Sport

Fanii Rapidului au refuzat să intre pe stadion la meciul cu Farul de la Ovidiu. Reacție oficială a gazdelor: „Am acționat potrivit măsurilor cerute de Jandarmerie”

Peste 600 de fani ai Rapidului au făcut deplasarea la Ovidiu pentru întâlnirea cu Farul, însă au refuzat să intre în stadion în semn de protest.
12.03.2023 | 11:18
Fanii Rapidului au refuzat sa intre pe stadion la meciul cu Farul de la Ovidiu Reactie oficiala a gazdelor Am actionat potrivit masurilor cerute de Jandarmerie
Peste 600 de fani ai Rapidului au făcut deplasarea la Ovidiu pentru întâlnirea cu Farul, însă au refuzat să intre în stadion în semn de protest. Sursă foto: gsp.ro
ADVERTISEMENT
12-03-2023
09:23

Tibi Curt, vicepreședinte Farul: "Am acționat potrivit măsurilor cerute de Jandarmerie"

 Tibi Curt, vicepreședintele celor de la Farul Constanța, a lămurit subiectul biletelor primite de suporterii Rapidului, care au refuzat să intre la meci: „Noi am informat clubul Rapid încă de luni că putem le oferim 5% din capacitatea arenei, adică 230 de locuri. La noi, a fost sold-out încă de miercuri. Cererea de bilete a fost foarte mare, dublă față de alte partide. Noi am acționat potrivit măsurilor cerute de Jandarmerie. Suporterii Rapidului au venit în număr mare, 600.

Noi le-am dat cele 230 de bilete, iar ei, din solidaritate, au spus: «Decât să intre doar unii, mai bine stăm toți în afara stadionului. Nu puteam alege care să intre sau nu». Noi am spus de luni câte bilete putem oferi. Le-am dat numărul maxim de bilete. În peluza destinată oaspeților e nevoie de un culoar de tampon, între oaspeți și fanii noștri. 

Stadionul nostru are 4.400 de locuri. Și am dat 5% pentru galeria Rapidului. Știam că Rapid are suporteri numeroși, dar asta e capacitatea stadionului nostru. Din păcate, aici jucăm deocamdată. Din 2025, când vom avea noul stadion, vom putea primi mai mulți suporteri”, a declarat fostul fotbalist la Digi Sport.

Majoritatea suporterilor giuleșteni au plecat din București cu autocarele, însă o parte dintre ei au preferat să meargă la malul Mării Negre cu mașinile personale pentru a fi aproape de favoriți.

De ce au refuzat fanii Rapidului să intre pe arena din Ovidiu la partida cu Farul

Însă, ajunși la stadionul din Ovidiu pentru meciul cu Farul, din etapa a 30-a, ultima a sezonului regulat din SuperLiga, fanii Rapidului au primit o veste proastă din partea gazdelor. Le-au fost alocate doar 220 de bilete.

ADVERTISEMENT

Conform gsp.ro, deranjați de faptul că nu toți ultrașii pot intra în tribune, giuleștenii au decis să protesteze și niciun suporter să nu pătrundă în tribunele arenei din Ovidiu, deși partida este una extrem de importantă pentru echipa lui Adi Mutu.

Fanii veniți de la București și-au întins bannerele pe gardul exterior al stadionului și își susțin favoriți de acolo. Jandarmeria a încercat să preîntâmpine posibile incidente și i-a sfătuit pe susținătorii Farului să ignore orice fel de provocări.

ADVERTISEMENT

Întâlnirea dintre Farul și Rapid este extrem de importantă înainte de intrarea în play-off. Cu o victorie, constănțenii își asigură primul loc în clasament la finalul sezonului regulat. De partea cealaltă, giuleștenii ar strânge ierarhia dacă s-ar impune la Ovidiu.

Rapid, probleme mari din cauza foștilor jucători

De când a revenit în elita fotbalului românesc, Rapidul are mari bătăi de cap cu foștii jucători din Giulești care își cer drepturile patrimoniale. Chiar dacă echipa a trecut printr-un faliment și a luat-o de la zero, datoriile rămân și afectează și noua societate.

ADVERTISEMENT

FANATIK a aflat că Rapid are interdicție la transferuri de la FIFA, după ce clubul din Giulești a pierdut procesul cu Nemanja Milisavljevic și nu i-au plătit sumele restante în termenul anunțat. Astfel, imediat după expirarea termenului, forul mondial a aplicat interdicția.

Nemanja Milisavljevic a jucat la Rapid în perioada iulie 2012 – ianuarie 2013. Jucătorul sârb a venit la giuleșteni din postură de jucător liber de contract, iar apoi a plecat la Ludogoreț pentru 200.000 de euro.

ADVERTISEMENT

Procesul a fost intentat de jucător încă din anul 2013, pentru recuperarea restanțelor salariale, de pe vremea când echipa avea denumirea “Fotbal Club Rapid 1923”. 10 ani mai târziu, jucătorul a avut câștig de cauză și trebuie să primească aproximativ 100.000 de euro.

ADVERTISEMENT