Sport

Cristi Coste scrie de pe „Arena Națională” cronica meciului FCSB – CFR Cluj 3-3. Derby de 5 stele, la ger de -10! Puncte sau grade!

FCSB și CFR Cluj, primele două clasate în Liga 1, s-au întâlnit la chiar prima lor apariție oficială din 2022. Au început despărțite de 10 puncte, s-a terminat 3-3, astfel că distanța rămâne de 10„lungimi”.
23.01.2022 | 22:03
Cristi Coste scrie de pe Arena Nationala cronica meciului FCSB  CFR Cluj 33 Derby de 5 stele la ger de 10 Puncte sau grade
Bucurie a fotbalistilor clujeni dupa un gol marcat cu Gabriel Debeljuh, Andonie Andrei Burca, Bismark Adjei Boateng si Daniel Graovac in meciul de fotbal dintre FCSB si CFR Cluj, contand pentru Liga 1 Casa Pariurilor, desfasurat pe Arena Nationala din Bucuresti, duminica 23 ianuarie 2022. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Nu au avut ce să mai studieze FCSB și CFR Cluj, una la alta, așa că s-au apucat direct de fotbal și de ocazii, Doar anticipase bine Toni Petrea că nicio achiziție a oaspeților nu va se va afla în primul 11, iar Petrescu aflase din FANATIK că „răcitul” Ianis Stoica nu prinde lotul și Keșeru e titular.

FCSB – CFR Cluj, cronica unui derby care a început pe neanunțate, cu fotbal, ocazii și peste 10.000 de fani la multe grade cu minus

Primul care încălzește tribuna e Costache, cu șutul din minutul 2, pentru ca imediat Andrei Vlad să aibă o intervenție uluitoare la capul din 6 metri al lui Debeljuh. Răspunde rapid și FCSB, voleul lui Olaru, după chifla lui Boateng, neprinzând cadrul porții lui Hindrich.

ADVERTISEMENT

E frig tare, sunt grade cu minus, dar și așa avem peste 10.000 de oameni în tribunele Arenei Naționale. Și chiar nu au ce regreta, pentru că se joacă tare și bine de ambele părți. Tot CFR e mai aproape de deschiderea scorului, în minutul 13, prin același Debeljuh, omul începutului de meci.

FCSB e mai preocupată să închidă spațiile și să aștepte contraatacurile. Cu „zvârlugile” Cordea în dreapta și Octavian Popescu în stânga, jocul gândit de Toni Petrea evită contactul direct cu „pietrele” din mijlocul Clujului. Viteza în benzi e decisivă. De acolo se așteaptă sclipirea.

ADVERTISEMENT

Golul genial al lui Octavian Popescu pune sare și piper pe un meci oricum condimentat. Recordul lui Hindrich, pus la pământ de „racheta” nouarului de la FCSB

Iar aceasta vine, probabil așa cum se așteptau cei de la FCSB. Minge aruncată din centru spre Octavian Popescu în lateral stânga, care inventează „racheta” de 1-0. O traiectorie pe care Hindrich nu a ghicit-o, astfel că recordul său de 6 meciuri consecutive cu poarta intactă a fost pus la pământ.

CFR nu acuză deloc șocul, ba chiar se poate spune că a scos-o din sărite tupeul adversarului de a-i marca. La câteva secunde după golul lui Octavian Popescu, suntem deja în careul lui Vlad, cu o ocazie uriașă, dar Păun nu ajunge la mingea care-l aștepta pe linia careului mic.

ADVERTISEMENT

Paradoxal, dacă la 0-0 Dan Petrescu era foarte agitat, acum s-a mai domolit. S-a așezat de câteva ori pe bancă, așteptând parcă reacția alor săi. Adică să joace totuși ce au vorbit la cabine și să nu se lase influențați de tabelă, de atmosferă, de adversar.

Gabriel Debeljuh, omul pe care Dan Petrescu l-a executat în toamnă, a devenit omul meciul de pe Arena Națională

De trei minute a avut nevoie echipa campioană pentru a întoarce tabela. A fost mai întâi „spatele” lui Debeljuh, care a găsit o acoladă ce s-a oprit în plasa porții lui Vlad (min. 36). Toni Petrea mai avea puțin și făcea ce a reușit Cârțu la Basel, dar a avut noroc că a găsit niște sticle de apă.

ADVERTISEMENT

Reproșul tehnicianului de la FCSB a mers în principal spre Ovidiu Popescu, aflat în marcaj cu croatul din atacul CFR-ului, Ce să-i mai spui în minutul 39 lui Miron, „pufosul” pe care-l dădea în gât Meme Stoica acum câteva zile, care a fost coautor la golul doi?

Miron l-a ținut în joc pe Deac, mingea a ajuns în cele din urmă la Debeljuh, care a făcut dubla. Tocmai el, pe care Petrescu îl executase în toamnă, dar care i-a salvat „Bursucului” finalul de 2021 și începutul de 2022. Dublă cu Jablonec, trei puncte cu FC Argeș, acum dublă cu FCSB, la București.

Tripla schimbare de la pauză are acoperire totală în realitate. Ovidiu Popescu, Haruț și Keșeru, mâini moarte!

Pauza vine cu fețe noi la FCSB. Rămân la cabine „lateralii” Ovidiu Popescu și Denis Haruț, plus Claudiu Keșeru. Nici nu mai contează dacă înlocuirile au venit pe telefon sau nu, dar au avut acoperire totală în realitatea din teren.

Au intrat Vinicius, Vali Gheorghe și Dumiter, astfel că echipa lui Toni Petrea a trecut la o defensivă în trei, cu Cristea, Miron și brazilianul venit mai târziu din vacanță. Efectul e imediat, gazdele se instalează la butoane. Dar asta și pentru că CFR știe că acum are ce apăra. Acest 2-1 din prima repriză.

Octavian Popescu mai face o magie în minutul 49. Aruncă mingea peste Burcă, îl lasă pe Dumiter singur cu Hindrich, dar noul intrat dă pe lângă minge! Clujul absoarbe bine avântul din terenul advers, ba mai mult același Debeljuh are 3-1 pe frunte (min. 59).

Florinel Coman și Vali Gheorghe, sângele proaspăt aruncat în arenă, construiesc golul de 2-2. Urmează „trădătorul” Chipciu, dar și „minunea” Cristea din minutul 94

Insistența celor de la FCSB, pusă și pe seama sângelui proaspăt venit de pe bancă, este răsplătită în cele din urmă. E minutul 71 când Florinel Coman găsește centrarea care traversează careul pentru șutul de 2-2 al lui Vali Gheorghe.

FCSB chiar crede că ar putea întoarce soarta punctelor. Și, într-adevăr, nu durează mult egalitatea, pentru că „trădătorul” Chipciu face 3-2 pentru CFR. Nu se bucură, doar strânge pumnul. E un gol de 6 puncte, sau să spunem doar 3 pentru că urmează înjumătățirea dinaintea play-off-ului?

Nu e scorul final, pentru că printre scandări de „Demisia, demisia!”, ”Gigi, Gigi, lasă-ne!” și „Iordănescu, Edi Iordănescu!”, Iulian Cristea pune capul pentru un 3-3 final și entuziast. E ger și sunt -10 grade resimțite. Și afară, și în clasament…


  • (P) Cota BETANO pentru Dinamo – FCSB: 1,62 este cota pentru „2 solist”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT