Sport

Judy Murray o pune în gardă pe Emma Răducanu: „Din vânătoare, va fi vânat. Este o țintă pentru toate jucătoarele”

Jucătoarea britanică Emma Răducanu a surprins lumea tenisului în 2021, impunându-se la US Open, după ce a venit din calificări, dar o antrenoare o avertizează că vor urma 10 luni dure.
25.12.2021 | 17:16
Judy Murray o pune in garda pe Emma Raducanu Din vanatoare va fi vanat Este o tinta pentru toate jucatoarele
ADVERTISEMENT

Emma Răducanu, britanica născută la Toronto din mamă chinezoaică și tată român, dar care reprezintă, cel puțin pe hârtie, Marea Britanie, a avut un an 2021 senzațional. Ea s-a impus la US Open, devenind prima jucătoare din istorie care câștigă un turneu de Mare Șlem venind din calificări, fără să piardă vreun set.

Următoarele zece luni vor fi complet diferite pentru Emma Răducanu

Antrenoarea Judy Murray, mama jucătorilor britanici Jamie și Andy, a avertizat-o pe Emma Răducanu că va avea parte de un an foarte dur. „Următoarele zece luni vor fi complet diferite de tot ce a experimentat până acum”, a declarat antrenoarea pentru The Telegraph, conform Tennis Head.

ADVERTISEMENT

Va fi o curbă abruptă de învățare în circuitul feminin, în timp ce ea se adaptează și trece de la relativul anonimat al unei junioare cu potențial foarte mare la competiția atât de aprigă din WTA săptămână în săptămână. Toți cei din circuit știu acum cine este ea.

Antrenorii și adversarele ei își vor face temele și, în calitate de campioană de Grand Slam și jucătoare de top 20, va fi o lovitură grea. Trecerea de la a fi vânător – și a juca fără presiune – la vânat, unde ești o țintă – necesită o mentalitate foarte diferită”, a mai declarat antrenoarea.

ADVERTISEMENT

„Toți vor o părticică din Emma Răducanu”, spune mama lui Andy Murray

Judy a făcut o paralelă cu fiul ei cel mic, câștigător al turnelor de Mare Șlem de la US Open (2012) și Wimbledon (2013 și 2016). „Știu prin ce a trecut Andy ca tânăr jucător, ajungând să se descurce cu viața și toate particularitățile circuitului.

Este un proces foarte rapid de învățare și foarte dificil. Practic crești în public. Nu doar jucătorul trebuie să se adapteze pentru a fi în centrul atenției, ci și prietenii și familia lui.

ADVERTISEMENT

Când ești jucătorul de la care toată lumea are așteptări, toți vor o părticică din tine, iar oportunitățile și ofertele trebuie gestionate cu mare atenție”, atrage atenția mama fostului dublului campion olimpic (2012 și 2016) și fost lider mondial.

Emma Răducanu este o adevărată mină de aur în tenis, consideră Judy Murray

Antrenoarea a avut cuvinte de laudă la adresa compatrioatei ei. „Am văzut evenimentele incredibile la care a fost invitată Emma, premiile pe care le-a câștigat, sponsorii și mărcile pe care le reprezintă acum. Ea este – pe bună dreptate – o mină de aur în tenis.

ADVERTISEMENT

Emma este echilibrată, este super inteligentă și dedicată sportului ei. Tenisul ei este deja într-un loc atât de bun, dar este important să nu avem așteptări și presiuni pentru ea. Este o adolescentă până la urmă.

Să-i dăm timp și spațiu pentru a-și dezvolta jocul și a face față la ceea ce va cere circuitul de tenis profesional de la ea”, a mai spus Judy Murray.

Emma Răducanu s-a impus la US Open fără să piardă vreun set sau să joace tie-break

Ca urmare a sezonului său fenomenal, Răducanu, care pe 13 noiembrie a împlinit 19 ani, a intrat în top 20 WTA, a fost desemnată „Revelația anului în circuitul WTA”, federația britanică a recompensat-o cu „Action Woman of the Year”, iar BBC i-a dat premiul pentru „Personalitatea sportivă a anului”.

Emma Răducanu s-a impus la US Open, după ce a trecut în calificări de Bibiane Schoofs (Olanda), Mariam Bolkvadze (Georgia), Mayar Sherif (Egipt), iar pe tabloul principal de Stefanie Voegele (Elveția), Shuai Zhang (China), Sara Sorribes Tormo (Spania), Shelby Rogers (Statele Unite), Belinda Bencic (Elveția), Maria Sakkari (Grecia), pentru ca în finală să o învingă pe Leylah Annie Fernandez (Canada) cu 6-4, 6-3.

ADVERTISEMENT