Sport

Editorial Cornel Dinu. Simulacrul de alegeri FRF a trecut. Răzvan Burleanu a fost reînscăunat. Urmează, după același scenariu, realegerea lui Gianni Infantino la FIFA?

Cornel Dinu trage concluzia, exclusiv pentru FANATIK, după alegerile FRF de reînscăunare a lui Răzvan Burleanu în fruntea fotbalului nostru. Și duce scenariul românesc la nivelul FIFA, la președintele Gianni Infantino.
14.04.2022 | 16:29
Editorial Cornel Dinu Simulacrul de alegeri FRF a trecut Razvan Burleanu a fost reinscaunat Urmeaza dupa acelasi scenariu realegerea lui Gianni Infantino la FIFA
Editorial Cornel Dinu. Simulacrul de alegeri FRF a trecut. Răzvan Burleanu a fost reînscăunat. Urmează, după același scenariu, realegerea lui Gianni Infantino la FIFA? Foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

E greu de acceptat lehamitea care se constată la perspicacele nostru popor de a mai crede în felurite forme de alegeri pe posturi decizionale. Simte măsluirile multiple și sfidătoare.

Editorial Cornel Dinu. Simulacrul de alegeri FRF a trecut. Răzvan Burleanu a fost reînscăunat. Urmează, după același scenariu, realegerea lui Gianni Infantino la FIFA?

Dar „gena valahă fiind slabă”, cum aprecia marele istoric Nicolae Iorga, se mulțumește cu o bolboroseală de rău din buze. O formă de împăcare cu destinul nostru ades nefast, decis prea des, și în cumpene de viață și de moarte, din afara țării.

ADVERTISEMENT

Am depășit, prin indiferență, și faza de cinism stalinist, care a statuat vorba nenorocită cum că „nu contează cine votează, contează cine numără voturile”.

Sigur că s-a ajuns la o astfel de indiferență populară nu numai la noi, ci în mai toată lumea. Și pentru că prestanța și capacitățile reale, adevărate ale liderilor de mai peste tot pe încă planeta noastră sunt din ce în ce mai precare.

ADVERTISEMENT

Oamenii simt, dar forța globalizatoare hotărăște peste capul lor. Comparați pe Charles De Gaulle cu Emmanuel(le) Macron, pe Winston Churchill cu ciufulitul – și la propriu, și la figurat – Boris Johnson, pe Alcide De Gasperi sau Giulio Andreotti cu Silvio Berlusconi sau Romano Prodi, pe George Bush tatăl cu Barack Obama sau bietul Biden Joe, pe cancelarul Helmut Kohl cu balabusta lui Putin, Angelika fără înger Merkel.

Editorial Cornel Dinu. Diferență mare între Artemio Franchi și Michelul Platini… alte vremuri, alți oameni…

Nu putea să ocolească această decadență nici fotbalul. Câtă diferență de onestitate între Artemio Franchi sau Jacques Georges, care i-a succedat italianului la președinția UEFA după accidentul mortal cu mașina, la Siena, în august 1983… avea doar 61 de ani… mai avea multe de spus și făcut în fotbal… odinească-l Domnul…

ADVERTISEMENT

Adăugați-l și pe Joao Havelange și comparați-i cu Sepp Blatter sau Michlelul Platini, doar mare jucător, nu și conducător, trimiși în judecată pentru fraude și corupție de instanțele din Elveția de câțiva ani.

Om vedea care va fi sentința judecătorilor, cert este că se fură, se înșală, se minte în toate limbile pământului, în toate națiile. Și asta de când e lumea lume… Asta molimă nimicitoare, nu virusurile de orice fel, naturale sau fabricate.

ADVERTISEMENT

Editorial Cornel Dinu. Am asistat neputincioși la încălecare a treia oară a FRF de inventatul Răzvan Burleanu. În ciuda nimicirii pur și simplu a fotbalului românesc de opt ani încoace

Am asistat neputincioși acum câteva zile, la noi, nu descălaecare, ci încălecare a treia oară a Federației Române de Fotbal de inventatul din aproape nimic Răzvan Burleanu. Și ai săi. Majoritatea doar chibiți de/din fotbal.

S-a scris perfect și cu har în FANATIK, a consemnat la fel și fratele Alin Buzărin, s-a consemnat (prea) sec și (prea) puțin în alte publicații acest eveniment… Inspirat titlul din gsp.ro „Răzvan Burleanu a marcat cu poarta goală”

De așteptat. Evenimentul. Și în niciun caz surprinzător. În ciuda nimicirii pur și simplu a fotbalului românesc de opt ani încoace, cu ciracii săi, care numai călcând iarba Arenei Naționale – unde a avut loc simulacrul de Adunare Generală FRF, bine i-a spus alt frate de suflet de-al meu, Silviu Ghering, în FANATIK, „Adunătura Generală FRF” – au otrăvit-o. În unanimitate! …Mazete ascultătoare, cu instinctul doar de a ridica mâna în sus în simulacrul de vot, la comanda „conducătorului iubit”…

Instalarea forțată, sfidătoare, demnă de „regii blestemați”, o adevărată „lezmajestate” la adresa legendei Gică Popescu, arestat aiurea, dar deloc… aiurea, prietenii știu de ce, exact cu o zi înainte de alegerile pe care le-ar fi câștigat zdrobitor în 2014, va fi cu siguranță pedepsită de justiția imanentă a sorții.

Ceea ce, în conlucrare cu nepriceperea crasă a instalați(i)lor din birouri, mai secretizate decât la CIA, constată și învățăceii fotbalului. Ai căror părinți, rar în lume, își scormonesc buzunarele ca să acopere costurile bucuriei copiilor de a juca fotbal.

Când mașina de vot FRF, unică în lume în privința componenței… cum să hotărască reguli pentru Gică Hagi reprezentantul echipei feminine de futsal Rimelul Gura Văii Adânci?! Să mă ierte doamnele, nu e vorba de ele, ci de sistem…

Editorial Cornel Dinu. Avem de-a face cu un Diavol Iubit Conducător și un Iad Federal

Revin. Când mașina de vot FRF s-a pus în mișcare acum patru ani, a lovit, fără dram de respect, în bucuria adusă românilor de ultima generație de glorie a fotbalului nostru. Adunată atunci în persoana și personalitatea lui Ionuț Lupescu.

Numai și pentru că și-a apreciat măsluirea de atunci prin care a rămas la conducerea fotbalului românesc cu nesimțita rostire „Un fleac, i-am ciuruit!”, a confirmat „iubitul conducător” că totul a fost bine ticluit din timp cu câțiva, cum spuneam, „regi blestemați” pereni (și) din fotbal.

…Dintre care unii au plătit deja… și asta este cu adevărat groaznic… Și vor mai plăti nelegiuirea premeditată și ceilalți. Avem de-a face cu un Diavol Iubit Conducător și un Iad Federal. Despre care s-a spus, cu schepsis acuzator, că știe „să pozeze, să vorbească, să zâmbească și «dă bine» nu numai «pe sticlă»”.

Editorial Cornel Dinu. Stați să vedeți că „piesa” caragielească de la FRF este pe cale să fie pusă în scenă la nivel mai înalt. La FIFA însăși! La ditamai FIFA!

La noi a fost ce-a fost, este ce este, va fi ce va fi într-o democrație atât de originală încât se prăbușește zilnic prin implozie. Fotbalul este o componentă a unei societăți subjugate de corupție și hoție mai ales la nivel înalt. Din păcate ne complăcem, striviți și de dezastrele internaționale, de la coronavirusul chinezesc la războiul putinesc…

Dar stați să vedeți că „piesa” caragielească de la FRF este pe cale să fie pusă în scenă la nivel mai înalt. Cel mai înalt. La FIFA însăși! La ditamai FIFA! Ce ne facem, coane Iancule?! Câte „scrisori” mai ordonează lumea?

„Gianni Infantino se apropie de finalul celui de-al doilea mandat ca preşedinte al FIFA, însă vrea de pe acum să-şi asigure un al treilea, înaintea voturilor de la alegerile din 2023”, scrie FANATIK. Citiți și vă cruciți! Sau nu… Poate așa e „ordonat” de sus. Așa să ne fie scris spre final? Să fim doar spectatori la tragerea cortinei? Peste tot Pământul…

În orice caz, până atunci, dacă ar mai fi printre noi, celebrul autor al romanului „Dracula”, Bram Stocker, și l-ar convinge pe Francisc Ford Coppola să mai facă un film după romanul său, după cel din 1992, sigur i-ar băga la castingul pentru rolul principal și pe Burleanu, și pe Infantino.

ADVERTISEMENT