Sport

După Rapid, încă un club de fotbal susține că „Radu Drăgușin este produsul nostru”! Dezvăluiri despre fundașul lui Tottenham

După Rapid, Sportul Studențesc susține că Radu Drăgușin este un produs al academiei sale. Vasile Șiman, fostul patron din Regie, a făcut dezvăluiri despre jucătorul lui Spurs.
23.02.2024 | 19:58
Dupa Rapid inca un club de fotbal sustine ca Radu Dragusin este produsul nostru Dezvaluiri despre fundasul lui Tottenham
Clubul care susține că Radu Drăgușin este produsul său. Dezvăluirile au fost făcute de fostul patron. Foto: colaj FANATIK.
ADVERTISEMENT

Radu Drăgușin este protagonistul celui mai scump transfer din istoria fotbalului românesc. FANATIK a dezvăluit în exclusivitate plecarea fundașului român de la Genoa la Tottenham pentru 31 de milioane de euro. Vasile Șiman, fostul finanțator de la Sportul Studențesc, a dat detalii din perioada junioratului lui Radu Drăgușin.

După Rapid, încă un club de fotbal susține că „Radu Drăgușin este produsul nostru”! Dezvăluiri despre fundașul lui Tottenham

Radu Drăgușin a făcut primii pași în fotbal la Sportul Studențesc. Fundașul central a fost legitimat în Regie până în 2013. Ulterior, jucătorul care a împlinit recent 22 de ani a fost legitimat la Centrul de Performanţă Rapid, fostul „Sport Regal”, de la 12 la 15 ani. În 2018, românul a făcut pasul la Juventus Torino.

ADVERTISEMENT

Vasile Șiman susține că Radu Drăgușin este un produs al Sportului Studențesc. Fostul patron din Regie a povestit momentul în care tânărul fotbalist s-a legitimat la Sportul Studențesc.

„Radu Drăgușin este un produs al Sportului. Până la Revoluția care s-a produs în 2013 el a fost jucătorul Sportului Studențesc. Îl cunosc, da. Nu îl cunosc ca evoluție, dar îl cunosc. Țin minte când s-a legitimat. 

ADVERTISEMENT

„Radu Drăgușin avea trăsături specifice omului care știe ce vrea”

Noi avem o condiție de legitimare, trebuia să cunoaștem și părinții sau bunicii. El nu a putut să vină cu părinții, pentru că ambii părinți erau în cantonament. Și a venit cu bunicul sau o rudă.

Fața lui senină o avea și atunci. Se uita la tine, avea trăsături specifice omului care știe ce vrea sau care luptă să obțină ceea ce își dorește. Nu-mi mai amintesc detalii pentru că am discutat cu sute de jucători.

ADVERTISEMENT

Permanent se legitimau jucători”, a spus Vasile Șiman în cadrul podcastului Victory Extra Time. Într-un interviu acordat pentru FRF, Radu Drăgușin a mărturisit că se simte apropiat de Rapid. Victor Angelescu a susținut recent că Rapid va primi un procent din transferul românului la Tottenham.

Vasile Șiman, dezvăluiri despre Radu Drăgușin: „Era bine văzut, dar nu era jucător de top”

Radu Drăgușin nu era văzut de antrenori ca fiind un jucător de top. Nume precum Cătălin Cîrjan îi luau fața fundașului român ajuns în Premier League. „Drăgușin era un copil bine văzut, dar nu era văzut un jucător de top.

ADVERTISEMENT

Nu avea acest statut. Erau alți jucători, de exemplu Cîrjan. Nu i-am cunoscut pe niciunul, dar vorbesc despre statut sau percepția antrenorului. Erau apreciați.

La noi veneau cei mai buni, jucătorii care se evidențiau la celelalte echipe. Era o vânătoare de jucători din partea Sportului”, au fost cuvintele lui Vasile Șiman.

Cluburi la care a activat Drăgușin:

  • 2009-2013: Sportul Studențesc (7-11 ani)
  • 2013-2018: Regal Sport București (11-16 ani)
  • 2018-2023: Juventus (16-21 ani)
  • 2023-2024: Genoa (21-22 ani)
  • 2024 ianuarie: Tottenham
ADVERTISEMENT