Sport

Edi Iordănescu a clarificat situația lui Denis Alibec! Ratează atacantul Euro 2024?!

Edi Iordănescu a clarificat situația lui Denis Alibec la echipa națională. Selecționerul a declarat că Alibec va ajunge la Euro dacă va fi în formă fizică bună.
25.03.2024 | 15:47
Edi Iordanescu a clarificat situatia lui Denis Alibec Rateaza atacantul Euro 2024
Edi Iordănescu a clarificat situația lui Denis Alibec! Ratează atacantul Euro 2024. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

România are o problemă la capitolul atacanți, cu trei luni înainte de startul Euro 2024. Edi Iordănescu nu are prea multe soluții în avanposturi, George Pușcaș și Denis Alibec fiind departe de forma ideală.

Edi Iordănescu a clarificat situația lui Denis Alibec! Ratează atacantul Euro 2024?!

Înaintea amicalului cu Columbia de la Madrid, Edi Iordănescu a clarficat situația lui Denis Alibec. Selecționerul susține că îl vom vedea pe atacant în lot dacă va fi în formă fizică bună:

ADVERTISEMENT

„Asta va fi una dintre cele mai mari provocări pentru mine și staff-ul meu în vară. Pe lângă faptul că va trebui să fim foarte atenți în alegerile pe care le vom face, diferența dintre cum termină băieții noștri campionatele va fi marea provocare, cum putem să uniformizăm capacitățile fizice.

Calendarul e mai restrâns ca oricând. Niciodată, atunci când naționala a mers la un turneu final, nu a avut o perioadă atât de scurtă. Nu avem posibilitatea unui cantonament centralizat în străinătate, zile mai multe cu băieții, dar încercăm să lucrăm cu scenariul pe care îl avem, să găsim soluțiile cele mai bune.

ADVERTISEMENT

Referitor la Denis Alibec, îi urmărim toate jocurile, avem parametrii de la antrenamentele lui din Qatar. Ne-am fi dorit să aibă parte de un nivel superior în ceea ce înseamnă procesul de pregătire, un campionat mai provocator.

“Depinde doar de el să arate o formă sportivă bună și să fie printre cei care vor reprezenta România la EURO”

Sunt alegeri pe care ei le fac și nu e normal să alegem pentru ei. Și-a asumat asta. El a venit foarte pozitiv, lucrează suplimentar acolo și știm asta. Are un preparator fizic cu care lucrează suplimentar.

ADVERTISEMENT

Asta mă bucură. Depinde doar de el să arate o formă sportivă bună și să fie printre cei care vor reprezenta România la EURO”, a declarat Iordănescu.

Denis Alibec s-a transferat vara trecută în Qatar, la Muaither. Pe lângă ritmul de joc mai slab ca în Europa, campionatul din Golf se încheie în finalul lunii aprilie și astfel va avea aproape două luni fără meci oficial până la startul turneului final.

ADVERTISEMENT

Alibec, dorit de FCSB: “Poate veni oricând!”

Atacantul rămâne liber de contract în această vară, dar este așteptat înapoi de Mihai Stoica la FCSB. Managerul general a declarat că Alibec poate veni inclusiv la antrenamentele roș-albaștrilor, pentru a fi în formă la turneul final:

„Dacă vrea să stea în Bucureşti şi să se antreneze cu cineva, poate să vină la noi. Serios, eu am mai spus, poate s-a considerat că este glumă, dar eu vorbesc foarte serios. Dacă vrea să stea în Bucureşti, Alibec poate veni oricând la noi la antrenamente”, a spus Mihai Stoica la Orangesport.

  • 33 de ani are Denis Alibec
  • 36 de selecţii are atacantul în prima reprezentativă
ADVERTISEMENT