Fotbal intern

Lucian Rusandu, două penalty-uri pentru Dinamo în meciul cu Hermannstadt. Ce spune Ionuț Stoica, omul eliminat direct. Update

08.05.2021 | 23:35
Lucian Rusandu doua penaltyuri pentru Dinamo in meciul cu Hermannstadt Ce spune Ionut Stoica omul eliminat direct Update
ADVERTISEMENT

Centralul Lucian Rusandu a dictat penalty și cartonaș roșu la duelul dintre Andreas Mihaiu și Ionuț Stoica din minutul 33, iar Paul Anton a transformat cu siguranță. În prelungirile meciului, a mai dictat un penalty la un fault comis de Belu-Iordache în careu asupra lui Fabbrini.

Ionuț Stoica nu crede că trebuia eliminat la faza primului penalty

UPDATE 8 MAI, ora 23:28 / Jucătorul sibian Ionuț Stoica spune că nu merita să fie eliminat la faza penalty-ului din minutul 34, considerând că nu l-a faultat pe Mihaiu.

ADVERTISEMENT

„Ce să se întâmple? A fost un duel, eu consider că a fost umăr la umăr, nu l-am atins. Ok, să zicem că dă 11 metri, dar nu dai roşu. Eu aşa zic, nu vreau să îl critic pe domnul arbitru. Nu mi-a zis nimic, decât că nu am atins mingea, că l-am lovit. Ok, dar nu îmi dai roşu. Să primeşte roşu şi penalty, e greu. Suntem şi cu moralul căzut, e greu. Speranţe avem în salavare, dar trebuie să stăm la mâna rezultatelor. Putem să scoatem şase puncte din meciurile următoare, dar depindem şi de alte partide. Noi suntem o familie”, a declarat Ionuț Stoica la finalul meciului Dinamo – Hermannstadt 2-0.


ȘTIRE INIȚIALĂ 8 MAI, ora 21:48

Dinamo și-a făcut viața ușoară în partida capitală cu Hermannstadt, în care ardelenii își joacă ultima șansă pentru a se salva de la retrogradare.

ADVERTISEMENT

Arbitrul a luat decizia corectă la faza petrecută în careul portughezului Cristino și l-a eliminat pe fundașul echipei pregătite de Eugen Beza.

Dinamo a primit o șansă nesperată în meciul cu Hermmanstadt: penalty și un om în plus

Dinamo a reușit să deschidă scorul în minutul 33 după o fază dificilă în careul lui Cristiano, judecată corect de arbitrul central. Paul Anton a trimis o minge în lungă în careu, iar Andreas Mihaiu s-a zbătut pentru a lua prim planul și a fost „placat” la zece metri de poartă.

ADVERTISEMENT
Momentul in care Andreas Mihaiu a fost faultat in careu
Momentul in care Andreas Mihaiu a fost faultat in careu.

Fundașul de 33 de ani al sibienilor nu a înțeles decizia arbitrului și a considerat că nu merita să fie eliminat, deși nu a avut nicio intenție să joace mingea, iar Hermannstadt își face misiunea aproape imposibilă în Ștefan cel Mare.

După ce a ratat un penalty cu UTA, Deian Sorescu nu a mai executat de această dată și l-a lăsat să execute pe mijlocașul defensiv al „câinilor”, Paul Anton.

ADVERTISEMENT

Duelul dintre Andreas Mihaiu și Ionuț Stoica, asemănător cu cel dintre Andrei Burcă și Florin Tănase

Faza penalty-ului de la Dinamo – Hermannstadt, a duelului dintre Andreas Mihaiu și Ionuț Stoica, seamănă destul de mult cu duelul dintre Andrei Burcă și Florin Tănase, în urma căruia fundașul central al lui CFR Cluj a primit doar cartonaș galben.

Totuși, în ciuda faptului că managerul general al FCSB, Mihai Stoica, a cerut eliminarea lui Burcă, Radu Petrescu a judecat corect faza în opinia specialistilor, deoarece fundașul campioanei României a avut intenția de a juca mingea, ceea ce nu se poate spune despre Ionuț Stoica.

Dacă Dinamo va reuși să câștige cu FC Hermannstadt, echipa lui Dusan Uhrin ia o opțiune serioasă în lupta pentru salvarea de la retrogradare, în timp ce ardelenii se îndreaptă spre liga a doua.

ADVERTISEMENT