Sport

FCSB a fost lider în Liga 1… 23 de minute! Cronica meciului nebun de pe Arena Naţională care poate trimite titlul la Cluj încă din această etapă

Meci nebun pe Arena Naţională. FCSB şi Voluntari au remizat, 2-2, rezultat care poate trimite titlul la Cluj pentru a cincea oară la rând. Costin a marcat pentru oaspeţi în minutul 88.
14.05.2022 | 23:02
FCSB a fost lider in Liga 1 23 de minute Cronica meciului nebun de pe Arena Nationala care poate trimite titlul la Cluj inca din aceasta etapa
Florin Lucian Tanase isi pune mainile in cap dupa o ratare avuta in meciul de fotbal dintre FC Voluntari si FCSB, contand pentru Play-off-ul Ligii 1 Casa Pariurilor, desfasurat pe Arena Nationala din Bucuresti, sambata 14 mai 2022. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

FC Voluntari interzice finala campionatului! Ilfovenii au dat totul în meciul cu FCSB şi au obţinut o remiză în minutul 88. FCSB a condus de două ori prin golurile marcate de Cordea şi Tănase, însă oaspeţii au egalat de fiecare dată, prin Nemc şi Costin. CFR Cluj e campioană dacă învinge Craiova duminică.

Gazdele de la Voluntari, huiduite pe Arena Națională!

FC Voluntari era pentru prima dată gazdă pe Arena Națională, însă în momentul în care au intrat pe teren jucătorii lui Liviu Ciobotariu, au fost întâmpinați într-un cor de fluierături de galeria FCSB-ului.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă roș-albaștrii au fost oaspeți, în peluza dinspre Bulevardul Basarabia s-au strâns câteva mii de ultrași din Peluza Nord. Gazdele au fost încurajate din cealaltă peluză de câteva sute de fani.

Ciobotariu a trimis cea mai bună echipă în teren, deși urmează finala Cupei! Tamaș a ieșit accidentat încă din minutul 5

Deși peste cinci zile are finala de Cupa României împotriva lui Sepsi, Liviu Ciobotariu a trimis în teren cea mai bună echipă, o tactică riscantă în condițiile date. Însă, mesajul ilfovenilor este că iau meciul foarte în serios, deși maximum posibil în acest campionat este locul patru.

ADVERTISEMENT

Ciobotariu nu a scăpat de ceea ce se temea mai rău. Gabi Tamaș, unul dintre stâlpii defensivei ilfovene a făcut întindere în minutul 5, după o pasă lungă. El a fost înlocuit cu Achim și este incert pentru finala Cupei de joi.

Așa cum era de așteptat, FCSB a pus stăpânire pe joc, iar primele ocazii au venit în minutul 14. Mamut a fost blocat în ultimul moment de fundașii adverși, iar șutul lui Cordea a fost respins în corner de Popa.

ADVERTISEMENT

Intervențiile lui Popa au ținut tabela intactă în start de meci

Un minut mai târziu, Iulian Cristea s-a trezit cu mingea în careu într-o poziție foarte bună, dar a tras un șut “de fundaș”, în înaltul peluzei. Voluntariul s-a cantonat în propria jumătate, iar roș-albaștrii au avut puține spații.

Popa s-a mai remarcat cu o intervenție la șutul bombă a lui Darius Olaru, în minutul 23. Iar când portarul Voluntariului a fost bătut, au intervenit fundașii, care au scos de pe linia porții lovitura de cap a lui Cristea.

ADVERTISEMENT

Tactică “falimentară” a lui Ciobi: Meleke s-a accidentat și el!

În minutul 32, Liviu Ciobotariu a mai pierdut un om de bază. Ulrich Meleke a suferit și el o întindere la coapsa stângă și a fost înlocuit de Cristi Costin. Tactica de a băga cea mai bună echipă cu cinci zile înainte de finala Cupei poate să îi coste scump pe ilfoveni.

În rarele momente în care FC Voluntari a trecut mijlocul terenului a creat pericol. Radunovic a fost providențial la un contraatac al oaspeților, blocându-l pe Nemec în poziție excelentă. Același Radunovic putea deschide scorul la o acțiune excelentă în banda stângă, în minutul 40.

Ajuns în poziție excelentă de finalizare, muntenegreanul a abuzat de driblinguri până când și-a anihilat orice șansă de a relua. FCSB a spart apărarea adversă în minutul 44 prin Cordea, cel care a profitat de amețeala fundașilor adverși și a reluat din 6 metri fără nicio șansă pentru Popa.

FCSB a urcat pe primul loc pentru… 3 minute în prima repriză! Nemec a egalat la ultima fază

Presiunea s-a mai ridicat de pe elevii lui Petrea după ce s-a modificat tabela. FCSB urca în premieră pe primul loc în actuala stagiune, cu doar trei reprize rămase de disputat. S-a întâmplat doar pentru trei minute.

Roș-albaștrilor nu le-a priit poziția de lider pentru că la ultima fază a primei reprize, în minutul 45+2, Adan Nemec a trimis în poartă din șase metri o centrare excelentă venită din banda dreaptă. Scor la pauză, 1-1.

Ivan Mamut, mână moartă! Petrea l-a scos la pauză

La pauză, Toni Petrea l-a scos pe Ivan Mamut și l-a băgat în teren pe Malcom Edjouma. Florin Tănase a urcat în avanposturi după ce, în prima parte, a evoluat în banda stângă.

Duelul la distanță între Popa și Olaru a continuat și în partea secundă. Portarul a scos și de această dată șutul bombă al mijlocașului de la FCSB. Din cornerul rezultat, Florin Tănase a trimis puțin pe lângă poarta goală.

Presiune mare pe roș-albaștrii! Voluntari s-a apărat cu toate liniile și nu lăsa spații

Voluntari a încercat să replice, iar Alexandru Vlad, ajuns în poziție excelentă de finalizare, a tras slab. Ocaziile s-au succedat rapid și Tănase, scăpat singur în banda dreaptă, a tras în portar, spre disperarea fanilor FCSB.

După minutul 60, presiunea începea să se simtă pe umerii roș-albaștrilor. Voluntari a aglomerat foarte bine propriul careu și a lăsat puține spații. Deși au avut o posesie covârșitoare, roș-albaștrii au avut rareori mingea în careu, abuzând de centrări, nefructificate.

Florin Tănase i-a readus pe roş-albaştrii în avantaj.

Dar, în minutul 72, Florin Tănase i-a readus pe roș-albaștrii în avantaj. Căpitanul a reluat în poartă din trei metri, una dintre puţinele mingi bâlbâite de apărarea Voluntariului. Fanii roş-albaştrilor au răsuflat uşuraţi pentru un moment şi au reluat scandările.

Tavi Popescu, din nou cu o evoluţie ştearsă, a fost înlocuit de Vali Gheorghe, cu un sfert de oră înainte de final. Ilfovenii au ieşit din dispozitivele defensive, însă de această dată roş-albaştrii au fost mai prudenţi în apărare.

Final de coşmar pentru roş-albaştrii! Costin a egalat în minutul 88

FCSB a menţinut posesia balonului, dar la distanţă de poarta lui Popa. După ieşirea lui Lopes, contrele Voluntariului erau lipsite de incisivitate, dar chiar şi aşa, ilfovenii au pus presiune pe roş-albaştrii şi au fost minute bune în care jucătorii lui Petrea au fost cantonaţi în propria jumătate.

Şutul puternic al lui Merloi l-a pus la grea încercare pe Tîrnovanu, fiind un semnal că Voluntari nu renunţă la luptă. Iar finalul a fost dramatic pentru FCSB. Cristi Costin a câştigat duelul cu Iulian Cristea şi a adus egalarea pentru Voluntari în minutul 88.

Voluntari duce titlul la Cluj! Ardelenii tranşează lupta cu FCSB dacă înving Universitatea Craiova

FCSB s-a aruncat în atac, iar Andrei Dumiter a avut şansa golului izbăvitor, doar că lovitura sa de cap a trecut pe lângă poartă. S-a încheiat 2-2 şi FCSB a ratat o şansă uriaşă de a juca finala campionatului cu CFR Cluj.

Ardelenii pot tranşa lupta pentru titlu încă din această etapă. Cu o victorie în faţa Universităţii Craiova, echipa lui Dan Petrescu câştigă al cincilea titlu la rând în Casa Pariurilor Liga 1. Vom avea o finală a campionatului în ultima etapă, doar dacă U Craiova îi încurcă pe ardeleni.

 

ADVERTISEMENT
Tags: