Life

Ele au fost cele mai frumoase artiste din perioada comunistă. Elena Ceaușescu nu le suporta pe câteva

Ele au fost divele Epocii de Aur, pe care dictatoarea Elena Ceaușescu le invidia, fiind geloasă pe frumusețea lor. De aceea, multe dintre ele au fost interzise o perioadă de timp de la televiziune.
30.07.2022 | 17:07
Angela Similea s-a numărat printre divele Epocii de Aur. Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Bombele sexy ale Epocii de Aur au făcut furori în rândul publicului la televiziune, pe scenă sau în filme. Talentate si fermecătoare, actritele și totodată interpretele autohtone de pe vremea comunismului au stârnit imaginația multor bărbați, care s-au îndrăgostit de ele.

Ele au fost cele mai frumoase artiste din perioada comunistă

Frumoasele Epocii de Aur stârnesc și azi dorințe, prin aparițiile peliculelor în care au jucat și le-au lăsat drept moștenire pentru generații întregi de telespectatori. Într-un top al acestora se regăsesc nume grele. Iată care erau cele mai fierbinți femei din perioada comunistă.

ADVERTISEMENT

Anna Szeles (21 august 1942, Oradea)

Frumoasa actriță de origine maghiară a fost căsătorită cu marele actor Florin Piersic, până în anul 1985. S-a remarcat prin rolurile sale de excepție din filme precum: „Pădurea spânzuraților” (1965), „Tinerețe fără bătrânețe” (1968) sau „Ștefan cel mare – Vaslui 1475” (1975), dar și prin senzualitatea ei a devenit iubită și adorată de sute de români.

Manuela Hărăbor (2 aprilie 1968, București)

A devenit cunoscută și extrem de iubită prin interpretarea rolului Simina din filmul de referință „Pădureancă”. După întruchiparea acestui personaj, Manuela a reușit să cucerească o țară întregă, în a două jumătate a anilor `80. Privirea ei de un albastru infinit, a adus-o în topul celor mai frumoase actrițe ale Epocii de Aur.

ADVERTISEMENT

Margareta Pâslaru (9 iulie 1943, București)

Cântăreața s-a făcut remarcată încă de la începutul anilor 1960. A fermecat publicul nu doar prin vocea ei puternică, unică, dar și prin ochii săi superbi și prin fumusetea ei aparte. Din cauza regimului, Margareta Pâslaru a fugit din țară, dar acest lucru nu i-a împiedicat pe români să continue să îi asculte șlagărele memorabile lansate pe discurile de vinil.

Elena Ceaușescu a interzis-o pe Violeta Andrei

Violetă Andrei (29 martie 1941, Brașov)

Celebra actriță Violeta Andrei a fost soția fostului ministru de externe Ștefan Andrei, un politician care iubea enorm artiștii. Violeta s-a căsătorit cu el în noiembrie 1961. Actrița a debutat cu filmul „Golgota”, în anul 1966 (regia Mircea Drăgan). Printre rolurile de succes se numără cele din filmele „Felix și Ofelia” (1972), „Asta seară dansăm în familie” (1974), „Eu, tu și… Ovidiu” (1978) sau „Al patrulea stol” (1978). În tinerețe a sucit mințile multor bărbați.

ADVERTISEMENT

Potrivit informațiilor din perioada comunistă, dar nu numai, dictatoarea Elena Ceaușescu i-ar fi interzis celebrei actrițe, de o frumusețe rară, să mai apară în filme.

Angela Similea (9 iulie 1946, județul Ilfov)

Doamna cântecului românesc, cum a fost numită celebra artistă Angela Similea avea, pe lângă vocea și talentul de excepție, o frumusețe și o eleganță aparte. A avut mai multe căsnicii, dar ultimul ei soț a fost politicianul Victor Surdu, care a decedat în 2011. De-a lungul carierei sale artistice de peste 45 de ani, a oferit publicului ei, zeci de șlagăre și a obținut zeci de premii și distincții muzicale.

ADVERTISEMENT

Stela Popescu, carieră de peste 50 de ani

Magda Barbu (24 februarie 1929, Ocna Șugatag, Maramureș – 31 martie 2009, București)

Despre celebra actriță Magda Barbu se spunea că ar fi fost una dintre cele mai curtate actrițe de pe marile ecrane. A devenit extrem de cunoscută, în special pentru rolul hangiței Anita, din seria filmelor Mărgelatu’, dar a fost apreciată și pentru frumusețea și senzualitatea cu care a făcut furori. Actrița a avut o carieră de vis, în teatru și film, de peste 35 de ani, cu zeci de roluri.

Stela Popescu (21 decembrie 1935, Orhei, România – 23 noiembrie 2017, București)

Îndrăgită actrița de teatru, film și televiziune, Stela Popescu ne-a părăsit în urmă cu aproape cinci ani de zile. Plecată în lumea celor drepți în noiembrie 2017, ea a lăsat în urmă să zeci de apariții unice, incredibile. Senzaționala actriță de comedie a avut o carieră extraordinară de 59 de ani pe scenă. Prin calitățile sale actoricești deosebite, prin frumusețe, prin umor și mai ales bogăția sufletească, ea a intrat în topul celor mai frumoase artiste ale secolului XX.

ADVERTISEMENT