Sport

Erik ten Hag, premiat chiar dacă echipa sa a pierdut 0-7 contra lui Liverpool. Distincția cu care s-a ales managerul lui Manchester United

Erik ten Hag a fost premiat în Premier League, deși în ultima partidă din campionat echipa sa a pierdut cu Liverpool, scor 0-7.
10.03.2023 | 17:06
Erik ten Hag premiat chiar daca echipa sa a pierdut 07 contra lui Liverpool Distinctia cu care sa ales managerul lui Manchester United
Erik ten Hag a fost ales „Antrenorul lunii” pentru luna februarie în Premier League. Sursă foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

Erik ten Hag a fost desemnat cel mai bun antrenor din Premier League în luna februarie. Distincția primită de antrenorul lui Manchester United vine într-un moment nefast. Rezultatele excelente ale echipei de pe Old Trafford au fost umbrite de înfrângerea istorică pe Anfield cu Liverpool, scor 0-7 pe 5 martie.

Erik ten Hag a fost desemnat cel mai bun antrenor al lunii februarie în Premier League

Lăsând la o parte suferința istorică pe care Manchester United a fost nevoită să o trăiască pe Anfield, echipa condusă de la margine de Erik ten Hag a avut un parcurs excelent de la reluarea Premier League la finalul anului trecut.

ADVERTISEMENT

În a două lună a anului, Manchester United a fost implicată în patru partide, reușind să câștige trei dintre ele. Echipa antrenată de olandezul Erik ten Hag a câștigat cu Crystal Palace (2-1), Leeds (2-0) și Leicester (3-0). „Diavolii roșii” au remizat împotriva lui Leeds 2-2 într-un meci restant din etapa a 8-a.

Mai mult decât atât, la finalul lunii trecute Manchester United a câștigat Cupa Ligii Angliei în fața lui Newcastle, scor 2-0. Este primul trofeu obținut de „diavoli” din 2017 încoace și primul al lui Erik ten Hag pe Old Trafford.

ADVERTISEMENT

Erik ten Hag, a doua oară desemnat „Antrenorul lunii” în Premier League

Erik ten Hag a avut capacitatea să o restarteze pe Manchester United, care a avut un start slab de sezon. Premiul obținut ca urmare a performanțelor din luna februarie nu este primul de acest gen pentru antrenorul olandez.

În septembrie 2022, Erik ten Hag a fost ales de asemenea cel mai bun antrenor al lunii în Premier League. Ceilalți doi antrenori nominalizați pentru luna februarie au fost Antonio Conte de la Tottenham și Marco Silva, tehnicianul lui Fulham.

ADVERTISEMENT

În altă ordine de idei, Manchester United are un parcurs foarte bun și când vine vorba de cupele europene. Fosta formație a lui Cristiano Ronaldo a învins-o categoric pe Betis, scor 4-1 în manșa tur a optimilor Europa League. În play-off-ul competiției, Manchester United a reușit să o elimine pe Barcelona.

Arsenal și Liverpool, singurele echipe care au învins-o pe Manchester United în 2023

Performanțele constante ale lui Manchester United s-au văzut și în clasamentul din Premier League. Echipa antrenată de Erik ten Hag se află pe locul 3, cu 49 de puncte în 25 de partide. Arsenal a fost prima echipă care a învins-o pe Manchester United în acest an, scor 3-2 în etapa 21 din Premier League.

ADVERTISEMENT

„Diavolii roșii” nu mai pierduseră până la meciul cu Liverpool de pe Anfield. Elevii lui Jurgen Klopp au surclasat-o pe Manchester United cu un neverosimil 7-0. A fost cea mai mare victorie a „cormoranilor” contra echipei de pe Old Trafford.


  • Cota MAXBET pentru Manchester United: 1,36 este cota pentru „1 solist” la meciul Manchester United – Southampton

ADVERTISEMENT