Sport

Fanii români, spectacol total la meciul cu Elveția. Ce banner au afișat și ce mesaj au avut pentru Alibec. Și-au dat în petec în repriza secundă

Naționala României a fost susținută în Elveția de aproximativ 1.000 de fani, care au dominat atmosfera în startul întâlnirii din preliminariile Euro 2024.
19.06.2023 | 22:58
Fanii romani spectacol total la meciul cu Elvetia Ce banner au afisat si ce mesaj au avut pentru Alibec Siau dat in petec in repriza secunda
Naționala României a fost susținută în Elveția de aproximativ 1.000 de fani, care au dominat atmosfera în startul întâlnirii din preliminariile Euro 2024. Sursă foto: gsp.ro
ADVERTISEMENT

”Tricolorii” au mers la Lucerna după ce au acumulat șapte puncte în primele trei jocuri și s-au poziționat pe locul secund în Grupa I, în spatele liderului incontestabil Elveția, care a acumulat maximum de puncte.

Fanii români au dominat fondul sonor la partida cu Elveția

Aproximativ 1.000 de fani români au mers la Lucerna pentru a susține echipa națională în meciul cu Elveția, din etapa a 4-a a preliminariilor pentru Euro 2024, și au creat o atmosferă splendidă înaintea jocului.

ADVERTISEMENT

Conform gsp.ro, suporterii români au făcut legea în startul partidei de pe Swisspor Arena și au dominat fondul sonor. Ultrașii au afișat un steag tricolor uriaș și un banner pe care scris ”Trecut, prezent și viitor, mereu scut pentru tricolor”.

Fanii au salutat și revenirea lui Denis Alibec printre titulari, după ce a fost doar rezervă în meciul încheiat la egalitate cu reprezentativa din Kosovo, scor 0-0, și au afișat un banner tricolor cu numele acestuia și cu numărul 9.

ADVERTISEMENT

Scene reprobabile în startul părții secunde

În schimb, în startul reprizei secunde fanii români au creat din nou probleme. Ultrașii de la ”Uniți sub Tricolor” au început să dea foc unor bețe în tribune și au fost huiduiți la scenă deschisă de spectatorii elvețieni.

O româncă și un suporter elvețian au oferit imaginea serii la Lucerna. Cei doi, soț și soție, au fost surprinși de camere sărutându-se, ambii fiind îmbrăcați în tricourile naționalelor lor de fotbal.

ADVERTISEMENT

Cei doi aveau și câte un fular, dedicat special meciului dintre Elveția și România, pe care îl purtau în jurul gâtului. Imaginea s-a răspândit rapid pe rețelele de socializare, unde a acumulat multe aprecieri.

Orsato, două faze grele pe care le-a judecat asemănător

Naționala României a avut o primă repriză de coșmar la Lucerna și a intrat la vestiare cu un dezavantaj de două goluri. ”Tricolorii” au jucat mai mult decât modest și au primit două goluri de la vârful de atac Amdouni.

ADVERTISEMENT

România a început în defensivă meciul cu Elveţia, adversarii având iniţiativa încă din minutul 1. În prima jumătate de oră au fost două faze controversate, dar care au fost judecate cu aceeaşi unitate de măsură.

Arbitrul italian Daniele Orsato l-a iertat de un cartonaş roşu pe Edimilson Fernandes. Elveţianul a avut o intrare cu talpa înainte la Vladimir Screciu, lovindu-l în tibie pe jucătorul Universităţii Craiova.

Trei minute mai târziu a fost rândul lui Ianis Hagi să aibă o intrare asemănătoare. Şi de această dată, Orsato a arătat cartonaşul galben şi două faze complicate au fost judecate cu aceeaşi unitate de măsură.

ADVERTISEMENT