Sport

Editorial Răzvan Ioan Boanchiș: Craiova are conducere vizionară, sigur că da

Răzvan Ioan Boanchiș condamnă modul în care conducerea Universității Craiova a gestionat scandalul sexual dintre Devis Mangia și Răzvan Popa.
04.10.2022 | 10:35
Editorial Razvan Ioan Boanchis Craiova are conducere vizionara sigur ca da
Editorial Răzvan Ioan Boanchiș: Craiova are conducere vizionară, sigur că da. FOTO: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Dacă un antrenor de copii cere șpagă sau unul de seniori e dovedit că a blătuit un meci – acel domn sau nenică e dat afară sau chiar anchetat. Lui Devis Mangia nu i s-a întâmplat nimic și, o să râdeți, conducerea Craiovei a procedat bine, a fost vizionară.

Răzvan Ioan Boanchiș, despre scandalul sexual de la U Craiova: „Și jucătorul ăla e bleguț. Pe asta a mizat și Mangia”

Peste câțiva ani, cel căruia i s-ar fi dat dreptate, retroactiv, ar fi fost Mangia. Ar fi fost ca în cazul unui creator de modă care i-a acuzat zilele trecute pe Gelu Colceag, Florin Zamfirescu și Ion Cojar că l-au discriminat când a dat admiterea la Institutul de Teatru și Film.

ADVERTISEMENT

Mangia tocmai a fugit și din Malta, dar își va reveni repede și ne va face primitivi, fiindcă ONG-urile de profil sunt mai puternice decât Statele și îl vor sprijini. Despre cariera distrusă a fotbalistului nostru nu se va mai vorbi.

Fie vorba între noi, și jucătorul ăla e bleguț. Pe chestia asta bănuiesc că a mizat și Mangia. Vorba unui băiat cu școala orașului, pe care-l urmăresc pe o centură de socializare: „S-a dat la tine? Se masturba lângă tine? Trebuia să-i dai o flegmă și te duceai tu la o televizie! Ce-i aia să o trimiți pe mami după cinci ani?”.

ADVERTISEMENT

Și cât i-am demonizat pe antrenorii români, și cât i-am așteptat pe antrenorii străini! Unii au fost exemplari – Protasov, Alexanco – alții s-au dovedit oameni decenți și au obținut rezultate onorabile (Bergodi), iar Zenga a reușit chiar performanțe în cupele europene cu Steaua Steaua și F.C. Național.

„Pe vremuri, Craiova a avut o echipă de talie europeană. Acum are o conducere europeană”

Dar l-am avut și pe Daum la națională. El nu era ca Mangia, el era Lupul cu mustață pudrată. Când intră într-un magazin de țoale, românii trecuți de 40 de ani se rușinează să probeze două-trei pulovere sau cămăși, știind că au bani de maximum un chilot.

ADVERTISEMENT

Dacă stau mai mult de cinci minute în prăvălie, românașii zdravăn educați cred că au obligația de a cumpără ceva. Daum a năvălit în magazinul România, a răscolit toate rafturile fotbalului valah, a umplut șapte pungi și două portbagaje, dar nu a plătit nimic.

Totuși, nu-l condamn. Nu-i vina lui că a profitat. A fost invitatul noii conduceri a gospodăriei de partid cu sucursale peste tot, inclusiv în fotbal. Sincer, îmi pare rău de conducerea Craiovei după cazul Mangia.

ADVERTISEMENT

E groaznic să-ți fie rușine, iar regulile noii societăți să te oblige să zici „n-am știut”, deși știai atât de bine. Pe vremuri, Craiova a avut o echipă de talie europeană. Acum are o conducere europeană.


  • (P) Cota BETANO pentru Universitatea Craiova: 1,72 este cota pentru ”1X solist” la FC Argeș – U Craiova. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT