Sport

Dramă în lumea tenisului. Fosta mare campioană Martina Navratilova, diagnosticată cu cancer la gât şi la sân

Martina Navratilova este una dintre cele mai mari jucătoare de tenis din istorie, dar ea trece printr-un moment extrem de greu după ce a aflat că suferă de cancer.
02.01.2023 | 18:20
Drama in lumea tenisului Fosta mare campioana Martina Navratilova diagnosticata cu cancer la gat si la san
Martina Navratilova este una dintre cele mai mari jucătoare de tenis din istorie, dar ea trece printr-un moment extrem de greu după ce a aflat că suferă de cancer. Sursă foto: Daily Express
ADVERTISEMENT

Născută în Cehoslovacia, dar stabilită în SUA și cu cetățenie americană, fosta mare sportivă este căsătorită din 2014 cu partenera sa Julie Lemigova, o fostă Miss URSS în anul 1991.

Martina Navratilova, decisă să lupte împotriva cancerului

Fosta jucătoare de tenis Martina Navratilova a fost diagnosticată cu cancer la gât şi la sân. Conform The Guardian, fostul număr 1 mondial a fost supusă, în 2010, unui tratament pentru cancer de sân în stadiu incipient.

ADVERTISEMENT

În ciuda veștii teribile, Navratilova este încrezătoare că va trece și peste această problemă. ”Este un diagnostic grav, dar încă se poate rezolva şi sper la un rezultat favorabil. O să fie greu o vreme, dar voi lupta din toate puterile mele”, a spus fosta sportivă, în vârstă de 66 de ani.

Navratilova, câştigătoare a 59 de titluri de Grand Slam la simplu şi la dublu, nu va merge la Australian Open, luna aceasta, unde urma să lucreze ca expert TV pentru Tennis Channel, dar speră să se poată alătura ”din când în când prin Zoom”.

ADVERTISEMENT

Când au început problemele pentru Navratilova

Reprezentantul Martinei Navratilova a anunțat într-o declarație de presă că prognosticul este bun și că fostul lider al clasamentului WTA va începe tratamentul chiar din această lună.

”Martina Navratilova a fost diagnosticată cu cancer la gât în ​​stadiul I. Prognosticul este bun şi Martina îşi va începe tratamentul luna aceasta. Tipul de cancer este HPV şi acest tip răspunde foarte bine la tratament.

ADVERTISEMENT

Martina a observat un ganglion limfatic mărit la gât în ​​timpul Turneului Campioanelor de la Fort Worth. Deoarece acesta nu a scăzut, a făcut o biopsie, iar rezultatele au relevat că are cancer la gât în stadiu 1.

În timpul în care Martina era supusă analizelor pentru gât, la sânul ei i s-a găsit o formă suspectă, care ulterior a fost diagnosticată ca fiind cancer, fără legătură cu cancerul la gât. Ambele tipuri de cancer sunt în stadii incipiente”, a spus reprezentantul fostei sportive.

ADVERTISEMENT

Vestea cu privire la Martina Navratilova vine la câteva zile după ce marele Pele, considerat de mulți cel mai mare fotbalist al tuturor timpurilor, a murit la vârsta de 82 de ani, fiind răpus de un cancer la colon.

ADVERTISEMENT