Sport

Faze litigioase pentru Horațiu Feșnic în Petrolul – FCSB. Ambele echipe au cerut lovituri de pedeapsă. Video

Horaţiu Feşnic a avut un arbitraj controversat în meciul dintre Petrolul şi FCSB. Centralul "a reuşit" să irite ambele tabere cu deciziile pe care le-a luat.
09.10.2022 | 22:29
Faze litigioase pentru Horatiu Fesnic in Petrolul  FCSB Ambele echipe au cerut lovituri de pedeapsa Video
Faze litigioase pentru Horațiu Feșnic în Petrolul - FCSB. Ambele echipe au cerut lovituri de pedeapsă. Sursa: Fanatik
ADVERTISEMENT

Petrolul – FCSB este meciul cu cea mai mare încărcătură în runda a 13-a din SuperLiga. Roş-albaştrii sunt sub presiune din cauza rezultatelor modeste, iar un eventual eşec ar puta duce la schimbarea lui Nicolae Dică.

Faze litigioase pentru Horațiu Feșnic în Petrolul – FCSB! Billel Omrani, busculat în careu

Horaţiu Feşnic a fost delegat să conducă meciul de pe “Ilie Oană”. Iar în prima repriză a duelului, arbitrul a ieşit de mai multe ori în evidenţă, dar nu în sens pozitiv, deciziile sale fiind controversate.

ADVERTISEMENT

În minutul 24, Billel Omrani a fost busculat în careu de un adversar. Reluările arată că există circumstanţe de penalty, duelul dintre Marian Huja şi Omrani fiind disproporţionat, atacantul roş-albaştrilor fiind trântit în careu.

Petrolul a cerut penalty după o respingere a lui Dawa

După doar şase minute, a fost rândul Petrolului să ceară lovitură de pedeapsă. Joyksim Dawa a respins deficitar o minge, care l-a atins şi în mână, însă pe reluări se vede că arbitrul a luat decizia corectă.

ADVERTISEMENT

Curios este că la nicio fază controversată Horaţiu Feşnic nu a solicitat verificarea fazei cu sistemul VAR. Doar patru minute mai târziu, arbitrul a comis o greşeală de arbitraj, decizia fiind luată de asistent.

Decizie controversată la un duel Tamm – Irobiso! Atacantul Petrolului a ratat

La un duel dintre Irobiso şi Tamm, fundaşul estonian a pierdut mingea, iar atacantul a rămas singur cu Târnovanu. Jucătorul Petrolului nu a reuşit să marcheze, însă Feşnic a oprit apoi faza la semnalizarea asistentului şi a dat fault în atac.

ADVERTISEMENT

Deciziile lui Horaţiu Feşnic i-au iritat pe jucătorii ambelor echipe, mai ales că a trecut cu vederea câteva faulturi evidente, lăsând jocul liber. Darius Olaru a protestat vehement după un fault pe care nu l-a primit.

Feşnic a fost arbitru de rezervă la Club Brugge – Atletico

Arbitrul a decis, în minutul 12, să întrerupă meciul pentru câteva minute, din cauza petardelor şi fumigenelor aruncate pe gazon. Fotbaliştii erau afectaţi de gazele emanate pe gazon şi a fost nevoie de o pauză de 5 minute pentru a se dispersa.

ADVERTISEMENT

Horaţiu Feşnic, în vârstă de 32 de ani, este arbitru FIFA. La mijlocul săptămânii a fost rezerva lui Istvan Kovacs la confruntarea dintre Club Brugge şi Atletico Madrid, în Champions League.

ADVERTISEMENT