Sport

FC U Craiova – FCSB 1-3, SuperLiga etapa 1. Victorie entuziasmantă a roș-albaștrilor. Video

FCSB a început în forță noul sezon de SuperLiga! La Tg. Jiu, vicecampioana a învins-o cu 3-1 pe FC U Craiova 1948, la capătul unui meci solid făcut de roș-albaștri.
16.07.2023 | 23:31
FC U Craiova  FCSB 13 SuperLiga etapa 1 Victorie entuziasmanta a rosalbastrilor Video
Meciul de fotbal dintre U Craiova 1948 si FCSB, contand pentru SuperLiga Superbet, desfasurat pe Stadionul Municipal Constantina Dita din Targu Jiu, duminica 16 iulie 2023. © FOTO:Catalin Ciupureanu/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT
16-07-2023
18:28

FC U Craiova - FCSB 1-3 (Sidibe 73-pen. / Miculescu 8, Coman 17-pen., Edjouma 60)

Vezi video cele mai importante faze AICI!

FINAL – FCSB câștigă cu 3-1 meciul cu FC U Craiova 1948, primul meci din acest sezon. Pentru roș-albaștri urmează derby-ul cu Dinamo, programat sâmbătă, 22 iulie, de la 21:30.

Min. 73 – GOOOL FC U Craiova 1948!!! Sidibe înscrie din penalty și oltenii speră că pot reveni în joc!

Min. 60 – GOOOL FCSB!!! Fază perfectă făcută de cei doi jucători intrați pe teren. Cordea îi pasează lui Edjouma, care face 3-0.

Min. 56 – Ratare imensă pentru olteni! Ștefan Târnovanu plonjează și scoate mingea pe care scria gol trimisă de Chițu!

Min. 46 – Schimbare ciudată la FCSB! În locul lui Florinel Coman a fost introdus Andrei Cordea.

Min. 45Darius Olaru nu mai poate continua partida și e înlocuit în minutul 45 cu Malcom Edjouma. Căpitanul vicecampioanei s-a lovit la coapsă la jumătatea reprizei.

Min. 42 – E asediu la poarta gazdelor! Djokovic are o execuție superbă cu piciorul stâng din afara careului mare, care în întinde serios pe Popa.

Min. 26 – Ratare uriașă pentru FCSB! Băluță pleacă pe contraatac, îi pasează excelent lui Coman, care este blocat in extremis de Popa.

Min. 17 – GOOOL FCSB!!! Florinel Coman face 2-0 de la punctul cu var! Vedeta roș-albaștrilor a transformat penaltyul pe care tot el l-a obținut după ce a fost faultat de Robert Popa.

Min. 8 – GOOOL FCSB!!! Miculescu deschide scorul după o deviere cu călcâiul a lui Djokovic!

Min. 1 – A început duelul de la Tg. Jiu!

16-07-2023
17:06

Echipele de start FC U Craiova - FCSB

Echipele de start meciul FC U Craiova – FCSB.

  • FC U Craiova: R. Popa – Compagnucci, Paramatti, Henriques, Mascarenhas – Dr. Albu, Vl. Achim – Baeten, Bahassa, Van Durmen – Chițu. Rezerve: Gurău – Negru, Kvakic, Vl. Pop, Vanghele, Asamoah, Sidibe, Ibrahim, Blănuță. Antrenor: Florin Drăgan.
  • FCSB: Târnovanu – Pantea, Dawa, Haruț, Radunovic – Djokovic, Șut, Olaru – Al. Băluță, Miculescu, Fl. Coman. Rezerve: R. Udrea – V. Crețu, Panțîru, Lixandru, Edjouma, V. Gheorghe, Ov. Popescu, Radaslavescu, Cordea. Antrenor: Elias Charalambous.

Meciul FC U Craiova 1948 – FCSB are loc duminică, 16 iulie, cu începere de la ora 21:30, în cadrul etapei inaugurale a noului sezon, 2023-2024, din SuperLiga. Ca întotdeauna, echipa patronată de Gigi Becali declară răspicat că obiectivul acestui sezon nu poate fi altul decât câștigarea campionatului, bucureștenii având mereu cel mai bun lot, dar timp de cinci sezoane CFR Cluj iar anul trecut Farul fiind echipele campioane.

Unde se joacă meciul FC U Craiova 1948 – FCSB

Confruntarea FC U Craiova 1948 – FCSB se desfășoară duminică, 16 iulie, de la ora 21:30, pe stadionul Tudor Vladimirescu din orașul Târgu Jiu, locația obișnuită pentru partidele de acasă ale echipei patronate de familia Mititelu, stadionul Ion Oblemenco din Bănie fiind indisponibilă de această dată. După estimările oficialulilor clubului craiovean sunt mari șanse să se joace cu un stadion aproape plin sau chiar cu casa închisă.

ADVERTISEMENT

Le meci vor sosi și cel puțin o mie de suporteri bucureșteni, motiv ca forțele de ordine din orașul Mesei Tăcerii a lui Constantin Brâncuși să intre în alertă și să fie pregătiți să preîntâmpine orice conflict între suporterii celor două echipe. Fanii olteni cam contrazic însă optimismul lui Adrian Mititelu, considerându-l vinovat pentru faptul că echipa are un cuplu de antrenori improvizat după demiterea pentru a zecea oară a lui Nicolo Napoli, respectiv Florin Drăgan-Dan Vasilică.

Cine transmite la TV partida FC U Craiova 1948 – FCSB

Partida FC U Craiova 1948 – FCSB se joacă duminică, 16 iulie, de la ora 21:30, pe stadionul Tudor Vladimirescu, în etapa inaugurală a noului sezon de SuperLiga, sezonul 2023-2024 și va fi transmisă în direct pe micile ecrane pe canalele Digi Sport 1, Orange Sport 1 și Prima Sport 1. O mai puteți viziona și intrând pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

La  Târgu Jiu, duminică, 16 iulie, va fi o vreme extrem de călduroasă. Cerul va fi senin toată ziua, cu foarte slabe șanse de ploaie, sub 15 la sută. Maxima zilei va ajunge la ora amiezii la minim 34 de grade. La ora 21:30, când va începe meciul în termometre vor mai fi în jur de 30-31 grade, suficient ca arbitrul să dispună acordarea pe cele două reprize a pauzelor de hidratare. Arbitrul partidei este bucureșteanul Radu Petrescu.

Ce absențe sunt în întâlnirea FC U Craiova 1948 – FCSB

FC U Craiova a renunțat pentru a zecea oară la serviciile antrenorului italian Nicolo Napoli și după ce portughezul Joao Janeiro, care semnase, a cerut după doar câteva zile rezilierea pe motive personale, oltenii sunt acum pe mâna unui tandem fără licență PRO, Dan Vasilică și Florin Drăgan. Au venit destui jucători în vară, dar sunt șanse mici să vedem dintre ei titulari la acet meci. Play-maker-ul Bauza este suspendat.

ADVERTISEMENT

FCSB a făcut puține transferurei, dar bune și atât mijlocașul Djokovic cât și extrema Băluță sunt anunțați în primul unsprezece. Din care vor lipsi suspendatul Octavian Popescu și vârful Andreea Compagno, care ar fi putut juca doar dacă Gigi Becali achita clauza de 100.000 euro stabilită anul trecut la transferul de la Craiova.

Cote la pariuri la jocul FC U Craiova 1948 – FCSB

La casele de pariuri, bucureștenii reprezintă un nivel superior de exprimare în comparație cu echipa patronate de familia Mititelu. Prin urmare, cota la victorie pentru FCSB este de 2,00 în timp ce oltenii au primit 3,80. Șansă dublă X2 are cotă 1,28 iar șansă dublă 1X cotă 1,80. Un gol marcat de oaspeți are cotă de numai 1,25 iar o reușită a Craiovei ajunge la 1,60.

ADVERTISEMENT

Între cele două echipe au avut loc doar câteva partide, pentru că oltenii au promovat cu doi ani în urmă. Interesant este faptul că ei nu au pierdut nici unul dintre cele două meciuri jucate la București cu FCSB dar nu au luat nici un punct și nici nu au marcat vreun gol în partidele în care au fost gazde: 0-1 în primul meci, 0-2 sezonul trecut. Poate fi acum al treilea succes pentru FCSB

ADVERTISEMENT