Sport

Eintracht Frankfurt – Rangers 1-1, 5-4 după penalty-uri, finala Europa League. Germanii câștigă trofeul după un meci dramatic

Eintracht Frankfurt a învins cu 5-4 pe Rangers după executarea loviturilor de la 11 metri și a câștigat finala Europa League. Le expirarea timpului regulamentar și a celor două reprize de prelungiri, scorul a fost 1-1
19.05.2022 | 00:55
Eintracht Frankfurt a câștigat dramatic finala Europa League, la penalty-uri în fața lui Rangers. foto: uefa.com
ADVERTISEMENT
18-05-2022
18:59

Eintracht Frankfurt - Rangers 1-1, 5-4 la penalty-uri (Borre 69 / Aribo 57)

Vezi aici meciul online.

Eintracht Frankfurt – Rangers 1-1, 5-4 la penalty-uri: Borre transformă și îi aduce trofeul lui Eintracht.

Eintracht Frankfurt – Rangers 1-1, 4-4 la penalty-uri: Roofe înscrie.

Eintracht Frankfurt – Rangers 1-1, 4-3 la penalty-uri: Kostic aduce pe Eintracht în avantaj,

Eintracht Frankfurt – Rangers 1-1, 3-3 la penalty-uri: Trapp apără șutul lui Ramsey.

Eintracht Frankfurt – Rangers 1-1, 3-3 la penalty-uri: Înscrie Kamada.

Eintracht Frankfurt – Rangers 1-1, 2-3 la penalty-uri: Arfield transformă și el.

Eintracht Frankfurt – Rangers 1-1, 2-2 la penalty-uri: Hrustic egalează.

Eintracht Frankfurt – Rangers 1-1, 1-2 la penalty-uri: Davis face 2-1 pentru Rangers.

Eintracht Frankfurt – Rangers 1-1, 1-1 la penalty-uri: Lenz marchează și el.

Eintracht Frankfurt – Rangers 1-1, 0-1 la penalty-uri: Tavernier transformă fără probleme.

În urma tragerii la sorți, primii vor executa jucătorii lui Rangers.


Min. 120+3: S-au terminat nedecis și cele două reprize suplimentare de prelungiri. Învingătoarea va fi decisă la penalty-uri.

Min. 120+1: Trapp respinge de lângă bară lovitura lberă executată de Tavernier.

Min. 118: Trapp are o intervenție uluitoare în fața lui Kent, respingând șutul acestuia din numai 3 metri.

Min. 106: Trapp boxează șutul lui Barisic.

Min. 102: Davis șutează din marginea careului, dar mingea e blocată de Jakic.

Min. 95: Bassey luftează în propria jumătate de teren, Borre scapă singur în careu, însă același Bassey face un efort incredibil, îl ajunge din urmă și îl blochează la 6 metri de poartă, în momentul șutului.

Min. 90+5: S-a terminat timpul regulamentar de joc, scorul e 1-1, drept pentru care urmează două reprize de prelungiri, a câte 15 minute fiecare.

Min. 69: GOOOL EINTRACHT! Kostic centrează pe 6 metri, Borre le ia fața fundașilor scoțieni și trimite în plasă.

Min. 66: Kamada scapă singur cu McGregor, încearcă un lob de la 10 metri, mingea îl depășește pe portarul scoțian, dar cade pe plasă.

Min. 57: GOOOL RANGERS! Degajare lungă a lui McGregor, Tuta alunecă în propria jumătate în duelul cu Aribo, jucătorul scoțienilor scapă singut cu Trapp și deschide scorul.

Min. 49: Lindstrom șutează din întoarcere, de la 18 metri, Kamara deviază ușor mingea, care ocolește puțin poarta.

Min. 48: Șutul lui Tuta din afara careului trece pe lângă poartă.

Min. 45+6: S-a terminat prima repriză.

Min. 36: Trapp respinge de sub bară lovitura de cap a lui Lundstram din centrul careului.

Min. 32: Cursă de 70 de metri a lui Kostic, dar șutul în diagonală din careu trece pe lângă bară.

Min. 26: Șutul lui Aribo de la 20 de metri trece pe lângă poarta apărată de Trapp.

Min. 21: Ndika reia cu capul pe lângă poartă după un șut defectuos al lui Lindstrom.

Min. 20: McGregor intervine salvator la șutul expediat de Knauff din marginea careului.

Min. 11: Aflat în poziție ideală, Kamada se încurcă în careul scoțienilor, McGregor pare că deține controlul, dar respinge greșit până la Sow, care șutează plasat de la marginea careului. Portarul lui Rangers intervine însă de data aceasta bine și reține.

Min. 5: Lundstram îl lovește cu piciorul în cap pe Rode, căpitanul lui Frankfurt. Meciul e întrerupt 4 minute, pentru a i se opri sângerarea lui Rode. În mod ciudat, deși a dictat fault, arbitrul Slavko Vincic nu i-a acordat nici măcar cartonașul galben lui Lundstram.

Min. 1: A început partida.

18-05-2022
17:51

Echipele de start la Eintracht Frankfurt - Rangers

  • Eintracht Frankfurt: Trapp – Toure, Tuta, N’Dicka – Knauff, Sow, Rode, Kostic – Lindstrom, Kamada – Borre. Rezerve: Grahl – Jakic, Hrustic, Lammers, Hasebe, Ache, Chandler, Hauge, Da Costa, Lenz, Barkok, Paciencia. Antrenor: Oliver Glasner

  • Rangers: McGregor – Goldson, Lundstram, Bassey – Tavernier, Jack, Kamara, Barisic – Wright, Aribo, Kent. Rezerve: Robby McCronie, McLaughlin – Diallo, S. Davis, Ramsey, Sands, Roofe, Balogun, Sakala, Arfield, King, Lawry. Antrenor: Giovanni van Bronckhorst

 

Meciul Eintracht Frankfurt – Rangers are loc miercuri, 18 mai, cu începere de la ora 22:00 şi este un eveniment major în fotbalul european, finala Europa League. Este o finală absolut neaşteptată, Barcelona fiind considerată, înainte de sferturile de finală, marea favorită.

Unde se joacă meciul Eintracht Frankfurt – Rangers, finala ediției 2021/2022 a Europa League

Întâlnirea Eintracht Frankfurt – Rangers se dispută miercuri, 18 mai, în finala Europa League pe stadionul „Sanchez Pizjuan” din Sevilla. Se va desfăşura cu casa închisă, numărul cererilor de bilete din partea fanilor celor două echipe fiind aproape dublu faţă de capacitatea arenei.

ADVERTISEMENT

Rangers e sigură de faptul că, şi dacă va pierde finala, tot va juca sezonul viitor în Champions League. Ce e drept, în play-off, nu calificare directă în grupe, pentru că termină campionatul pe locul secund. În schimb, Eintracht Frankfurt ar reuşi o lovitură de proporţie, întrucât o victorie ar trimite-o direct în grupele Champions League, în condiţiile în care a încheiat sezonul din Bundesliga abia pe locul 11!

Cine transmite la TV finala Eintracht Frankfurt – Rangers

Finala Europa League, Eintracht Frankfurt – Glasgow Rangers, se joacă miercuri, 18 mai, de la ora 22:00, pe stadionul „Sanchez Pizjuan” din Sevilla şi este transmisă în direct şi în exclusivitate în România pe canalul PRO Arena, fostul PRO X. O mai puteţi urmări şi dacă intraţi pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

La Sevilla este vară în toată regula, deşi ne aflăm abia la jumătatea lunii mai. Miercuri, 18 mai, termometrele vor atinge temperaturi maxime de 35 de grade, la ora partidei urmând a coborî în cel mai fericit caz la 29-30 de grade. Cerul va fi permanent senin, fără urmă de nori. Finala Europa League îl va avea ca arbitru pe slovenul Slavko Vincic, 42 de ani.

Ce jucători lipsesc din finala Eintracht Frankfurt – Rangers

Cei doi tehnicieni, austriacul Oliver Glasner la Frankfurt şi batavul Giovanni van Bronckhorst la scoţieni, nu pot spune că pot alcătui cel mai bun unsprezece fără probleme. Dimpotrivă, în fiecare tabără există absenţi, unii dintre ei fiind jucători importanţi.

ADVERTISEMENT

Frankfurt nu va putea conta pe serviciile austriacului Hinterreger, om de bază, danezului Lindstrom şi autohtonilor Da Costa şi Ramaj. De cealaltă parte Ianis Hagi, aflat în proces de recuperare după operaţia de ligamente, suedezul Helander, columbianul Morelos, jamaicanul Roofe şi nigerianul Ofoborh sunt cei care ratează acest mare eveniment.

Formaţii probabile în Eintracht Frankfurt – Rangers

  • Eintracht Frankfurt (3-4-3): Trapp – Touré, Tuta, N’Dicka – Knauff, Sow, Rode, Kostić – Hauge, Kamada, Borré. Antrenor: Oliver Glasner.
  • Glasgow Rangers (3-4-3): McGregor – Goldson, Lundstram, Bassey – Tavernier, Jack, Kamara, Barišić – Wright, Aribo, Kent. Antrenor: Giovanni van Bronckhorst.
ADVERTISEMENT

Cote la pariuri la jocul Eintracht Frankfurt – Rangers

Pentru casele de pariuri avem o finală destul de echilibrată, cu cote foarte mari la victorie. Favorită este în opinia bookmakerilor, echipa germană, cotă 2,35 în timp ce Rangers poate face fericiţi pariorii care vor miza pe ea la cota de 3,50. Nu se aşteaptă nici o ploaie de goluri, pentru intervalul 2-5 goluri cota fiind de 1,40.

Nu există nici o întâlnire anterioară între cele două echipe. Echipa din Frankfurt a mai jucat două finale în istorie, 3-7 în finala CCE 1960 în faţa lui Real Madrid şi 1-2 şi 1-0 cu Borussia Monchengladbach în 1980, când a eliminat pe traseu, dramatic, pe Dinamo, 0-2 şi 3-0 după prelungiri. Rangers e mult mai titrată, câştigând Cupa Cupelor în 1972 şi ajungând în finale de Cupa Cupelor, 1961 şi 1967, şi Cupa UEFA 2008.

Cum s-au calificat cele două echipe

EINTRACHT FRANKFURT (neînvinsă)

  • grupa D:  1-1 şi 1-1 cu Fenerbahce, 1-0 şi 2-2 cu Antwerp, 3-1 şi 2-1 cu Olympiakos Pireu. Eintracht a terminat pe locul 1, cu 12 puncte
  • optimi de finală: 3-2 şi 1-1, după prelungiri, cu Betis Sevilla
  • sferturi de finală: 1-1 şi 3-2 cu Barcelona
  • semifinale: 1-0 şi 2-1 cu West Ham United

RANGERS

  • turul 3 preliminar Champions League: 1-2 şi 1-2 cu Malmo
  • play-off Europa League: 1-0 şi 1-0 cu Alashkert Martuni
  • grupa A 0-2 şi 1-1 cu Lyon, 0-1 şi 2-0 cu Sparta Praga, 2-0 şi 1-1 cu Brondby. Rangers a terminat locul 2, cu 8 puncte
  • optimi de finală: 2-2 şi 4-2 cu Borussia Dortmund
  • sferturi de finală: 1-2 şi 3-0 cu Steaua Roşie Belgrad
  • semifinale: 0-1 şi 3-1 cu RB Leipzig
ADVERTISEMENT