Sport

Farul – CFR Cluj 0-2. Victorie cinică a campioanei, în stilul lui Dan Petrescu. Cum arată clasamentul

CFR Cluj s-a impus cu 2-0 în deplasare cu Farul Constanța, într-un meci contând pentru etapa a 20-a din Casa Pariurilor Liga1, și își menține avansul de 8 puncte față de FCSB
16.12.2021 | 22:20
Farul  CFR Cluj 02 Victorie cinica a campioanei in stilul lui Dan Petrescu Cum arata clasamentul
ADVERTISEMENT
16-12-2021
20:32

Cum arată clasamentul după Farul - CFR Cluj 0-2

CFR Cluj își menține avansul de 8 puncte față de FCSB după cea de-a opta victorie consecutivă, fără gol primit, obținută în Casa Pariurilor Liga 1. Campioana României a suferit mult pe terenul Farului, de care a fost dominată în unele momente categoric, însă a reușit să obțină un succes norocos.

Gazdele s-au întrecut în ratări la poarta lui Hindrich, în timp ce ardelenii au punctat decisiv prin Costache și Chipciu la unele dintre puținele lor acțiuni de atac.

16-12-2021
18:28

Farul Constanța - CFR Cluj 0-2 (Costache 38, Chipciu 90)

Vezi aici cele mai importante faze

Min. 90: GOOOL CFR CLUJ! Păun pătrunde pe partea stângă, îi pasează în centrul careului lui Chipciu, care înscrie cu un șut plasat, cu toată opoziția lui Aioani.

Min. 63: Hindrich respinge de sub bară șutul lui Ciobanu de la 20 de metri.

Min. 55: Betancor reia din vole de la 7-8 metri, Hindrich respinge miraculos de lângă bară.

Min. 38: GOOOL CFR CLUJ! Costache primește o pasă în careu de la Camora, din fentă păcălește trei adversari și înscrie cu un șut plasat, la colțul lung.

Min. 32: Manea blochează reluarea cu capul a lui Betancor.

Min. 31: Betancor face o cursă pe stânga, pătrunde în careu, șutează la colțul lung, însă Hindrich reușește să respingă.

Min. 21: Costache centrează perfect în mijlocul careului, de unde Alibec reia din prima, puțin pe lângă bară.

Min. 11: Șutul lui Betancor trece puțin peste poarta lui Hindrich.

Min. 2: Pitu pătrunde excelent în careu pe partea dreaptă, centrează pe 6 metri, Betancor reia cu latul, însă Manea respinge incredibil de pe linia porții.

Min. 1: A început partida.

16-12-2021
17:13

Echipele de start la Farul Constanța - CFR Cluj

  • Farul: Aioani – Mladen, Larie, Ghiță, De Nooijer – Purece, Artean, Ciobanu – Ely, Jefte, Pitu. Rezerve: Brănescu – Buta, Dobrosavlevici, Radaslavescu, Sali, Ad. Petre, Grameni, Ganea, N. Popescu. Antrenor: Gheorghe Hagi
  • CFR Cluj: Hindrich – Manea, Graovac, Burcă, Camora – Bordeianu, Boateng, Deac – Sacko, Alibec, Costache. Rezerve: Bălgrădean – Susic, Fl. Ștefan, Cestor, Bouhenna, Păun, Chipciu, Petrila, Debeljuh. Antrenor: Dan Petrescu

Meciul Farul – CFR Cluj are loc joi, 16 decembrie, cu începere de la ora 20:30, în cadrul etapei a 20-a din Casa Pariurilor Liga 1, fiind partida care încheie această rundă. Oaspeţii sunt lideri, cu 51 de puncte, dobrogenii ocupă locul 7, primul de sub linia play-off, cu 29 de puncte.

Campioana va fi sub presiune în acest meci, pentru că FCSB s-a apropiat la 5 puncte după victoria din derby-ul cu Rapid, iar un pas greșit la malul mării va încinge și mai mult lupta la titlu.

ADVERTISEMENT

Unde se joacă meciul Farul – CFR Cluj

Confruntarea Farul – CFR Cluj se dispută joi, 16 decembrie, de la la ora 20:30, pe stadionul Academia Gheorghe Hagi de la Ovidiu, în etapa a 20-a din Liga 1 şi va fi primul meci jucat pe această arenă cu public de la limitarea restricţiilor impuse sopectatorilor.

Precedentul joc de acasă, 2-0 cu Rapid, nu a avut parte de public, deoarece a început la ora 21:30, depăşind ora maximă admisă pentru începerea evenimentului. Pe stadion pot intra spectatorii cu certificat COVID, cu schema de vaccinare completă sau cu dovada trecerii prin boală pe durata ultimelor 180 de zile.

ADVERTISEMENT

Cine transmite la TV partida Farul – CFR Cluj

Partida Farul – CFR Cluj se joacă joi, 16 decembrie, de la ora 20:30, pe stadionul Academia Gheorghe Hagi de la Ovidiu, în etapa a 20-a din Liga 1 şi va fi televizată în direct pe posturile Digi Sport 1, Telekom Sport 1 şi Look Plus. O mai puteţi viziona şi accesând site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

Dacă la Mioveni, la meciul dintre echipa gazdă și Dinamo, se anunţă o vreme bună de fotbal, nu la fel stau lucrurile şi la malul Mării, unde maxima nu va sări de 3 grade, deci pot fi chiar 0 grade la ora partidei, iar riscul de precipitaţii mixte, ploaie şi chiar lapoviţă, e ridicat, în jur de 90 la sută. Conduce acest meci deosebit de greu arbitrul piteştean Cătălin Popa.

ADVERTISEMENT

Ce jucători lipsesc din întâlnirea Farul – CFR Cluj

Gică Hagi nu are probleme importante de efectiv pentru acest ultim meci în 2021 în faţa suporterilor, doar mijlocaşul brazilian Romario Pires fiind suspendat. În rest, nu sunt probleme de sănătate majore şi îşi poate alcătui lejer primul „unsprezece” aşa cum îl gândeşte.

Dan Petrescu este lipsit de aportul mijlocaşului islandez Sigurjonsson, care şi aşa a fost folosit cu destule intermitenţe. Nordicul are un eveniment deosebit în familie, îi naşte soţia şi „Bursucul” l-a învoit pentru ultimele două partide din acest sezon, ca să poată fi prezent la fericitul eveniment.

ADVERTISEMENT

În plus, nu va fi apt de joc nici Billel Omrani, care acuză o accidentare și nu face parte din lotul deplasat la Constanța. În aceste condiții, capriciosul atacant Denis Alibec va primi o nouă șansă din partea lui Dan Petrescu, urmând a fi titularizat în atac.

Echipele probabile la Farul – CFR Cluj

  • Farul: Aioani – Boboc, Larie, Ghiță, De Nooijer – Artean, Ciobanu, Radaslavescu – Ely Fernandes, Betancor, Pitu. Antrenor: Gheorghe Hagi
  • CFR Cluj: O. Hindrich – Cr. Manea, D. Graovac, A. Burcă, Camora – C. Deac, B. Adjei-Boateng, M. Bordeianu – H. Sacko, V. Costache, D. Alibec. Antrenor: Dan Petrescu

Toată lumea aşteaptă decizia lui Dan Petrescu

Gică Hagi a surprins când a declarat înaintea ultimul meci jucat acasă, 2-0 cu Rapid, că Farul nu are obiectiv intrarea în play-off, ci construirea unui grup de bună valoare, omogen, care să poată realiza performanţe pe durata mai multor sezoane. Dacă la final de sezon regulat va fi pe loc de play-off, cu atât mai bine.

La Cluj, toată lumea aşteaptă să se încheie ultimele două etape pentru a afla ce decizie a luat Dan Petrescu privind oferta de selecţioner făcută de FRF. Sunt zvonuri care susţin că Bursucul ar fi acceptat şi că ar fi stat în cumpănă pentru a vedea adversarii României din grupa de Liga Naţiunilor, divizia B.

Cote la pariuri la jocul Farul – CFR Cluj

Deşi Farul e o echipă care pierde foarte greu acasă, casele de pariuri cred că ardelenii trebuie cotaţi cu prima şansă la victorie, la o cotă de 2,20 faţă de 3,90 pentru dobrogeni. Care au cotă foarte bună şi pentru a marca un gol – 1,55, ţinând cont că de obicei înscriu cel puţin o dată pe teren propriu.

În tur, pe stadionul din cartierul Gruia al Clujului, CFR a luat toate punctele cu destul noroc. Gabriel Debeljuh a marcat unicul gol în minutul 36, dar până la final ardelenii au fost sub presiune, Farul ratând câteva situaţii importante.

ADVERTISEMENT