Fotbal international

Jucătorii Angliei, speriați de sfertul de finală cu Franța de la Cupa Mondială: ”Par cei mai puternici”

Anglia a trecut fără probleme de Senegal în optimile de finală ale Cupei Mondiale, însă jucătorii sunt deja intrați în priză pentru sfertul împotriva Franței.
04.12.2022 | 23:49
Jucatorii Angliei speriati de sfertul de finala cu Franta de la Cupa Mondiala Par cei mai puternici
Anglia a trecut fără probleme de Senegal în optimile de finală ale Cupei Mondiale, însă jucătorii sunt deja intrați în priză pentru sfertul împotriva Franței. Sursă foto: Twitter
ADVERTISEMENT

Vicecampioana Europei s-a impus cu 3-0 în fața campioanei Africii și este echipa cu cel mai bun atac de la turneul final: 12 goluri în 4 meciuri.

Franța a băgat spaima în jucătorii Angliei

La finalul partidei Anglia – Senegal 3-0, din optimile de finală ale Cupei Mondiale, jucătorii lui Gareth Southgate au vorbit despre duelul care îi așteaptă cu Franța, campioana mondială en-titre, în faza următoare a competiției.

ADVERTISEMENT

Atacantul Phil Foden, care a prins un loc de titular după scoaterea din lot a lui Raheem Sterling din cauza unor probleme familiale, consideră că este vremea pentru a sărbători, însă, în același timp, se gândește cu teamă la partida cu Franța.

”Vom sărbători în seara asta, dar acum suntem în faza eliminatorie, așa că va trebui să ne recuperăm și apoi să ne gândim la următorul adversar. Va fi greu cu Franța. Par cei mai puternici din competiție de până acum. Ne sprijinim unul pe altul în fiecare zi și suntem încrezători.

ADVERTISEMENT

Senegalul a jucat om la om și meciul a fost foarte fizic, dar era vorba de a nu ne pierde încrederea și de a menține mingea în mișcare cât mai mult. Bellingham este încă tânăr, dar este unul dintre cei mai talentați jucători pe care i-am văzut vreodată. Nu are nicio slăbiciune în jocul său. Cred că va fi cel mai bun mijlocaș din lume”, a declarat Foden.

Bellingham, reacție acidă la adresa criticilor

Căpitanul Harry Kane a marcat primul său gol de la această Cupă Mondială în victoria în fața Senegalului și a fost desemnat cel mai bun jucător de pe teren, dar i-a lăudat pe mai tinerii săi coechipieri Jude Bellingham și Bukayo Saka.

ADVERTISEMENT

”Meciuri ca acesta nu sunt niciodată ușoare, a fost un joc dificil în seara asta. A fost un meci foarte provocator de la început până la sfârșit. Când marcăm un gol, ne oprim un moment pentru a vedea dacă va fi acordat sau nu, dar azi arbitrajul a fost foarte bun. Jucători precum Saka și Bellingham au adus o mare contribuție echipei”, a spus Kane.

Lăudat de toată lumea, Jude Bellingham a avut o reacție vehementă la interviul acordat după meci din cauza criticilor care i-au fost aduse lui Jordan Henderson. Jucătorul lui Dortmund a sărit în apărarea colegului săi, căruia i-a și pasat decisiv la prima reușită a Angliei.

ADVERTISEMENT

”Henderson a avut o prestație genială azi, după toate mizeriile care s-au spus despre el. Este ridicol. Este atât de subestimat din punct de vedere tehnic și a livrat din nou într-un meci mare cu un gol uriaș. Este timpul să primească puțin respect”, a afirmat Bellingham.

ADVERTISEMENT