Sport

Erling Haaland, ratare uluitoare în derby-ul orașului Manchester. Cu poarta goală din 2 metri!

Recunoscut pentru eficacitatea sa, Erling Haaland a avut o ratare incredibilă derby-ul dintre Manchester City și Manchester United.
03.03.2024 | 18:46
Erling Haaland ratare uluitoare in derbyul orasului Manchester Cu poarta goala din 2 metri
Recunoscut pentru eficacitatea sa, Erling Haaland a avut o ratare incredibilă derby-ul dintre Manchester City și Manchester United. Sursă foto: bbc.com
ADVERTISEMENT

Atacantul norvegian venea la acest joc după ce reușise o performanță extraordinară în optimile de finală ale Cupei Angliei, când a marcat de nu mai puțin de 5 ori în fața celor de la Luton Town.

Ratare halucinantă a lui Erling Haaland în derby-ul din Manchester

Însă, Erling Haaland s-a făcut practic de râs în partida Manchester City – Manchester United, din etapa a 27-a din Premier League, când a ratat o ocazie rarisimă cu poarta goală din doar 2 metri.

ADVERTISEMENT

”Cetățenii” au dominat prima repriză, însă cei care au marcat au fost ”diavolii roșii”. Atacantul norvegian nu s-a văzut foarte mult în prima repriză, cel mai activ jucător al lui Pep Guardiola fiind Phil Foden.

În minutul 45, Haaland a avut prima sa ocazie în derby, dar și-a bătut joc de ea. Rodri a centrat în careu, Foden i-a așezat norvegianului mingea cu capul în 2 metri, dar acesta a trimis peste poarta goală spre stupefacția fanilor de pe Etihad.

ADVERTISEMENT

O astfel de fază în mod normal este transformată cu ușurință golgheterul din Premier League, însă de această dată a părut nehotărât dacă să lovească mingea cu capul sau cu piciorul. A ales a doua variantă, dar a fost cea greșită. Vezi aici video cu ratarea lui Haaland

Rashford, gol de autor

Marcus Rashford a deschis scorul în Manchester United – Manchester City și a oferit speranțe “diavolilor” că pot face surpriza în derby. După un start controlat de oaspeți, atacantul englez și-a adus echipa în avantaj printr-o superexecuție.

ADVERTISEMENT

În minutul 8, portarul Onana a degajat puternic, mingea a fost urmărită și ajunsă de Bruno Fernandes la marginea careului de 16 metri. Portughezul s-a întors și i-a așezat mingea pe șut lui Rashford, a cărui execuție de la aproape 25 de metri a lovit bara transversală și a intrat în poartă.

În minutul 17, Marcus Rashford putea mări avantajul. A scăpat singur pe un contraatac, dar și-a preluat greșit mingea. Walker s-a repliat și a reușit să-l deposedeze pe cel care deschisese scorul.

ADVERTISEMENT

Derby-ul cu United este unul extrem de important pentru echipa lui Guardiola. Înaintea meciului, City era la 4 puncte în spatele liderului Liverpool. În același timp, o victorie pentru United ar fi un succes extrem de mare pentru Ten Hag în misiunea de a duce echipa în Top 5.

ADVERTISEMENT