Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

El e omul care l-a adus pe Zeljko Kopic la Dinamo. „Am avut trei surse diferite. E alegerea corectă”

Cine l-a adus pe Zeljko Kopic la Dinamo. Andrei Nicolescu a dat toate detaliile despre numirea croatului în funcția de antrenor principal.
16.02.2024 | 00:22
El e omul care la adus pe Zeljko Kopic la Dinamo Am avut trei surse diferite E alegerea corecta
El e omul care l-a adus pe Zeljko Kopic la Dinamo. „Am avut trei surse diferite. E alegerea corectă” FOTO: Fanatik
ADVERTISEMENT

Zeljko Kopic, antrenorul lui Dinamo, este antrenorul etapei cu numărul 25 din SuperLiga. Cu croatul pe bancă, roș-albii au dat lovitura la Ovidiu, acolo unde au învins campioana Farul cu scorul de 2-0.

Cine l-a adus la Dinamo pe Zeljko Kopic: „Misiunea era imposibilă”

Zeljko Kopic (46 de ani) nu era un nume foarte cunoscut în lumea antrenorilor înainte să o preia pe Dinamo. Acum, croatul este omul în care toată suflarea roș-albă își spune speranțele. Cum a ajuns însă în Ștefan cel Mare tehnicianul care are ca obiectiv evitarea celei de-a doua retrogradări din istorie.

ADVERTISEMENT

„Eu cred foarte, foarte mult în el. A fost în primul rând alegerea mea. Nu îl știam, dar la momentul acela am avut trei surse diferite. Am avut o explorare, am văzut cine e, ce a făcut, am avut niște discuții.

Și pentru mine a fost alegerea care reprezenta cele mai multe atribute pentru misiunea pe care o avea. Pentru că și atunci și acum, misiunea era imposibilă. E foarte, foarte greu”, a dezvăluit Andrei Nicolescu, în exclusivitate la FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI, emisiune care e LIVE, pe FANATIK.RO, în fiecare zi de luni, marți și vineri, de la ora 10:30.

ADVERTISEMENT

Indiferent de soarta pe care o va avea echipă la finalul sezonului, conducerea roș-albilor are de gând să îi dea continuitate tehnicianului croat. „Mai are contract încă un an și jumătate. Până în vara lui 2025”, a adăugat președintele „câinilor”.

Înainte să o preia pe Dinamo, Zeljko Kopic le-a mai antrenat pe Zagorec, Segesta, Lucko, Cibalia, NK Zagreb, Slaven Belupo, Hajduk Split, Pafos, Dinamo Zagreb și Botev Plovdiv.

ADVERTISEMENT

Kopic, remarcatul lui Andrei Vochin

Zeljko Kopic l-a impresionat pe Andrei Vochin după victoria obținută în fața Farului lui Gică Hagi. „Până să vorbesc de Farul, pentru că e important și contează și cu cine joci ca să vezi dacă ești bun. Dincolo de atitudinea jucătorilor de la Dinamo, îmi place atitudinea lui Kopic pe care am văzut-o acum vreo săptămână într-o parcare de la stadion. 

Era extrem de nervos vorbind cu cineva la telefon: ‘Nu se poate să câștigi meciul dacă nu câștigi dueluri. Nu se poate să câștigi meciuri dacă nu ești implicat 100% Nu se poate dacă nu joci pe parcursul unui întreg meci’. 

ADVERTISEMENT

Din acel moment, cred că acel nu se poate s-a îndreptat către cei care nu au putut face lucrul ăsta pentru că am văzut schimbări în interiorul formației. De exemplu, la jucătorul sub vârstă Dinamo se baza foarte tare pe Amzăr, care devenise cumva un fel de placă turnată. Nu putea să înceapă echipa dacă nu exista el”, a declarat consilierul președintelui FRF.

Cine L-A ADUS pe Zeljko Kopic la Dinamo: “A FOST ALEGEREA CORECTA”

ADVERTISEMENT