News

Drama românilor care pleacă din țară pentru un trai mai bun. ”Omul șoselelor” a sfârșit în 5 secunde. ”A plecat dintre noi arzând cu fierul ce îi fusese casă”

Moartea unui șofer român, 48 de ani, carbonizat în cabina unui camion care s-a răsturnat și s-a aprins pe o șosea de centură din Italia, a scos la suprafață riscurile imense la care sunt expuși conducătorii auto
04.08.2022 | 13:55
Imaginea camionului în flăcări îi va urmări mult timp pe șoferi. Foto: Facebook Torino Today
ADVERTISEMENT

În urmă cu doar câteva zile, Florian Stănciuț conducea un camion frigorific pe șoseaua de centură din Stupinigi di Nichelino, regiunea Piemonte.

A plecat din țară pentru un trai mai bun

Conform torinotoday.it, la un moment dat, autocamionul nu a mai păstrat direcția de mers, a lovit parapetul și s-a răsturnat. Din nefericire, din cauza impactului violent, camionul frigorific a luat foc.

ADVERTISEMENT

Șoferul nu a avut nicio șansă. Când au sosit la fața locului, pompierii au stins flăcările și au scos trupul carbonizat din cabină. Florian Stănciuț avea 48 de ani și era un șofer experimentat.

În urma celor întâmplate, mai mulți șoferi profesioniști care lucrează în străinătate au transmis condoleanțe familiei îndoliate.  Printre ei a fost și Ilie Matei, supranumit Omul Şoselelor pe rețelele de socializare.

ADVERTISEMENT

De asemenea, Ilie Matei îl cunoștea pe șoferul care a murit ars. ”Când te apuci de meseria asta, nimeni nu îți va vorbi despre riscuri! Toți îți vor vorbi despre banii câștigați, despre locurile vizitate, despre cât de minunată este.

Ce comentariu îi deranjează pe șoferii profesioniști

(…) Știu ei de ce sar ca arși când li se spune că nu fac altceva decât să stea atârnați de volan toată ziua. În sinea noastră, știm cu toții că vor exista acele 5 secunde ce vor face diferența între a fi și o catastrofă.

ADVERTISEMENT

Pentru Florian Stanciuț, colegul nostru de la fosta firmă unde am activat, cele 5 secunde au fost fatale. A plecat dintre noi prins între fiarele mastodontului pe care îl conducea, arzând deodată cu fierul ce îi fusese casă și partener de drum”, a scris Matei pe Facebook.

În același context, un alt șofer a comentat că după o viață de chin și riscuri, el și colegii ajung la mila statului, cu niște pensii de 1.500 de lei. Altul a scris că șoferii profesioniști sunt tot timpul în pericol.

ADVERTISEMENT

Același conducător auto a subliniat că niciodată nu știe dacă se va întoarce din cursă, din cauza situațiilor neprevăzute care pot apărea oricând

ADVERTISEMENT
Tags: