Sport

Doliu la Farul! Un fost jucător al ”marinarilor” a murit la doar 47 de ani

Fostul jucător al echipei Farul Constanța, Cătălin Agafiței, a murit cu puțin înainte de a împlini 47 de ani din cauza unei boli incurabile.
22.09.2023 | 00:33
Doliu la Farul Un fost jucator al marinarilor a murit la doar 47 de ani
Fostul jucător al echipei Farul Constanța, Cătălin Agafiței, a murit cu puțin înainte de a împlini 47 de ani din cauza unei boli incurabile. Sursă foto: Facebook Farul Constanța
ADVERTISEMENT

Vestea dispariției fotbalistului de la malul Mării Negre vine la câteva zile după ce sportul românesc l-a pierdut pe Viorel Maier, unul dintre cei mai mari conducători de club din handbalul de la noi.

A murit un fost jucător la Farul

Cătălin Agafiței a murit din cauza unor grave probleme medicale. Fostul jucător de la Farul Constanța ar fi urmat să împlinească 47 de ani chiar în ziua de Crăciun, însă nu a mai apucat să prindă această vârstă.

ADVERTISEMENT

”Farul Constanta și Academia Hagi sunt alături, în aceste momente dificile, de familia fostului fotbalist și fost junior al Farului, Cătălin Agafiței, fost profesor titular al Școlii nr.24 și director al Școlii nr.3 din Constanța.

Cătălin Agafiței s-a implicat activ inclusiv în educația școlară a zeci de copii din cadrul Academiei Gheorghe Hagi! Condoleanțe familiei! Dumnezeu să te odihnească în pace, Aga!”, este mesajul postat pe Facebook de clubul lui Gică Hagi.

ADVERTISEMENT

Cătălin Agafiței a jucat mijlocaș dreapta la Farul Constanța în perioada junioratului, pentru ca mai apoi să evolueze ca atacant la Midia Năvodari, Callatis Mangalia, Portul Constanţa, Oil Terminal sau CSO Ovidiu, formații din eșaloanele inferioare.

Colegii de școală îl deplâng pe Agafiței

Vestea morţii lui Cătălin Agafiţei a fost primită cu multă tristeţe nu numai în lumea fotbalului de la noi. El a fost apreciat şi ca profesor de sport, iar colegii pe care i-a avut la Școala nr.24 din Constanţa au transmis un mesaj de condoleanţe.

ADVERTISEMENT

”Cu mare durere, colectivul Școlii nr.24 Ion Jalea din Constanța anunță trecerea în neființă a colegului nostru, Cătălin Agafiței, plecat mult prea devreme dintre noi. Va rămâne veșnic în inimile noastre.

Ne vom aminti mereu de el, de zâmbetul lui, de pasiunea cu care își face meseria de dascăl, de căldura cu care își înconjura colegii și elevii. Dumnezeu să-l odihnească în pace! Condoleanțe familiei îndurerate!”, este mesajul Școlii nr.24 din Constanța.

ADVERTISEMENT

În urmă cu două luni cunoscutul antrenor de handbal Ion ”Jean” Crăciun a decedat la doar 67 de ani. Fostului tehnician i s-a făcut rău acasă și medicii nu au reușit să-l mai aducă la viață în ciuda manevrelor de resuscitare pe care le-au încercat când au ajuns la fața locului, fiind nevoiți să constate decesul în urma unui infarct.

ADVERTISEMENT