Sport

Doliu în baschetul românesc! Un fost mare jucător și antrenor de la Dinamo a murit la 85 de ani

O veste teribilă a întristat lumea baschetului românesc. Legendarul jucător și antrenor Horațiu Giurgiu a murit la vârsta de 85 de ani.
29.03.2024 | 06:00
Doliu in baschetul romanesc Un fost mare jucator si antrenor de la Dinamo a murit la 85 de ani
O veste teribilă a întristat lumea baschetului românesc. Legendarul jucător și antrenor Horațiu Giurgiu a murit la vârsta de 85 de ani. Sursă foto: Facebook CS Dinamo Bucuresti
ADVERTISEMENT

Această veste vine la scurt timp după o altă mare pierdere a sportului din țara noastră. Fosta mare handbalistă Ana Stark-Stănișel, câștigătoare a Cupei Campionilor Europeni cu Rapid, a încetat din viață la 89 de ani.

Dinamo a anunțat moartea unei legende a baschetului autohton

Anunțul morții lui Horațiu Giurgiu, o legendă pentru baschetul din România, a fost făcut de CS Dinamo. Clubul din Ștefan cel Mare i-a adus acestuia un ultim omagiu pe rețelele de socializare.

ADVERTISEMENT

”Clubul Sportiv Dinamo deplânge trecerea la cele veșnice a profesorului Horațiu GIURGIU (85 de ani), o legendă a baschetului românesc și a Clubului Sportiv Dinamo. Antrenorul cunoscut de apropiati sub numele de alint ‘Bigu’ a jucat la Dinamo în anii 60-70, câștigând șapte titluri naționale.

După ce a renunțat la cariera de sportiv, la numai 33 de ani, a îmbrățișat profesia de antrenor, șlefuind talente precum Constantin ‘Titi’ Popa, Gherasim Tzakis, Mircea Ivanov, Cornel Alecu si Uche Iheadindu. Condoleanțe familiei! Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, se arată pe pagina de Facebook a grupării dinamoviste.

ADVERTISEMENT

Sportul românesc, pierderi imense în 2024

În urmă cu câteva săptămâni, celebra voleibalistă Ruxi Dumitrescu s-a stins din viață la vârsta de doar 46 de ani. Născută pe 20 aprilie 1977, ea a evoluat atât pentru naționala României de volei feminin, cât și pentru echipa națională a Greciei.

Ruxi Dumitrescu a participat sub „tricolor” la Campionatul Mondial FIVB de volei feminin din Brazilia din 1994. Fosta mare voleibalistă a primit cetățenia greacă și a participat alături de naționala feminină de volei a Greciei la Jocurile Olimpice de la Atena din 2004.

ADVERTISEMENT

La nivel de club, Ruxi Dumitrescu a evoluat pentru Dacia Pitești (1994-1997), după care a făcut pasul în Grecia la Vrilissia Atena (1997-2003) și Panathinaikos (2003-2010). Anunțul trist al decesului a fost făcut de Federația Română de Volei.

La începutul anului, Emil Barbu Popescu, zis Mac, fostul președinte al Sportului Studențesc din perioada de glorie a clubului, a murit la vârsta de 85 de ani. Profesor doctor în arhitectură, el a realizat peste 80 de proiecte de construcții, printre cele mai cunoscute fiind Arena Națională.

ADVERTISEMENT

Emil „Mac” Popescu a înființat în 1969 celebrul Club A, instituție în care, până în 1990, era permis doar accesul studenților de la Arhitectură și al prietenilor lor. Club A este cea mai veche instituție studențească din România.

ADVERTISEMENT
Tags: