Sport

Edi Iordănescu s-a decis. Borza în locul lui Camora. Anunţul FRF

Edi Iordănescu s-a decis rapid după accidentarea lui Mario Camora: tânărul Andrei Borza va fi chemat, în premieră, la echipa naţională.
09.10.2023 | 09:58
Edi Iordanescu sa decis Borza in locul lui Camora Anuntul FRF
Andrei Borza, în tricoul Rapidului. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT
09-10-2023
07:04

Andrei Borza, în locul lui Mario Camora! Anunţ oficial

Andrei Borza îi va lua locul lui Mario Camora la echipa naţională, după accidentarea suferită de fundaşul CFR-ului în meciul cu Dinamo: “Având în vedere că Mario Camora a devenit indisponibil, accidentându-se aseară, la meciul Dinamo – CFR Cluj (1-1), selecționerul Edward Iordănescu a decis să apeleze la Andrei Borza, fundașul stânga al Rapidului, în vârstă de 17 ani. Staff-ul echipei naționale îi urează lui Mario Camora o recuperare rapidă și îl așteaptă la viitoarele jocuri ale tricolorilor!”, se arată în comunicatul FRF. 

Naţionala României joacă două meciuri cruciale din preliminariile Euro 2024 cu Belarus şi Andorra. Şase puncte din “dubla” de săptămâna viitoare îi apropie pe “tricolori” de primul turneu final după opt ani.

Edi Iordănescu s-a decis. Borza în locul lui Camora

Dar, Edi Iordănescu are bătăi de cap la nivel de lot, la o zi după ce a anunţat jucătorii convocaţi. Mario Camora s-a accidentat la începutul meciului dintre Dinamo şi CFR Cluj, acuzând o ruptură musculară.

ADVERTISEMENT

Selecţionerul îl va convoca, în premieră, la echipa naţională pe Andrei Borza, fundaşul stânga în vârstă de 17 ani al Rapidului. Iniţial, apărătorul a fost convocat la naţionala U-21, scrie Prosport.

Discuţie decisivă cu Mario Camora după Dinamo – CFR Cluj!

O discuţie între staff-ul naţionalei României şi Mario Camora va avea loc după meciul Dinamo – CFR Cluj, dar, din primele informaţii, fundaşul lui Mandorlini nu va putea onora convocarea din cauza accidentării.

ADVERTISEMENT

Astfel, sunt mari şanse ca luni dimineaţa, Andrei Borza să treacă din cantonamentul condus de Daniel Pancu la U-21 la cel condus de Edi Iordănescu. Nicuşor Bancu este celălalt fundaş stânga convocat.

Andrei Borza este crescut de Gică Hagi la Farul Constanţa. Fundaşul în vârstă de 17 ani a explodat în ultimul an şi a fost o piesă importantă în echipa care a reuşit să câştige titlul vara trecută.

ADVERTISEMENT

Borza, transferat la Rapid pentru 800.000 de euro

Rapid a reuşit să îl transfere în luna august, plătind 800.000 de euro lui Gică Hagi. S-a impus imediat în echipa lui Cristiano Bergodi, fiind integralist în toate cele şapte meciuri din SuperLiga.

Naţionala României va evolua joi, de la ora 21:45, la Budapesta, cu naţionala Belarusului. Apoi, duminică, de la aceeaşi oră, pe Arena Naţională se va disputa confruntarea cu Andorra.

ADVERTISEMENT

În luna martie, “tricolorii” au învins cele două naţionale, în prima manşă a preliminariilor Euro 2024. În deplasare în Andorra a fost 2-0, iar câteva zile mai târziu, România a învins cu 2-1 naţionala Belarusului.

  • 17 ani are Andrei Borza
  • 800.000 de euro a plătit Rapid în schimbul transferului 
ADVERTISEMENT