Fotbal intern

FCSB, blestemul Craiovei de la revenirea în fotbalul mare. Cum i-au umilit ”roș-albaștrii” în ultimii ani

11.07.2020 | 16:15
FCSB blestemul Craiovei de la revenirea in fotbalul mare Cum iau umilit rosalbastrii in ultimii ani
ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova luptă după mulți ani pentru titlu în campionatul României, dar pentru olteni urmeză întâlnirea cu FCSB, iar ”roș-albaștrii” sunt un adevărat blestem pentru ei.

O victorie în fața rivalei din Capitală ar asigura practic unul din primele două locuri pentru olteni, dar Bănia fierbe după un nou trofeu și fanii nu concep ca favoriții să se împiedice când sunt atât de aproape.

ADVERTISEMENT

Adus la începutul lunii mai pe banca tehnică a juveților, italianul Cristiano Bergodi vorbește cu jumătate de gură despre visul de a cuceri titlul și le cere jucătorilor săi să fie concentrați.

Blestemul Craiovei se numește FCSB

În cursa pentru titlul de campioanp după o pauză de 29 de ani, Universitatea Craiova este nevoită să rupă blestemul numit FCSB. Complexul oltenilor în fața formației lui Gigi Becali este extrem de vizibil și din statistici.

ADVERTISEMENT

Nou și vechea formație a Craiovei a revenit în elita fotbalului românesc în urmă cu șase ani, însă de atunci marele coșmar al Universității s-a numit FCSB. Și asta pentru că juveții nu au înregistrat decât un singfur succes în 20 de întâlniri.

Singura victorie a Universității în fața ”roș-albaștrilor” a venit într-un moment trist pentru întrega Oltenie, chiar în ziua în care a murit legendarul Ilie Balaci. Elvir Koljic și Matteo Fedele aduceaau probabil cea mai tristă victorie a craiovenilor.

ADVERTISEMENT

În rest, FCSB a făcut ravagii în meciurile directe și are 17 victorii și două rezultate de egalitate. ”Roș-albaștrii” au cifre impresionante chiar în fieful oltenilor, acolo unde s-au impus de opt ori, air de două ori au încheiat la egalitate.

În ciuda faptului că sunt ieșiți din lupta la titlu, în timp ce oltenii sunt marii favoriți la coroană, FCSB a câștigat toate cele trei partide jucate cu Universitatea în acest sezon. Prima înfruntare a avut loc pe 15 septembrie 2019, atunci când pe banca Științei debuta Victor Pițurcă. Din păcate pentru acesta, echipa sa nu a reușit un joc excepțional, fără a avea vreun șut pe poartă! Golul victoriei a fost înscris de Juvhel Tsoumou, în minutul 89.

ADVERTISEMENT

”Piți” nu a avut prea mult noroc nici în returul sezonului regulat. Pe ”Arena Națională”, FCSB a câștigat cu 2-0. Dennis Man și Florinel Coman au semnat reușitele în finalul primei părți. În jocul din play-off dintre cele două formații, pe banca Științei s-a aflat Corneliu Papură. Oltenii nu au reușit să câștige nici de această dată.

”Juveții” au pierdut cu un usturător 1-4, chiar dacă la pauză scorul era 1-1. Răzvan Oaidă, cu o ”dublă”, Tănase și Man punctau pentru ”roș-albaștri”, în timp ce golul Universității era înscris de Cristi Bărbuț. Acum, dacă vor să o detroneze pe CFR Cluj, oltenii trebuie să rupă blestemul numit FCSB și să se impună după aproaape doi ani de secetă.

Cele mai drastice corecții aplicate de FCSB celor de la Universitatea Craiova:

  • 3-0 pe Arena Națională, la 13 mai 2017
  • 2-5 la Drobeta Turnu Severin, la 29 octombrie 2017
  • 4-1 pe Arena Națională, la 8 martie 2020

  • (P) Cota BETANO pentru Universitatea Craiova – FCSB: 2,62 este cota pentru „oaspeții marchează primul gol”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT