News

Doi procurori din Republica Moldova, infectați cu coronavirus. În ce stare se află aceștia

02.06.2020 | 12:00
Doi procurori din Republica Moldova infectati cu coronavirus In ce stare se afla acestia
ADVERTISEMENT

Doi procurori din cadrul Procuraturii Generale din Republica Moldova au fost infectați cu coronavirus, dar starea lor este bună.

Doi procurori din Republica Moldova, infectați cu coronavirus

Conform Adevărul, cei doi procurori din Republica Moldova care au fost testați pozitiv cu coronavirus sunt în izolare la domiciliu, sub supravegherea medicilor.

ADVERTISEMENT

Revenirea la muncă a celor doi procurori va fi permisă doar la prezentarea rezultatelor negative ale testului la COVID-19.

Administraţia Procuraturii Generale a dispus măsuri sporite de protecţie pentru restul colectivului, fiind verificaţi toţi angajaţii care au intrat în contact cu persoanele infectate, având în vedere necesitatea autoizolării acestora.

ADVERTISEMENT

Moldova a înregistrat peste 8.300 de cazuri

Până la ora actuală, în Republica Moldova au fost raportate 8.360 de cazuri de COVID-19 şi 305 morți, dintre care 18 decese în rândurile lucrătorilor medicali, iar în 35 de cazuri este vorba despre locuitori ai Transnistriei.

În total, au fost confirmate 1.630 de cazuri de infectare în rândul angajaţilor sistemului de sănătate, printre care: medici – 383, asistenţi medicali – 637, medici rezidenți – 88, farmacişti – 21, personal auxiliar – 501.

ADVERTISEMENT

O echipă de 42 de medici şi asistenţi medicali din cadrul Ministerului Apărării Naţionale şi Ministerului Sănătăţii, cu specializări în Anestezie şi Terapie Intensivă, Pneumologie, Medicină de Urgenţă şi Medicină Internă, au fost la Chișinău pentru a ajuta în lupta împotriva COVID-19.

Autoritățile au anunțat că trei medici și un pompier din Bihor, ce au participat la misiunea din Republica Moldova, au fost depistați cu noul coronavirus. Pe lângă aceștia, au mai testat pozitiv colegi de-ai lor din Târgu Mureș și Arad, dar și conducerea delegației, din București.

ADVERTISEMENT

Ambasadorul Republicii Moldova la București a fost convocat de urgență la sediul Ministerului Afacerilor Externe, în timp ce ministrul Bogdan Aurescu a avut o discuție cu omologul său de la Chișinău, ministrul de extrene Oleg Țulea, după ce premierul Moldovei Ion Chicu a făcut ”o serie de declarații denigratoare la adresa României”.

ADVERTISEMENT