Sport

Hermannstadt – Sepsi 1-1, în etapa 21 din SuperLiga. Oaspeţii smulg o remiză după golul egalizator marcat de Kallaku

Hermannstadt şi Sepsi au încheiat la egalitate, scor 1-1, în etapa 21 din SuperLiga. Jipa a deschis scorul pentru gazde în prima repriză, dar covăsnenii au reuşit să egaleze în final de meci prin Kallaku.
21.12.2023 | 18:17
Hermannstadt  Sepsi 11 in etapa 21 din SuperLiga Oaspetii smulg o remiza dupa golul egalizator marcat de Kallaku
Meciul Hermannstdat - Sepsi, din etapa 21 a SuperLigii, va decide care dintre cele două echipe va ierna pe loc de play-off. FOTO: Valentin MACREA/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT
21-12-2023
15:00

FC Hermannstadt - Sepsi Sf. Gheorghe 1-1 (Jipa 6 / Kallaku 80)

Vezi aici cele mai importante faze.

FINAL DE MECI! S-a încheiat 1-1. Sepsi încheie anul pe locul 5 cu 30 de puncte, în timp ce sibienii sunt pe locul 7, cu un punct mai puţin. 

Min. 80: GOOOOL, Sepsi! Kallaku reuşeşte egalarea după o pasă superbă a lui Safranko. Căbuz nu a avut nicio şansă. 

Min. 70: Cursă superbă Florin Ștefan pe stânga, centrare în careu și Safranko reia în plasă din 6 metri. Golul este însă anulat după intervenția VAR pentru un fault comis de jucătorii lui Sepsi în preajma propriului careu cu 30 de secunde înainte.

Min. 58: Kallaku șutează periculos din 10 metri, Căbuz intervine miraculos și respinge de sub bară în corner.

Min. 55: Jipa scapă periculos spre poarta lui Niczuly, dar este faultat de Ștefănescu. Jucătorul lui Sepsi vede doar cartonașul galben, deși era ultimul apărător al echipei sale.

Min. 37: Kecskes reia cu capul din 6 metri milimetric pe lângă bară, după un corner de care au beneficiat oaspeții.

Min. 33: Bine găsit de Balaure, Baba Alhassan scapă singur cu Niczuly, îl driblează elegant, dar intră în unghi și reia în plasa laterală, deși poarta era goală.

Min. 8: Matei rămâne singur cu Căbuz, dar reia slab din 6 metri și portarul gazdelor reușește să devieze în corner.

Min. 6: GOOOL Hermannstadt! Jipa deschide scorul cu un șut superb, din marginea careului mare.

Min. 1: A început partida.

21-12-2023
14:40

Echipele de start la FC Hermannstadt - Sepsi Sf. Gheorghe

Hermannstadt: Căbuz – Butean, Găman, Bejan, Al. Oroian – Balaure, Mino Sota, Alhassan, Jipa – G. Iancu, D. Paraschiv. Rezerve: Muțiu – Medina, Antoche, Murgia, Bărbuț, Bucuroiu, Neguț, Biceanu, Fonseca. Antrenor: Marius Măldărășanu

Sepsi: Niczuly – D. Ciobotariu, Kecskes, Ninaj – Oteliță, Alimi, Păun, Ștefănescu – C. Matei, Safranko, Damașcan. Rezerve: D. Moldovan – Fl. Ștefan, D. Oroian, Bălașa, Aganovic, R. Varga, Kallaku, Rondon, Debeljuh. Antrenor: Bernd Storck

Meciul FC Hermannstadt – Sepsi Sf. Gheorghe are loc joi, 21 decembrie, cu începere de la ora 17:00, în cadrul etapei a 21-a din SuperLiga. Este o partidă directă între două echipe care trag pentru play-off. Sibienii au 28 de puncte și sunt la un punct de play-off, în timp ce Sepsi, cu trei victorii consecutive, a urcat pe locul 5, cu 29 de puncte.

Unde se joacă meciul FC Hermannstadt – Sepsi Sf. Gheorghe, în etapa 21 din SuperLiga

Întâlnirea FC Hermannstadt – Sepsi Sf. Gheorghe se dispută joi, 21 decembrie, pe stadionul Municipal din Sibiu, arena modernă a cărei construcție a durat patru ani, în etapa a 21-a din SuperLiga. Este ultima reprezentație a echipei lui Marius Măldărășanu în fața propriilor fani, dar una foarte grea, pentru că oaspeții joacă foarte bine de la venirea antrenorului german Bernd Storck.

ADVERTISEMENT

Deși este ultimul meci din 2023, sunt puține șanse ca tribunele Municipalului sibian să fie umplute total, însăși oficialii lui Hermannstadt recunoscând că dacă vor avea 4-5.000 de spectatori vor fi foarte mulțumiți. O victorie a sibienilor ar putea duce la o rocadă de locuri, cu FC Hermannstadt iernând pe loc de play-off și cu Sepsi puțin în afara primelor șase locuri. Însă Sepsi e un adversar care poate încurca multe socoteli.

Cine transmite la TV partida FC Hermannstadt – Sepsi Sf. Gheorghe

Partida FC Hermannstadt – Sepsi Sf. Gheorghe se joacă joi, 21 decembrie, de la ora 17:00, pe stadionul Municipal din Sibiu, în etapa a 21-a din SuperLiga. Ea va fi transmisă în direct pe canalele Digi Sport 1, Orange Sport 1 și Prima Sport 2. O mai puteți viziona intrând pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE STREAM.

ADVERTISEMENT

La Sibiu, joi, 21 decembrie, va fi un cer acoperit pe tot parcursul zilei, dar șansele de a se produce precipitații (ploaie sau ninsoare) sunt foarte reduse, undeva în jurul a maxim zece la sută. Temperatura maximă a zilei la ora amiezii va ajunge doar  la cinci grade, la ora partidei putând fi cu un grad mai puțin. Arbitrează Ionuț Coza din Cernica.

Ce jucători lipsesc din confruntarea FC Hermannstadt – U Cluj

Marius Măldărășanu a ținut un scurt discurs jucătorilor după eșecul fără drept de apel de la București, în fața lui FCSB, la scor de forfait. Consideră că echipa lui a făcut pur și simplu figurație și cere ca ultimul meci al anului să fie unul disputat la parametri maximi de determinare. Lipsește până la primăvară accidentatul Dragoș Iancu, iar viitorul jucător al FCSB, ghanezul Baba Alhassan, nu a mai fost convocat nici acum, după ce nu fusese în lot la partida cu FCSB.

ADVERTISEMENT

Sepsi are total altă față cu germanul Bernd Storck și vine cu mult tupeu pe malurile Cibinului. Și un punct ar fi bun, a spus patronul Dioszegi, dar Storck are altă părere, orice meci trebuie jucat la victorie. Îl are absent doar pe suspendatul pe o etapă Ion Gheorghe.

Cote la pariuri la jocul FC Hermannstadt – Sepsi Sf. Gheorghe

Pentru casele de pariuri, soliditatea jocului sibienilor pe teren propriu este un argument decisiv pentru a o considera favorită la cota de 2,20. Oaspeții au primit cota de 3,40 pentru a produce surpriza. Șansă dublă „1X” are cotă 1,30, iar șansă dublă „X2” ajunge la cota de 1,80. Un gol marcat de sibieni are cotă 1,30 și un gol Sepsi ajunge la cota 1,55.

ADVERTISEMENT

La capitolul partide directe, fanii lui Hermannstadt au toate motivele să fie îngrijorați. Tocmai în 2018 avem ultimul succes al gazdelor în fața covăsnenilor. De atunci, aceștia au colecționat trei succese și trei egaluri. Ultimele trei meciuri au însemnat două succese cu 2-1 pentru oaspeți și un egal.

ADVERTISEMENT