Fotbal international

Fanii Angliei se pregătesc de duelul cu Franța într-un mod inedit: „De acum înainte fără baghete și fără croissante”

Suporterii Angliei au început duelul psihologic cu Franța. Fanii selecționatei lui Gareth Southgate au renunțat la mâncarea specific franțuzească.
06.12.2022 | 10:45
Fanii Angliei se pregatesc de duelul cu Franta intrun mod inedit De acum inainte fara baghete si fara croissante
Fanii Angliei vor boicota mâncarea cu specific franțuzesc înainte de partida cu formația din Hexagon. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Anglia – Franța este unul dintre duelurile încinse ale sferturilor de finală de la Campionatul Mondial din Qatar. Fanii britanici au început deja duelul cu formația din Hexagon și au anunțat că boicotează baghetele, croissantele și macarons, mâncare specific franțuzească.

Suporterii englezi declară război Franței înainte de duelul din sferturile Cupei Mondiale

Anglia a prins aripi după victoria clară în fața Senegalului, scor 3-0 în optimile de finală ale Cupei Mondiale. De asemenea, succesul la scor de neprezentare în fața africanilor i-a făcut să viseze pe fanii Albionului care speră la primul trofeu mondial din 1966 încoace.

ADVERTISEMENT

Totuși, jucătorii englezi au o misiune foarte grea, deoarece vor înfrunta campioana mondială en titre care nu a arătat momente de slăbiciune pe parcursul Mondialului din Qatar. Fanii britanici au început războiul psihologic cu francezii și au făcut un anunț inedit.

Suporterii englezi au postat pe rețelele de socializare mai multe mesaje prin care boicotează mâncarea cu specific franțuzesc și îi declară război formației pregătite de Didier Deschamps.

ADVERTISEMENT

Fanii Angliei, atitudine războinică înainte de meciul cu Franța: „Fără baghete, croissante și macarons”

Unul dintre fanii Angliei și-a arătat susținerea față de echipa din țara sa natală. „Corect băieți, este război. De acum înainte fără baghete, fără croissante și nici măcar nu îndrăzniți să vă uitați la macarons. Haide Anglia”a fost unul dinte mesajele de pe Twitter.

Alți fani au renunțat la celebrele „pain au chocolat”, dar și la cartofi prăjiți, în timp ce s-au abătut de la orice legătură cu specific din țara vecină. Britanicii au avut în arsenal astfel de trucuri și înainte de finala Euro 2020.

ADVERTISEMENT

Totuși, intențiile fanilor s-au dovedit un eșec după ce Anglia a pierdut cu Italia la penalty-uri în finala Campionatului European 2020.

Fotbaliștii lui Gareth Southgate, puși în gardă de jocul Franței

Atât pentru Franța, cât și pentru Anglia duelul direct reprezintă cel mai important test de până acum la Cupa Mondială. Phil Foden, fotbalistul celor de la Manchester City, a vorbit cu teamă despre duelul cu formația „Cocoșului Galic”.

ADVERTISEMENT

„Vom sărbători în seara asta, dar acum suntem în faza eliminatorie, așa că va trebui să ne recuperăm și apoi să ne gândim la următorul adversar. Va fi greu cu Franța. Par cei mai puternici din competiție de până acum. Ne sprijinim unul pe altul în fiecare zi și suntem încrezători.

Senegalul a jucat om la om și meciul a fost foarte fizic, dar era vorba de a nu ne pierde încrederea și de a menține mingea în mișcare cât mai mult.

Bellingham este încă tânăr, dar este unul dintre cei mai talentați jucători pe care i-am văzut vreodată. Nu are nicio slăbiciune în jocul său. Cred că va fi cel mai bun mijlocaș din lume”, a declarat Foden.

ADVERTISEMENT
Tags: