Sport

Eugenie Bouchard riscă să fie exclusă din WTA după ce le-a numit „dopate” pe Sharapova și Yastremska. Ce a scris în apărarea sa

Eugenie Bouchard a avut o reacție extrem de acidă la adresa Dayanei Yastremska și a Mariei Sharapova. Canadianca nu le-a menajat deloc
01.05.2023 | 12:51
Eugenie Bouchard risca sa fie exclusa din WTA dupa ce lea numit dopate pe Sharapova si Yastremska Ce a scris in apararea sa
Eugenie Bouchard e pe locul 285 în clasamentul WTA. Sursă foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT
01-05-2023
09:59

Eugenie Bouchard riscă să fie exclusă din WTA

Eugenie Bouchard (285 WTA) a intrat singură în bucluc după ce le-a numit „dopate” printr-un mesaj pe Twitter pe Maria Sharapova și Dayana Yastremska. Momentul s-a petrecut după ce canadianca a câștigat împotriva sportivei din Ucraina la Madrid. 

Fosta finalistă de la Wimbledon a făcut referire și la Maria Sharapova pe care a învins-o în 2017 tot la turneul WTA de la Madrid. „E cumva să joci cu dopate la Madrid”, a fost mesajul șters de Bouchard după 12 minute. 

Jucătoarea din Canada riscă să fie exclusă din WTA, deoarece ar putea fi acuzată de încălcarea regulamentului tenisului. Eugenie Bouchard a revenit cu un mesaj pe rețelele de socializare prin care își cere scuze. „Vreau să îmi cer scuze pentru tweet-ul postat. Am avut o lipsă în judecată.

Nu era necesar să îl scriu. Chiar dacă am reușit mereu să fiu fair-play, nu am avut toate faptele puse în ordine și, cu siguranță, nu am intenționat să aduc prejudicii nimănui. Voi continua să lucrez asupra mea însămi, de acum încolo, atât pe teren, cât și în afara lui”, a fost noul mesaj postat de Eugenie Bouchard pe Twitter. 

Eugenie Bouchard a creat vâlvă în lumea tenisului feminin după ce le-a atacat dur pe Dayana Yastremska și Maria Sharapova la turneul Mutua Madrid Open.

Eugenie Bouchard, nemiloasă cu Yastremska și Sharapova

Eugenie Bouchard a devenit virală pe Twitter după ce a eliminat-o pe ucrainiancă în primul turneu la turneul WTA de la Madrid. Ajunsă pe locul 285 în ierarhia mondială, canadianca nu a iertat-o pe Yastremska, suspendată șase luni pentru dopaj.

ADVERTISEMENT

Inițial, fanii lui Bouchard și iubitorii tenisului au crezut că este vorba de o farsă și că i-a fost spart contul oficial de Twitter, însă postarea nu a fost ștearsă: „E ceva special în a juca împotriva dopatelor la Madrid…”.

Eugenie Bouchard, mesaj acid după ce a eliminat-o pe Yastremska
Eugenie Bouchard, mesaj acid după ce a eliminat-o pe Yastremska

Sportiva din Ucraina a fost suspendată în 2021, iar în luna iunie pedeapsa i-a fost ridicată, fiind considerată nevinovată: „nicio vină sau neglijență pentru încălcarea regulilor anti-dopaj”.

ADVERTISEMENT

După ce a venit din calificări, Bouchard a învins-o pe Yastremska în trei seturi, scor (6) 6-7, 6-2, 6-2, iar în turul doi juca împotriva favoritei numărul 18, Martina Trevisan.

Eugenie Bouchard a numit-o „trișoare” pe Maria Sharapova în 2017

Eugenie Bouchard a desființat-o și pe Maria Sharapova, după ce rusoaica a fost prinsă dopată: „Nu cred că este corect că joacă. Este o trișoare. Așa că, pentru mine, nu cred că un trișor în orice sport ar trebui să i se permită să mai joace în acel sport. Este atât de nedrept față de toți ceilalți jucători care o fac în mod corect și sunt curați”.

ADVERTISEMENT

Frumoasa canandiancă și-a adus aminte cu plăcere de singura victorie împotriva Mariei Sharapova din cele cinci întâlniri directe, care a avut loc la Madrid în 2017.

Dayana Yastremska a revenit în tenis după ce ITF a anunțat: „…a acceptat relatarea doamnei Yastremska cu privire la modul în care mesterolonul a intrat în sistemul ei și a stabilit că nu a avut nicio vină sau neglijență pentru încălcarea regulilor anti-dopaj”.

ADVERTISEMENT

Eugenie Bouchard are un moral excelent înainte de meciul din turul următor, după ce a reușit să câștige împotriva Yastremskăi, deși a pierdut primul set. Turneul WTA Madrid Mutua Open se desfășoară în perioada 24 aprilie – 7 mai.

ADVERTISEMENT
Tags: