Sport

După Cristina Neagu, și Crina Pintea renunță la națională: ”Am propus un meci de retragere”

Handbalista Crina Pintea și-a anunțat retragerea de la echipa națională a României, la 2 luni după ce a participat la Campionatul Mondial.
21.02.2024 | 20:06
Dupa Cristina Neagu si Crina Pintea renunta la nationala Am propus un meci de retragere
Handbalista Crina Pintea și-a anunțat retragerea de la echipa națională a României, la 2 luni după ce a participat la Campionatul Mondial. Sursă foto: Sorin PANĂ/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Prima care a decis să pună stop carierei la prima reprezentativă a fost superstarul Cristina Neagu. Jucătoarea a mărturisit că și-ar fi dorit să-și încheie aventura sub tricolor cu o participare la Jocurile Olimpice.

S-a retras și Crina Pintea de la naționala de handbal feminin

Gestul Cristinei Neagu a fost urmat și de pivotul Crina Pintea. Retragerea din echipa națională a fost confirmată de președintele Federației Române de Handbal, Constantin Din, care a anunțat un meci festiv pentru cele două sportive.

ADVERTISEMENT

”Acesta a fost un punct pe ordinea de zi în Consiliul de Administrație. Noi am propus un meci de retragere pentru Cristina Neagu și Crina Pintea. Iar în cadrul ședinței s-a propus ca acesta să fie organizat și pentru alte foste mari handbaliste care nu au beneficiat de un asemenea meci de retragere.

Trebuie să discutăm și cu jucătoarele în cauză, să vedem ce își doresc și ele. Cristina Neagu și Crina Pintea au fost niște jucătoare fabuloase pentru handbalul mondial și trebuie să găsim perioada potrivită pentru un asemenea eveniment.

ADVERTISEMENT

Pentru că noi ne dorim să invităm și jucătoare de nivel mondial. În Consiliul de Administrație votul a fost 14-1… a fost un vot împotrivă, care a surprins pe toată lumea. Dar acel vot este mereu împotrivă, la orice se întâmplă”, a declarat Din, într-o conferința de presă.

Pintea, interviu emoționant după CM

Imediat după încheierea ultimei partide de la CM, Crina Pintea a izbucnit în lacrimi la interviul acordat presei. Pivotul naționalei României a fost marcată de faptul că ”tricolorele” au ratat șansa de a se lupta pentru un loc la Jocurile Olimpice de la Paris.

ADVERTISEMENT

”A mai trecut un an și simțim foarte multă durere chiar dacă cumva se vede altceva. Toate suntem aici pentru că iubim sportul ăsta și că punem foarte mult suflet în ceea ce facem. Cred că toate, de la cea mai mică la cea mai mare, ne-am dorit foarte mult să intrăm în primele 8 și să avem parte de un turneu preolimpic.

Dezamăgirea este extrem de mare. Nu știu cum să vă spun, eu am mai trecut prin asta și nu doar eu, mai sunt fete care au trecut prin asta și tot la fel au spus că doar câteva lucruri au făcut diferența. În sport spui că cineva pierde, cineva câștigă, se pare că noi cam pierdem în ultimii ani.

ADVERTISEMENT

Noi ne-am dorit extrem de mult, pe noi ne doare cel mai mult, noi suferim cel mai mult chiar dacă se vede altceva. Apoi cei apropiați nouă, oamenii care sunt alături de noi știu cât de mult ne-am dorit și cât de mult ne dorim să ne atingem obiectivele pentru că de aceea venim la echipa națională”, spunea Pintea în lacrimi.

ADVERTISEMENT