Sport

Drumul spre maturitate al lui Jovan Markovic: „Nu se aștepta să-l cheme la națională! E într-o schimbare de mentalitate”

Jovan Markovic a fost lăudat pentru maturitatea de care a dat dovadă în ultima perioadă.
31.08.2021 | 21:15
Drumul spre maturitate al lui Jovan Markovic Nu se astepta sal cheme la nationala E intro schimbare de mentalitate
ADVERTISEMENT

Sorin Cârțu a vorbit despre evoluția bună a tânărului atacant al Craiovei, care a fost convocat în premieră de Mirel Rădoi pentru meciurile României cu Islanda, Liechtenstein și Macedonia de Nord.

Președintele oltenilor crede că Markovici este într-o schimbare de mentalitate și se bucură pentru că acesta a mai slăbit, deși este de părere că mai poate da jos câteva kilograme.

ADVERTISEMENT

Drumul spre maturitate al lui Jovan Markovic

Jovan Markovic a fost lăudat de Sorin Cârțu, președintele Craiovei, despre care spune că s-a maturizat mult și a conștientizat anumite lucruri care îl trăgeau în jos:

Și ăsta micul trebuie să accepte unele critici, dar el e cam drăcos, nu acceptă să fie tras de urechi. La cât de mare e, e și șmecher la bătaie, dar trebuie să se concentreze că a avut și alte ocazii bune.

ADVERTISEMENT

El ca atacant e o promisiune. Nu știu dacă va fi titular, dar poate să fie introdus în teren pe parcurs”.

„Puțini atacanți din România mai fac cum face el, să dribleze fundașii. E bine cu greutatea, trebuie să mai slăbească în continuare, pentru că îl ajută în meciurile care vin.

ADVERTISEMENT

De-aia a fost și împrumutat la Clinceni. Noi îl știm că e talentat, dar asta am și încercat să-l facem să conștientizeze anumite lucruri.

Domnul Rotaru are mare încredere în el, până la urmă e numai meritul lui Mihai Rotaru pentru că a crezut în el și pentru că a avut grijă de el.

ADVERTISEMENT

Eu nu pot să accept jucători cu kilograme în plus, eu ca antrenor, dar uite că s-a făcut bine, a făcut un sacrificiu mare. El a început să înțeleagă ce trebuie să facă.

El nu s-a gândit că o să ajungă la echipa națională, e într-o schimbare de mentalitate și ne-a ajutat și cu 3 goluri până acum. Trebuie să fie mai responsabil, să fie constant”, a mai spus Sorin Cârțu, la TV DigiSport.

„Eu l-am făcut pe Crețu mijlocaș central!”

Sorin Cârțu a vorbit și despre Alexandru Crețu, jucătorul deturnat de olteni din drumul spre Sepsi, despre care spune că el l-a făcut pe acesta să joace mijlocaș central: „Nu vorbesc de CFR Cluj, e un club contra căruia concurăm, nu a dat bine, dar e treaba lor, văd ei cum să și-o rezolve.

Vreau să aștept comunicarea clubului, dar e mai mult ca sigur transferul lui Crețu… și cu Houri e gata. Pe Crețu am lucrat o lună la Poli Iași, iar eu sunt antrenorul care l-a pus să joace mijlocaș central.

Eu i-am spus să nu se mai bage la nimic altceva, decât ca mijlocaș central. Eu i-aș fi spus lui Gigi dacă aveam o discuție prietenească cu el și i-aș fi zis să-l joace doar mijlocaș central, nu fundaș central cum îl juca”.

„El mai greșește, are unele superficialități, cum s-a văzut în meciul cu Rapid, de-asta i-am și zis să joace ca mijlocaș central, are o mobilitate bună în ciuda înălțimii. Și la Ljubljana și Maribor a jucat mijlocaș central și a jucat bine.

Nu știu ce va face Reghe, el face ce va vrea, el e antrenorul, dar acum avem un cuplu de fundași centrali care dă satisfacție.

Văd că ei tot invocă acele cartonașe date în meci, e intenția lui Belu de fault la primul galben. La câte ni s-au întâmplat și nouă, numai cu bâte, cu ambulanțe pe teren, am pierdut multe și noi”, a mai spus Sorin Cârțu.


  • (P) Cota BETANO pentru Universitatea Craiova – Sepsi: 1,57 este cota pentru „1.5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT