Sport

Evenimentele zilei din sport, joi 6 ianuarie. Ladislau Boloni și Răzvan Burleanu s-au înțeles asupra contractului. Constantin Budescu s-a despărțit oficial de FCSB!

FANATIK vă prezintă într-un rezumat al zilei cele mai importante evenimente sportive de joi, 6 ianuarie. Ladislau Boloni va pregăti naționala de fotbal a României. FCSB a reziliat contractul lui Constantin Budescu.
06.01.2022 | 22:47
Evenimentele zilei din sport joi 6 ianuarie Ladislau Boloni si Razvan Burleanu sau inteles asupra contractului Constantin Budescu sa despartit oficial de FCSB
Ladislau Boloni a mai antrenat naționala României din vara lui 2000 până în vara lui 2001. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a ajuns la un acord cu Ladislau Boloni pentru ca acesta să preia echipa națională de fotbal.

Atacantul Constantin Budescu a eșuat la a doua aventură la FCSB. Nemulțumit de prestațiile lui, finanțatorul Gigi Becali i-a propus rezilierea contractului, fotbalistul a acceptat, iar clubul a făcut anunțul oficial joi.

ADVERTISEMENT

Dinamo vrea să profite de haosul de la Academica Clinceni şi a pus ochii pe mijlocaşul Denis Ventura, după ce l-a transferat și pe căpitanul Răzvan Patriche. Acestea și alte câteva sunt evenimentele sportive ale zilei de joi, 6 ianuarie, pe care FANATIK vi le prezintă în rezumat.

Ladislau Boloni s-a înțeles cu Răzvan Burleanu asupra unui contract pe doi ani

Ladislau Boloni va antrena naționala de seniori a României. Așa cum FANATIK v-a informat în exclusivitate încă din 3 ianuarie, Boloni a devenit principalul favorit să-l înlocuiască pe Mirel Rădoi, el luându-le fața lui Adrian Mutu și Edi Iordănescu.

ADVERTISEMENT

Din informațiile obținute în exclusivitate de FANATIK, Boloni și președintele FRF, Răzvan Burleanu, s-au înțeles pentru un contract cu o durată de 2 ani, obiectivul fiind calificarea la Campionatul European din 2024.

Înțelegerea ar urma să se încheie la finalul preliminariilor, dar se va prelungi automat și pentru durata turneului final în cazul în care naționala României va obține calificarea.

ADVERTISEMENT

Debutul noului selecționer pe banca „tricolorilor” ar urma să aibă loc în martie, când sunt programate două partide amicale cu Israel și, probabil, Grecia.

Joi, la sosirea în țară, Ladislau Boloni a făcut câteva declarații, dar nu a spus nimic despre preluarea naționalei.

ADVERTISEMENT

Mă bucur că sunteţi mulţi. V-am adus ceva cadouri, dar sunteţi atât de mulţi încât nu pot să dau la toată lumea. Vă doresc la mulţi ani, sănătate multă!”, a declarat el.

Ladislau Boloni a mai pregătit naționala României pentru 13 meciuri, din vara lui 2000 până în vara lui 2001, palmaresul fiind de 8 victorii, 2 remize și 3 înfrângeri.

Constantin Budescu și-a reziliat contractul cu FCSB!

Atacantul Constantin Budescu a eșuat la cea de a doua aventură la FCSB. Nemulțumit de prestațiile lui, finanțatorul Gigi Becali i-a propus rezilierea contractului, iar fotbalistul a acceptat.

Mulțumim, Constantin Budescu!

FCSB și Constantin Budescu au ajuns la un acord pentru rezilierea contractului. Atacantul s-a prezentat joi la Baza Sportivă FCSB, unde s-a despărțit de colegi și membrii staff-ului.

Clubul nostru îi mulțumește pentru contribuția din acest sezon și îi urează mult succes în continuare!”, a anunțat FCSB, prin intermediul rețelelor de socializare.

Denis Ventura, ţinta lui Dinamo de la Academica Clinceni!

Din informaţiile FANATIK, Dinamo vrea să profite de haosul de la Academica Clinceni şi a pus ochii pe mijlocaşul Denis Ventura, după ce l-a transferat și pe căpitanul Răzvan Patriche. Slovacul de 28 de ani a evoluat în 15 meciuri din acest sezon, fiind integralist în 12.

Oficialii dinamovişti au declarat în repetate rânduri că vor să transfere jucători care au evoluat în prima parte a campionatului, însă nu îşi permit să plătească sume de transfer, deoarece clubul este în insolvenţă.

Ventura se potriveşte perfect profilului de jucător căutat de Dinamo. Slovacul a evoluat în majoritatea meciurilor, a marcat două goluri (în etapele a 7-a, cu CS Mioveni, și a 15-a, cu Rapid) şi a dat o pasă decisivă, fiind unul dintre cei mai constanţi jucători ai Clinceniului.

Parcursul slab al Universității Craiova face prima victimă

Universitatea Craiova a anunțat, printr-un comuncat oficial, despărțirea de atacantul Mihai Roman (29 de ani), care n-a mai evoluat într-o partidă oficială din luna octombrie.

Antrenorul Laurențiu Reghecampf a întocmit o „listă neagră”, dezvăluită în exclusivitate de FANATIK, care conține nu mai puțin de nouă jucători, după parcursul slab al Universității Craiova dinaintea pauzei de iarnă.

Clubul Universitatea Craiova și atacantul Mihai Roman au hotărât, de comun acord, rezilierea contractului. Îi mulțumim lui Mihai pentru modul în care a apărat culorile Științei și îi dorim mult succes în continuare”, se arată în comunicatul emis de Universitatea Craiova.

De ce se amână rezilierea contractului lui Constantin Nica la Dinamo!

Rezilierea contractului lui Constantin Nica cu Dinamo se amână. FANATIK a aflat că fundașul a cerut ca înțelegerea să fie reziliată pe 18 ianuarie, în momentul în care se va deschide perioada de transferuri.

Constantin Nica a revenit acum 8 luni la Dinamo, dar nu a putut fi legitimat decât în luna septembrie, când s-a ridicat interdicția de transferuri. Fundașul nu a impresionat și a intrat pe lista neagră.

Din informațiile FANATIK, Nica a avut o solicitare bizară, spunând că vrea să rămână la club până la începutul perioadei de transferuri, 18 ianuarie, iar abia apoi să îi fie reziliată înțelegerea cu Dinamo. Iar șefii au fost de acord.

Cine sunt cele trei handbaliste de la CSM București infectate cu COVID-19!

Trei handbaliste de la CSM București au fost depistate pozitiv la COVID imediat după primul meci al anului. Ca urmare, partida cu Brest din Champions League a fost amânată.

Din informațiile FANATIK, cele trei sunt Ema Ramusovic, Samara Da Silva și Andreea Ailincăi. Ele nu au dezvoltat simptome specifice infectării cu COVID-19 și se află acasă, în izolare.

În aceste condiții, meciul cu Brest din Liga Campionilor din weekend a fost amânat. „Va urma o nouă testare, cel mai probabil. Jucătoarele se simt bine, sunt acasă, în izolare. Asta este situația. Mai multe amănunte nu vă pot da pentru că nici noi nu știm ce se va întâmpla în continuare”, a declarat Remus Drăgănescu, președintele secției de handbal de la CSM București, în exclusivitate pentru FANATIK.

Victor Angelescu a făcut marele anunț despre stadionul Rapid!

Victor Angelescu, patronul clubului Rapid, a dezvăluit, în exclusivitate, pentru FANATIK, când ar putea juca formația alb-vișinie pe noul stadion din Giulești. Marți a avut loc predarea noii arene către CS Rapid, după mai bine de doi ani de la începerea lucrărilor.

Am avut o discuție cu cei de la Clubul Sportiv, iar săptămâna asta, săptămâna viitoare, vor depune cererile pentru avize și așa mai departe. Acum, vom vedea în cât timp se va putea juca. Nici ei nu știu exact, am vorbit.

Vom vedea, facem tot posibilul să jucăm cât mai repede. Sper să jucăm, dacă nu în primul meci, în al doilea meci de acasă”, a declarat Victor Angelescu, în exclusivitate, pentru FANATIK.

Primul meci, din acest an, pe care Rapid îl va disputa acasă, va avea loc sâmbătă, 29 ianuarie, contra celor de la UTA Arad. Al doilea meci este programat sâmbătă, 12 februarie, împotriva covăsnenilor de la Sepsi Sfântu Gheorghe.

COVID-19 pune în pericol desfăşurarea turneului preliminar pentru CM de handbal!

Naţionala Israelului a fost blocată ore în şir pe aeroport după ce s-au descoperit trei cazuri COVID în echipă.

Totodată, naţionala Ciprului nu va face deplasarea la Cluj pentru turneul de calificare pentru Campionatul Mondial de handbal din 2023. Ciprioţii au anunţat 9 cazuri pozitive de COVID-19 în lot.

Astfel, România va juca doar împotriva Moldovei şi a naţionalei din Israel. Anunţul vine la o zi după ce FANATIK a anunţat că în delegaţie au fost depistate pozitiv trei persoane.

Cipru va pierde toate meciurile la masa verde. În etapa a doua a calificărilor vor merge primele două clasate.

Ryoyu Kobayashi a câștigat Turneul celor 4 Trambuline

Japonezul Ryoyu Kobayashi s-a impus la ediția din acest an a Turneului celor 4 Trambuline la sărituri cu schiurile, câștigând „Vulturul de aur”.

Niponul și-a adjudecat a doua oară în carieră marele trofeu, după victoria din sezonul 2018-2019, cu mențiunea că în urmă cu trei ani a câștigat toate cele patru etape. Acum a avut victorii doar în primele trei etape.

În ceea ce privește ultima etapă, care a avut loc la Bischofshofen, victoria a revenit austriacului Daniel Huber, cu 286,8 puncte, el fiind urmat de norvegianul Halvor Egner Granerud și germanul Karl Geiger.

ADVERTISEMENT