit.

Statuia de ceară a Regelui Charles al III-lea, vandalizată

Eilidh McFadden, în vârstă de 20 de ani, şi Tom Johnson, în vârstă de 29 de ani, sunt protagoniștii incidentului de la muzeul Madame Tussauds. Cei doi tineri, care sunt activiști ecologiști și fac parte din grupul ”Just Stop Oil”, au ales o manieră neașteptată prin care să se facă auziți.

ADVERTISEMENT

Aceștia au aruncat cu o tartă de ciocolată în statuia de ceară a Regelui Charles al III-lea de la muzeul Madame Tussauds. Ce s-a văzut acum însă nu este singular și face parte dintr-un număr mult mai mare de acțiuni ale acestui grup, care au ca scop oprirea exploatării petrolului, dar și a gazelor naturale, notează AFP.

Astfel, fața statuii de ceară a Regelui Charles al III-lea, care de altfel este și un apărător al mediului, a ajuns să fie zdrobită de o prăjitură de ciocolată.

ADVERTISEMENT

De ce au ales cei doi activiști această statuie? Într-un comunicat, tinerii aminteau de un discurs pe care Regele Charles l-a ținut în 2019, când era prinț de Walles, înainte de moartea Reginei Elisabeta a II-a, și în care cerea din partea tinerilor fapte imediate și nu doar vorbe.

”Ştiinţa este clară. Cererea este clară: doar opriţi noile proiecte petroliere şi gazifere. E floare la ureche”, au transmis într-un comunicat cei doi activiști.

ADVERTISEMENT

Tabloul ”Les Meules” al lui Claude Monet, vandalizat cu piure

AFP a contactat și Muzeul Madame Tussauds din Londra pentru a oferi un punct de vedere, însă sursa citată nu a oferit însă un răspuns.

Până acum însă, se știe că patru persoane au fost arestate în acest dosar. Trebuie menționat faptul că nu este pentru prima oară când mai mulți activiști din grupul ”Just Stop Oil” sunt protagoniștii unor astfel de momente.

ADVERTISEMENT

În urmă cu câteva săptămâni, mai mulți tineri au aruncat cu să de roșii pe tabloul ”Floarea-Soarelui” a lui Vincent Van Gogh, la National Gallery. De asemenea, alte persoane, din același grup, au vandalizat cu vopsea și sediul unui dealer Aston Martin.

La rândul lor, mai mulți activiști din grupul ecologist ”Last Generation”, au aruncat cu piure în cursul zilei de duminică la un muzei din Potsdam, Germania, pe tabloul ”Les Meules” al lui Claude Monet.

ADVERTISEMENT