Sport

Eduard Novak, în pericol să fie demis după scandalul de la hochei. Moțiune simplă împotriva ministrului Sportului

Scandalul de la naționala de hochei pe gheață a României ar putea avea urmări grave pentru ministrul Sportului, Eduard Novak, care ar putea fi demis cu o moțiune simplă în Parlament.
23.05.2022 | 23:40
Eduard Novak in pericol sa fie demis dupa scandalul de la hochei Motiune simpla impotriva ministrului Sportului
Scandalul de la naționala de hochei pe gheață a României ar putea avea urmări grave pentru ministrul Sportului, Eduard Novak, care ar putea fi demis cu o moțiune simplă în Parlament. Sursă foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Majoritatea jucătorilor din prima reprezentativă au intonat imnul Ținutului Secuiesc la meciul cu Ungaria, de la Campionatul Mondial din Slovenia.

Moțiune simplă pentru demiterea lui Eduard Novak

La câteva zile de la acel incident, ministrul Sportului a mers într-o emisiune televizată pentru a-i apăra pe hocheiști considerând că este un scandal creat artificial de politicieni şi oamenii din Federaţie.

ADVERTISEMENT

Doar că Eduard Novak a oferit și un moment șocant când a refuzat să recite versurile din imnul României, ”Deşteaptă-te, române!”, iar acest lucru i-ar putea aduce demiterea, Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) anunțând că vrea să depună o moțiune simplă în Parlament.

”Vom încerca să avem toate semnăturile pe moţiunea simplă împotriva ministrului Novak strânse până miercuri, să o depunem miercuri”, a declarat George Simion într-o conferință de presă.

ADVERTISEMENT

AUR îl acuză pe Novak de atitudine sfidătoare

Tirada celor de la AUR împotriva lui Eduard Novak a mers și mai departe, iar deputatul Gianina Şerban l-a acuzat pe ministru că a avut o atitudine sfidătoare şi jignitoare atunci când a refuzat să recite imnul.

”Aş atrage atenţia asupra atitudinii pe care a avut-o domnul ministru al Sportului, Eduard Novak. Faptul că a fost invitat în emisiune şi nu a ştiut, nu a dorit să intoneze două versuri din imnul României. Consider că este o atitudine sfidătoare şi jignitoare către toţi românii, cu atât mai mult pentru cetăţenii de etnie maghiară.

ADVERTISEMENT

Aşadar, este o scuză pe care o invocă domnul Novak pe care noi nu am înţeles-o şi, în urma atitudinii pe care a avut-o către noi toţi, cetăţeni ai României, grupul parlamentar AUR a pregătit o moţiune simplă împotriva domnului ministru Novak. Îi rog pe toţi colegii deputaţi să semneze această moţiune”, a spus Șerban.

Ministrul Novak, gafe pe bandă rulantă

O moțiune simplă se aprobă cu votul majorităţii deputaţilor prezenţi, dar în cele mai multe cazuri această nu are sorți de izbândă. Eduard Novak, în vârstă de 45 de ani, fost campion paralimpic la ciclism, este ministrul Sportului din decembrie 2020, fiind produs de către UDMR.

ADVERTISEMENT

Eduard Novak a făcut o nouă gafă înainte de finala Cupei României la fotbal. Ministrul Sportului a felicitat cluburile Sepsi OSK şi Csikszereda pentru că au ajuns în finalele Cupei României, însă i-a omis pe cei de la Voluntari.

ADVERTISEMENT