Sport

„Era mai important să bați Farul acasă decât FCSB!”. Calculele lui Șumudică pentru Rapid în lupta la titlu

Marius Șumudică este dezamăgit de rezultatul meciului Rapid - Farul 1-2. Antrenorul consideră că o victorie împotriva campioanei era mai prețioasă decât succesul cu FCSB
19.03.2024 | 20:19
Era mai important sa bati Farul acasa decat FCSB Calculele lui Sumudica pentru Rapid in lupta la titlu
Gabriel Leonard Dănuleasa, Ionuț Darius Cercel, Alexandru Buzbuchi, Marian Mihai Aioani si Ștefan Gabriel Preda reactioneaza dupa meciul de fotbal dintre Rapid Bucuresti si Farul Constanta, din cadrul Play-off-ului Superligii Superbet, desfasurat pe Superbet Arena-Giulesti din Bucuresti, vineri 15 martie 2024. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Rapid a pierdut surprinzător meciul împotriva Farului, scor 1-2, în prima etapă a play-off-ului din SuperLiga. Marius Șumudică e convins că giuleștenii trebuiau să ia trei puncte, care ar fi fost mai valoroase decât 4-0 cu FCSB.

Marius Șumudică e de părere că Rapid ar fi trebuit să o bată pe Farul. „Ar fi o palmă pentru toată suflarea rapidistă”

Ca urmare a rezultatului din Giulești, gazdele au picat pe locul 3 în clasament. Rapid are 28 de puncte, la fel ca Universitatea Craiova, care este pe 2, dar care are un golaveraj superior. Sunt șapte puncte, acum, între echipa lui Cristiano Bergodi și liderul FCSB.

ADVERTISEMENT

„Noi tot timpul ne-am bucurat să batem FCSB sau să batem Dinamo. Dar, dacă o iei ca și calcul, pentru mine nu era necesar să bați FCSB, cât era necesar să bați Farul acasă, în play-off.

Dacă m-ai fi pus să aleg între cele două victorii, mai important era să mă bat la campionat, având în vedere că ultimul meci din acest campionat îl vei juca în Giulești sau, dacă domnul Șucu dorește, că va fi cerere de bilete foarte moare, să joace pe Național Arena, s-ar putea să joci cu titlul pe masă și FCSB să fie campioană la ultimul meci cu Rapid, ceea ce ar fi o palmă pentru rapidiști și pentru tot ce înseamnă suflarea rapidistă.

ADVERTISEMENT

Și, atunci, aș fi preferat să câștig cu Farul, chiar dacă făceam un egal cu FCSB, dar eu știu ce înseamnă un play-off, că am participat cu Astra de două ori. Trei puncte sunt trei puncte și rămân trei”, a declarat Marius Șumudică, în exclusivitate la „Suflet de Rapidist”, show care e live pe FANATIK.RO, marți, de la ora 13:30.

„FCSB, 80% campioană”

Campion cu Astra în 2016, Șumudică e de părere că, în acest moment, FCSB nu mai poate fi oprită din drumul spre titlul cu numărul 27. „FCSB în momentul de față, în opinia mea, peste 80% este campioană.

ADVERTISEMENT

Celelalte vor juca între ele. Ei au avut acum un meci cu Sepsi foarte, foarte ușor, în condițiile în care FCSB nu traversează o perioadă foarte bună. Dacă îi anihilezi pe Olaru și Coman au mari probleme. Ceea ce a făcut Rapidul.

Eu cred că FCSB a făcut un pas enorm în ceea ce înseamnă câștigarea campionatului. Dacă FCSB câștigă la Farul și Rapid se duce la Craiova și ar face un meci egal, n-ar câștiga una dintre ele, cresc șansele la 95%, iar CFR, chiar dacă a jucat bine, nu e suficient să joci bine, să practici un joc frumos, dacă nu ești pragmatic și uite ce s-a întâmplat cu Universitatea Craiova.

ADVERTISEMENT

Doar FCSB poate să piardă titlul în momentul de față. La un momentdat, egalul poate să țină echipele de sub ea jos. D-asta sunt eu supărat fiindcă Rapid nu avea voie să piardă meciul cu Farul”, a adăugat antrenorul în vârstă de 53 de ani.

“FCSB e 80% CAMPIOANA!” | Marius Sumudica NU CREDE CA Rapid poate lua TITLUL

ADVERTISEMENT