Sport

E israelian, iubește zacusca românească, dar ne-a pus gând rău: ”Va fi o luptă dură!”

Idan Golan este un jucător israelian care evoluează la Gloria Buzău. Fotbalistul susține că meciul Israelului cu România va fi unul greu.
16.11.2023 | 13:40
E israelian iubeste zacusca romaneasca dar nea pus gand rau Va fi o lupta dura
Idan Golan este un jucător israelian care evoluează la Gloria Buzău. Fotbalistul susține că meciul Israelului cu România va fi unul greu. Sursa Foto: Sportsnet
ADVERTISEMENT

Jucătorul israelian susține că meciul cu România va fi unul foarte greu. Idan Golan este jucătorul celor de la Gloria Buzău și a mai evoluat la FC Voluntari și U Cluj. Fotbalistul evoluează pe postul de atacant. În țara noastră Idan s-a acomodat foarte bine, dar în continuare își susține țara natală.

Ce spune un jucător israelian înainte de meciul cu România

Idan Golan a vorbit despre meciul Israelului cu România din preliminariile pentru calificările la Campionatul European. Jucătorul israelian susține înaintea duelului că partida va fi una destul de grea pentru ambele formații.

ADVERTISEMENT

Cele două echipe naționale se vor lupta direct pentru un loc la Euro 2024. Chiar dacă are cetățenie franceză și locuiește în România, Idan este în continuare de partea Israelului. Jucătorul Gloriei Buzău își dorește ca naționala din țara sa natală să se califice pentru turneul din Germania.

“Bunicul meu a locuit în Franța mulți ani, așa că astfel mi-am luat și pașaport francez. În ceea ce privește calificările la Campionatul European, cred că sunt șanse egale. Acum, cu situația din Israel, nimeni nu se gândește la asta.

ADVERTISEMENT

Înainte toată lumea era concentrată pe echipa națională și o susținea. Noi nu ne-am calificat niciodată la Europene, doar la Cupa Mondială, acum peste 50 de ani, așa că vrem să fim acolo. Eu sper că o vom face. Dar va fi o luptă dură cu România”, a declarat Idan Golan, înainte de Israel – România, duel programat la Budapesta, acolo unde se află și FANATIK și vă oferă cele mai proaspete informații.

Idan Golan, despre mâncarea românească: “E foarte bună”

Israelianul a discutat și despre țara noastră și despre mâncarea românească pe care o consideră foarte bună. Idan Golan urmează să aibă parte și de un moment special anul viitor. Acesta își va sărbători ziua de naștere pentru a 7-a oară în viață. Fotbalistul este născut pe 29 februarie și își poate sărbători ziua o dată la 4 ani.

ADVERTISEMENT

“Știu ceva română. Înțeleg mai mult, pot și să vorbesc, dar nu foarte bine. Zacusca e foarte bună, am mâncat la Cluj prima dată. De asemenea, îmi place ciorba de văcuță foarte mult.

M-am obișnuit, pentru mine nu contează, eu sărbătoresc în fiecare an cu familia, de regulă cu o zi înainte sau două. Nu e ceva special pentru mine. Acum, în 2024, o să o am cu adevărat, dar nu cred că voi face o petrecere specială. Doar voi petrece cu familia mea și, sper, vor veni câțiva prieteni buni, dar asta va fi tot”, a spus fotbalistul de la Gloria Buzău.

ADVERTISEMENT

Comparația între fotbalul din România cu cel din Israel

Per total, Idan Golan are o părere pozitivă despre fotbalul nostru. Jucătorul Gloriei Bistrița este de părere că la noi jocul este mult mai ofensiv și există un tempo mai ridicat la nivelul primei ligi. Însă, atacul este de părere că echipele de top din Israel nu se pot compara cu cele din România. Idan face referire la parcursul celor de la Maccabi Haifa în Champions League.

“Cred că este un alt fel de fotbal. În Israel e mai mult tactic, echipele sunt mult mai organizate în apărare, aici sunt mult mai curajoase, încearcă mai mult să câștige. Cred, de asemenea, că în prima ligă de aici tempo-ul este mai mare.

Mă refer la cel mediu al ligii, nu cel al marilor echipe. Pentru că echipele mari din Israel în ultimii doi-trei ani au fost foarte puternice. Ați văzut Maccabi Haifa în Liga Campionilor”, a mai spus jucătorul israelian.

ADVERTISEMENT
2,75 este COTA EXCLUSIVĂ CASA PARIURILOR pentru pronosticul „2 solist” la Israel - România