Sport

Dorinel Munteanu și-a aflat pedeapsa pentru derapajul rasist. Tehnicianul i-a făcut ”bronzați” pe fanii Rapidului

Dorinel Munteanu a avut un derapaj rasist la adresa suporterilor rapidiști, dar pedeapsa primită de antrenorul Oțelului este una lejeră.
03.04.2024 | 17:20
Dorinel Munteanu sia aflat pedeapsa pentru derapajul rasist Tehnicianul ia facut bronzati pe fanii Rapidului
Dorinel Munteanu a avut un derapaj rasist la adresa suporterilor rapidiști, dar pedeapsa primită de antrenorul Oțelului este una lejeră. Sursă foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

După eșecul suferit de gălățeni în Giulești, scor 1-2, într-un meci jucat în etapa a 24-a a sezonului regulat din SuperLiga, fostul mare internațional a folosit cuvântul ”bronzați” când a vorbit de anumiți fani ai Rapidului.

Pedeapsă ușoară pentru Dorinel Munteanu după derapajul rasist

La 2 luni după acel moment regretabil, Dorinel Munteanu a aflat că a scăpat cu o pedeapsă mai mult decât ușoară. Pentru derapajul său rasist, tehnicianul a primit amendă și avertisment din partea Comisiei de Disciplină din cadrul FRF.

ADVERTISEMENT

”FC RAPID 1923 vs. Dorinel MUNTEANU – Plângere – Respinge excepția lipsei de interes invocată de către clubul ACS Suporter Club Oțelul Galați ca neîntemeiată. Respinge cererea de suspendare a plângerii disciplinare formulată de clubul ACS Suporter Club Oțelul Galați ca neîntemeiată.

Respinge cererea reconvențională formulată de clubul ACS Suporter Club Otelul Galați ca neîntemeiată. Admite cererea formulată de clubul FC Rapid 1923 SA. În temeiul art. 12, 14 Bis și 15 din RD, raportat la art. 54.1 din RD, se sancționează antrenorul Dorinel Munteanu cu AVERTISMENT și penalitate sportivă de 4.500 lei”, se arată în decizia Comisiei de Disciplină, postată pe site-ul oficial al LPF.

ADVERTISEMENT

Cum au reacționat rapidiștii după insultele rasiste

La o zi după incidentul care a fost îndelung comentat, Dorinel Munteanu a revenit asupra subiectului și a precizat că nu consideră că folosirea cuvântului ”bronzați” este ceva rasist și a continuat să-i atace pe acei fani rapidiști care l-au înjurat tot meciul.

Așa cum era și normal, oficialii clubului Rapid au luat atitudine față de derapajul rasist al antrenorului de la Oțelul și i-au amintit acestuia că mulți dintre cei pe care i-a jignit l-au încurajat pe când îmbrăca tricoul echipei naționale.

ADVERTISEMENT

În exclusivitate pentru FANATIK, secretarul de stat al Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării a oferit detalii în cazul lui Dorinel Munteanu. Cristian Jura a declarat că antrenorul gălățenilor ar putea să primească o sancțiune destul de mare.

Însă, acesta a afirmat că Dorinel Munteanu va fi audiat de Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării doar în cazul în care suporterii rapidiști vor face plângere, deoarece instituția nu se va autosesiza în acest caz.

ADVERTISEMENT

În direct la MAX PROFEŢIILE LUI MITICĂ, Dumitru Dragomir a declarat că Dorinel Munteanu nu este rasist și că nu ar trebui să se facă atât de mult tam-tam pe marginea declarațiilor date de antrenorul gălățenilor.

ADVERTISEMENT