Sport

Eugen Voicu, noul patron al lui Dinamo, mesaj special pentru fani: ”Clubul nu este pe moarte. Recunosc că am avut această strângere de inimă în a semna”

Eugen Voicu, noul acționar majoritar de la Dinamo, a ținut să liniștească apele și i-a anunțat pe fani că nu există îngrijorări majore din cauza problemelor financiare.
25.02.2023 | 23:50
Eugen Voicu noul patron al lui Dinamo mesaj special pentru fani Clubul nu este pe moarte Recunosc ca am avut aceasta strangere de inima in a semna
Eugen Voicu, noul acționar majoritar de la Dinamo, a ținut să liniștească apele și i-a anunțat pe fani că nu există îngrijorări majore din cauza problemelor financiare. Sursă foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

FANATIK a anunțat în exclusivitate că firma Red&White, unde este implicat și fondul de investiții Certinvest, a preluat pachetul majoritar de acțiuni deținut de Dorin Șerdean și procentele pe care le aveau suporterii la club.

Fanii lui Dinamo, liniștiți de noul acționar majoritar Eugen Voicu

Eugen Voicu, acționar majoritar la fondul de investiții Certinvest, grup care va aduce o sumă importantă de bani în conturile clubului, a vorbit în exclusivitate pentru FANATIK despre proiectul pe care îl va conduce la Dinamo.

ADVERTISEMENT

După ce întreaga afacere a fost oficializată, Eugen Voicu a ținut să le transmită un mesaj fanilor lui Dinamo și a garantat faptul că gruparea din Ștefan cel Mare va depăși cât de curând toate problemele cu care s-a confruntat în ultimii ani.

”Preluarea pachetului de acțiuni vine din dorința de a ajuta brandul Dinamo să se relanseze. Cred că vom avea o abordare cu totul nouă în piață. Am cumpărat la același preț și acțiuni de la suporteri. Suporterii vor încasa banii pe acțiuni și la rândul lor vor vira către club acea sumă.

ADVERTISEMENT

Suporterii sunt minunați, suporterii clubului Dinamo sunt probabil cei mai pasionați suporteri pe care îi are o echipă de fotbal în România. Recunosc că am avut această strângere de inimă în a semna și nu a fost o decizie ușoară.

Nu este pe moarte clubul Dinamo și cred că există soluții pentru relansarea lui. Ne dorim să fie aproape de noi orice fostă glorie a clubului. Una dintre reguli este aceea că trebuie să fie o administrare ca a oricărui alt business, pe reguli clare, după competențe”, a declarat Voicu, pentru Pro TV.

ADVERTISEMENT

Ovidiu Burcă, confirmat ca antrenor la Dinamo

În ceea ce privește partea sportivă, noul patron de la Dinamo a dezvăluit faptul că antrenorul Ovidiu Burcă va continua pe banca tehnică. ”Sigur că da, îi acordăm 100% încredere. Am avut discuții cu domnul Badea, care a fost un suport important în finalizarea acestei tranzacții”, a spus Voicu.

La aproape 65 de ani, pe care-i va împlini pe 19 aprilie, Eugen Voicu acesta este unul dintre cei mai cunoscuți antreprenori din România. Foarte activ în comunitatea de business, a ocupat funcții variate de-a lungul timpului în asociațiile profesionale din domeniul financiar, fiind și parte a rețelei Romanian Business Leaders.

ADVERTISEMENT

Totuși, toți cei implicați în această tranzacție au evitat să ofere detalii în legătură cu sumele și clauzele din contract. S-a invocat o clauză de confidențialitate care a fost stabilită de cele trei părți implicate, Red&White Management 2022, Lotus și APCH.

FANATIK a aflat că suma prevăzută în contract pentru clauza de confidențialitate este una uriașă! Partea care o încalcă este obligată să achite 100.000 de euro! Tocmai din acest motiv a venit și reticența în declarații din partea celor implicați în tranzacția care reprezintă cea mai importantă știre a începutului de an în fotbalul românesc.

ADVERTISEMENT
Tags: