Editoriale

Editorial Cornel Dinu. Cum a scos Dusan Uhrin „câinii” din lațul „hingherilor”. Ce trebuie să facă DDB pentru Dinamo

09.05.2021 | 15:46
Editorial Cornel Dinu Cum a scos Dusan Uhrin cainii din latul hingherilor Ce trebuie sa faca DDB pentru Dinamo
ADVERTISEMENT

Cornel Dinu face o analiză a modului în care a reușit Dusan Uhrin jr. să scoată pe Dinamo din zona periculoasă a retrogradării. Și sfătuiește conducerea DDB ce să facă să scape de umbra lui Negoiță Jegoiță Nevoiță, a lui Cortacero Pablo CortaZero și banda lui de escroci transilvano-mauri, dar și ce trebuie să pună în ordine în organizarea proprie pentru a putea susține pe Dinamo și în continuare. Mister Cornel Dinu dixit:

În fine, încă Dinamoul, din cauza continuității confuziilor decizionale administrativ-financiare, a scăpat de pericolul retrogradării directe. Doamne, cum sună asta… „Dinamo a scăpat de retrogradare”… Da, ăsta este adevărul crud al unui moment de neconceput chiar cu doar câțiva ani în urmă, când Dinamoul era deja în epoca jegoiților de Rin.

ADVERTISEMENT

„Câinii roșii” au ieșit, deocamdată, din lațul atâtor „hingheri” din ultimul timp. Dar nu sunt, încă, liberi și stăpâni pe… poartă! Barajul mai pare o amenințare, dar, în mod normal, cu o victorie în ultimele două meciuri, la Pitești și în „Ștefan cel Mare”, cu Târgoviștea mea natală, ce ironie a sorții, Dinamoul se poate depărta și de baraj.

Editorial Cornel Dinu. Cum a scos Dusan Uhrin „câinii” din lațul „hingherilor”. Ce trebuie să facă DDB ca să poată salva pe Dinamo

După o serie neagră de 13 (blestem sau ce?) etape fără „succesuri”, cu doar trei egaluri chinuite, patru victorii succesive au resuscitat „cățaua moartă-n coteț”. Suficiente, la ce fotbal avem…

ADVERTISEMENT

Mai sunt necesare, cum am spus, trei puncte pentru a rămâne în lumina salvatoare de la capătul tunelului, momentan măcar. Salvare pe care, extrapolând social, și-o doresc mai toți românii din haosul scăderii continue a nivelului de viață de la zi la zi…

…Raportat la „civilizația” în care am coborât, mai ales cu acordul nicidecum inconștient al câtorva pentru care soarta neamului nu contează, dar și a neatenției și delăsării noastre elective tradiționale. Subiect dramatic de sociologie, pe care îl voi relua în curând…

ADVERTISEMENT

Editorial Cornel Dinu. Aducerea lui Dusan Uhrin jr. a venit la timp… La fel cum nu trebuia să înceteze la prima „descălecare” a cehului la Dinamo

Acum, despre fotbal… așa-zisul fotbal de la noi. Iașul și Sibiul hermannstadt și-au scris singure soarta punându-și în funcții decizionale escroci inculți fotbalistic. Ce mișună din ce în ce mai mult (și) în fotbalul nostru. De-aia suntem unde suntem, nimic întâmplător…

La patru puncte deasupra locurilor de baraj, după nenorocirile prin care a trecut în ultimii… hai să zic doar doi, trei ani, echipa fostă glorioasă din „Ștefan cel Mare” va evolua, cel mai probabil, și în campionatul viitor în liga unde joacă de la înființare.

ADVERTISEMENT

Nu numai eu am afirmat că, prin câte a trecut în intervalul de timp amintit, salvarea suna a miracol. Și astfel se pare a fi… Aducerea lui Dusan Uhrin jr. a venit la timp.

…La fel cum nu trebuia să înceteze la câteva luni după ce venise în august 2019, și la sugestia unor oameni care au făcut mereu numai bine lui Dinamo, știu bine ce scriu, și preluase comanda tehnică după nefericitul experiment total nereușit Neagoe Eugen.

Anul următor, în martie a fost dat deoparte. Pe nedrept, din cauza luptei dintre conducătorii-crocodili ce voiau să se-nfrupte din muribundul Dinamo prin aducerea unor doar practicanți neaveniți ai fotbalului.

Editorial Cornel Dinu. Vela-n vântul dezastrului provocat de combinația nenorocită din niște Lică Sămădăi transilvani și niște „bastardos españoles”

Ceea ce s-a și întâmplat, mult mai devastator decât își închipuia și un spectator normal, prin diletantismul comandat, neașteptat și ciudat, din birourile… Ministerului de Interne! Cu pavoazarea în „salvatore della patria”… pardon, „los salvadores de la patria” a celebrei poze de pe terasa ministerului, fostul CC al PCR, cu Vela-n vânt…

…care a trimis combinația nenorocită de Lică Sămădăi transilvani cu bastardos españoles direct la jegoița nevoiță de Rin să le dea un Dinamo stors deja. Ce și cum s-a întâmplat în continuare se știe, un dezastru. Care, sigur, organizatoric va mai avea accente periculoase.

Bietul antrenor ceh, profesionist, serios, adept al ordinii și disciplinei și datorită educației nu numai familiale, ci și de meleagul în care s-a format, a părut siderat de ce a găsit la revenirea la Dinamou după un an…

A luat în freza nevinovat impecabilă câteva înfrângeri-șoc la început, părea derutat total, distrus… Dar pentru că încă providența nu vrea să moară și „câinii roșii” când vor „hingherii” bandiți și prea mulți ce mișună în fotbalul românesc și în special la Dinamou, inspirat sau inspirându-se, bravo lui că știe să și asculte, Uhrin a realizat o concepție de joc eficientă.

Editorial Cornel Dinu. „Secretele” de joc ale lui Uhrin vs. moștenirea bigudiurilor de la coaforul „fagmiliei” Nevoițelor

Concret, cu trei apărători centrali, cum n-a jucat niciodată în România!, în fața cărora a așezat o linie de mijloc luptătoare, capabilă să oprească în fașă construcțiile adverse. Dacă la acești trei mijlocași, din care doar Anton are și pas, și șut decisiv, mai adăugăm cei doi volanți laterali, Sorescu și Filip, care acoperă benzile în toată lungimea lor, vedem blocul defensiv de opt jucători ce revin rapid în avanposturile apărării când o impune jocul.

…Greu de străbătut de sărăcuții tehnic mijlocași hermannstazi sâmbătă seară… Se mai vede că, folosind cel mai des contraatacul și atacul pe margini, ca și schematismul fazelor fixe ce s-a dovedit eficient, Uhrin a transformat primele eșecuri, destul de repede, în cele patru victorii consecutive ce sunt, clar, oxigenul necesar salvării.

Fizic, sigur, nu putea reașeza repede eficient această capacitate la care nu s-a lucrat până la el. Și, în condițiile partidelor disputate din trei în trei zile, nu putea decât să compenseze prin strângerea compartimentelor spre apărare și mai rar în atacuri acceptate pozițional.

Diminuând astfel un consum de energie pe care echipa nu-l putea dezvolta, neantrenat de „esperții” aruncați direct de la echipa națională să ponteze eșecuri și în societatea dependentă de bigudiurile coaforului „Lotus serele” de la Rin.

…Creat, „Lotusul” zic, ca să ascundă eschibițiile financiare frauduloase ale numeroasei „fagmilii” a Nevoiților. Apropitară pentru deghizări de „afaceri” întru înșelarea statului și de aici nu numai a magnificilor suporteri dinamoviști, ci a mult mai multor români.

…De la tătucul stăpân pe Săftica până la unchi, mătuși, nepoți, nepoate, veri, verișoare, perișoare și alte ciulamale familiale care, chipurile, ar răspunde de imobiliarele, nemobiliarele, vânzările și alte matrapazlâcuri de stuchit pur și simplu în față, ochii, mintea și soarta semenilor.

Dacă ar simți măcar un pic ce înseamnă și în religia lor… că-i același Dumnezeu deasupra noastră, a tuturor… grija și respectul pentru cei de lângă ei, nici gloriosul Dinamo n-ar fi devenit Dinamou, jucăria lor de imagine falsă.

Editorial Cornel Dinu. Atenție, DDB! Scăpați de „hingherii” Jegoiță și CortaZero, dar clarificați-vă și voi structura de conducere

Până când cei care decid acum la PCH și în Programul DDB nu vor încheia socotelile în primul rând cu Jegoiță Nevoiță și scalpul lui penibil,  Dinamoul ce și l-a înlocuit cu implanturile de la „Lotus”, lațul e în continuare la gâtul miilor de „câini roșii” care cotizează și, de aici, firesc, la gâtul celor care intră pe teren.

La fel și cu deghizații în acte ca proprietari mauri, CortaZero și alți coladezi maidanezi, nu mai vorbesc de slugile transilvane, doar în postură de împuterniciți administratori, cum scrie în Registrul Comerțului.

Și, bine-nțeles, clarificarea la ce s-a strâns și cum s-a plătit doar o parte  din datoriile cămătarului fotbalistic Jegoiță Nevoiță. Păi nu vedeți că de la zi la zi apar noi datorii și obligații aproape imposibil de acoperit ale impostorului care a dus aproape de faliment pe Dinamo?!

La fel cum e obligatoriu, și cu cât mai repede, cu atât mai bine, să se clarifice și să se știe precis cine decide și ce formulă de oameni ce vor să servească pe Dinamo și nu să se servească de Dinamo, ca până acum, lucrează pentru Dinamo.

Editorial Cornel Dinu. „Dreptate! Ochii plânși cer să te vadă!” Iar justiția română e legată… De mâini, nu la ochi!

Dormi și înșeli balanța dreptății, nu mai ai nici sabie, iar cartea ți-au măsluit-o alde Macovei, Kovesi, Lazăr și Coldea, amărâtă și aproape distrusă justiție română!

E din ce în ce mai actual versul „Dreptate! Ochii plânși cer să te vadă!” al lui Panait Cernea, din poezia „Zile de durere”… Simțit cu mai mult de o sută de ani în urmă și din ce în ce mai periculos actuală…

Bravos, națiune română! …Chiar dacă ai încetat demult să mai fii așa ceva… acceptând mereu, între mici recreații de demnitate națională, ca răii și vânzătorii neamului, pe care nu i-ai pedepsit niciodată ca să rămână pildă și se-nmulțesc să joace țonțoroiu’, profitabil numai pentru câțiva, la comandă străină, scoțând mereu la mezat glia bogată (încă…) a țărișoarei.

ADVERTISEMENT