Sport

Eșec dramatic pentru Cristi Chivu în UEFA Youth League. Inter nu a profitat de avantajul superiorității

Etapa a 3-a din UEFA Youth League a fost una cu ghinion pentru Cristi Chivu. Inter Primavera a înregistrat primul eșec în faza grupelor.
24.10.2023 | 19:30
Esec dramatic pentru Cristi Chivu in UEFA Youth League Inter nu a profitat de avantajul superioritatii
Etapa a 3-a din UEFA Youth League a fost una cu ghinion pentru Cristi Chivu. Inter Primavera a înregistrat primul eșec în faza grupelor. Sursă foto: Twitter
ADVERTISEMENT

Fostul căpitan al naționalei României a decis în vară să continue proiectul început la Inter și a semnat prelungirea contractului de antrenor al echipei Primavera, după de ce anterior a mai pregătit formațiile U14, U17 și U18.

Cristi Chivu, primul eșec în UEFA Youth League

După două remize spectaculoasă în primele două etape, 3-3 cu Real Sociedad și 1-1 cu Benfica Lisabona, a venit și primul eșec în faza grupelor din UEFA Youth League pentru echipa lui Cristi Chivu.

ADVERTISEMENT

Inter Primavera a primit vizita formației austriece RB Salzburg, iar prima repriză a fost una care a aparținut în totalitate oaspeților. Aceștia au intrat la pauză în avantaj de două goluri, după reușitele lui Daghim (26) și Jano (40).

Tehnicianul român a făcut o schimbare la pauză și încă două imediat după startul părții secunde, iar acest lucru a înviorat atacul italienilor. Mult mai agresivă, Inter a început să pună probleme, iar eliminarea lui Moswitzer (63) a dat încredere ”nerazzurrilor”.

ADVERTISEMENT

În minutul 74, atacantul Gabriele Vedovati, unul dintre jucătorii introduși pe parcurs de Chivu, a redus din diferență și milanezii au început să creadă cu adevărat într-o revenire miraculoasă.

Inter Primavera, șanse minime să mai prindă locul 1

Doar că ofensiva Interului s-a lovit de o apărare bine organizată a celor de la Salzburg. Mai mult, austriecii au forțat contraatacuri periculoase și pe unul dintre acestea au înscris golul decisiv prin Atiabou (90+4).

ADVERTISEMENT

La ultima fază de joc, atacantul Matteo Spinacce, și el introdus de Cristi Chivu în partea a doua a întâlnirii, a punctat pentru italieni, însă era prea târziu pentru a mai scoate ceva din acest joc.

Partida s-a încheiat cu victoria lui RB Salzburg, scor 3-2, iar austriecii sunt liderii grupei, cu 7 puncte. Interul se află pe poziția a treia, cu 2 puncte. În etapa viitoare, cele două formații se vor reîntâlni în Austria, pe 8 noiembrie, de la ora 15:30.

ADVERTISEMENT

Cristi Chivu este motivat să facă o performanță mare cu echipa Primavera, mai ales că presa din Italia a anunțat că viitorul antrenorului român în vârstă de 42 de ani este pe banca tehnică a unei formații de seniori din sezonul viitor.

ADVERTISEMENT
Tags: