Sport

FCSB cu fotbalul, Viking, cu golurile! Cronica unui eșec cinic suferit de roș-albaștri, la capătul unui meci dominat autoritar

FCSB a pierdut cu 1-2 meciul tur din play-off-ul Conference League, cu Viking. Roș-albaștrii au ratat o mulțime de ocazii și au fost taxați de norvegieni, care au înscris la singurele faze de gol avute.
18.08.2022 | 23:34
FCSB cu fotbalul Viking cu golurile Cronica unui esec cinic suferit de rosalbastri la capatul unui meci dominat autoritar
Octavian Popescu, în duel cu un adversar în meciul FCSB - Viking. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

FCSB a pierdut cu 1-2 meciul tur cu Viking, din turul play-off-ului din Conference League. Roș-albaștrii au punctat în minutul 3 prin Coman, însă au ratat mult și nepermis. De cealaltă parte, Viking a reușit să înscrie prin Kabran și Bjorschol, la singurele șanse de gol avute.

Început electrizant de meci! Coman a deschis scorul, oaspeții au egalat după un minut

Capacitatea Arenei Naționale a fost limitată la 30.000 de locuri după ce UEFA a sancționat FCSB și a decis închiderea ambelor peluze. Tichetele pentru meciul cu nordicii s-au epuizat în două zile și fanii prezenți au creat o atmosferă electrizantă pentru acest meci.

ADVERTISEMENT

Așa cum a fost și începutul partidei. După doar trei minute de joc, FCSB a deschis scorul prin Florinel Coman. David Miculescu a trimis în bară cu capul, după o centrare excelentă a lui Pantea, însă căpitanul roș-albaștrilor a stat excelent la pândă și l-a executat pe Gunnarsson.

Nordicii au egalat la faza imediat următoare. Repunerea de la centru a fost direct pe vârf și după o respingere greșită a lui Dawa, mingea a ajuns la Kabran, care a încheiat acțiunea cu un șut excelent plasat, care l-a învins pe Tîrnovanu. Era doar minutul 5.

ADVERTISEMENT

Florinel Coman și Malcom Edjouma au trecut pe lângă golul doi!

Nebunia a continuat și FCSB a fost la un pas să preia din nou conducerea după o acțiune excelentă de atac, finalizată de Florinel Coman cu un șut puțin peste poartă, din poziție excelentă. FCSB a continuat atacurile, presându-i pe cei de la Viking.

Edjouma a trimis în bară în minutul 13, după un corner, iar trei minute mai târziu, Andrei Cordea a cerut lovitură de pedeapsă, după ce a fost tamponat în careu. Arbitrul georgian a făcut semn ca jocul să continue.

ADVERTISEMENT

Cei de la Viking au fost înghesuiți în propria jumătate de jocul avântat al FCSB-ului, însă nordicii au blocat excelent și, spre deosebire de începutul meciului, nu au lăsat breșe în apărare. Echipa lui Schaack a evoluat economicos, așteptând oportunități de contraatac și fazele fixe, mai ales că defensiva FCSB-ului era șubredă.

Norvegienii au lovit din fază fixă după ce au rezistat asaltului: 1-2 la pauză

După avalanșa de ocazii la poarta lui Gunnarsson, norvegienii au avut nevoie de o lovitură liberă din jumătatea adversă pentru a prelua conducerea. Defensiva FCSB-ului și-a arătat din nou limitele și Bjorschol a reușit egalarea. Fundașul nordicilor a reluat în poartă după o recentrare și din minutul 35, scorul a fost 2-1, spre stupoarea celor 30.000 de fani.

ADVERTISEMENT

FCSB a încercat să restabilească egalitatea până la pauză, însă în ciuda ezitărilor din defensiva lui Viking, roș-albaștrilor le-a lipsit exececuția decisivă. La cabine, Viking a intrat în avantaj, scor 2-1.

Un rezultat nedrept după 45 de minute. FCSB a jucat avântat, ofensiv, însă a plătit tribut apărării șubrede și lipsei de claritate la finalizare. Viking a lovit precis și a scos maximum din prima repriză: două ocazii – două goluri.

Nicolae Dică a mutat la 8 minute după pauză!

FCSB a revenit de la cabine în aceeași formulă și a început ofensiv. Toate acțiunile de atac ale roș-albaștrilor s-au încheiat cu centrări, Viking reușind să anihileze ușor ploaia de mingi care s-a abătut asupra careului.

Nicolae Dică a mutat la 8 minute de la startul reprizei. Au intrat Rusu și Crețu în locul lui Miculescu și Pantea. La fel ca în prima repriză, nordicii au fost înghesuiți în propriul careu, dar roș-albaștrii au avut aceeași lipsă de idei și de execuții la finalizare.

Zidul norvegian, greu de spart!

Viking a tras enervant de timp, nordicii exasperându-i pe fani cu momentele de întrerupere. Arbitrul Giorgi Kruashvili a avut câteva decizii ciudate la unele faze, atrăgându-și oprobriul publicului.

Nordicii s-au apărat pe două linii, ambele a câte cinci jucători și la fiecare fază de atac a roș-albaștrilor, au aglomerat foarte bine centrul careului. Elevii lui Dică au avut câteva combinații bune, dar zidul defensiv ridicat de nordici în fața portarului Gunnarsson a fost eficient.

Vevatne, la un pas de autogol!

Dacă jucătorii FCSB-ului nu puteau trimite mingea în poartă, a fost la un pas să o facă pentru ei Vevatne, fundașul central al “vikingilor”. El a reluat periculos spre propria poartă centrarea lui Radunovic, însă Gunnarsson a fost la post și a trimis în corner.

Cu trecerea timpului, atacurile FCSB-ului au fost din ce în ce mai lipsite de luciditate, mingile fiind aruncate spre poarta adversă. Defensiva nordicilor nu a fost una impresionantă, Cordea și Rață, irosind ocazii importante.

Viking, eficiență maximă pe Arena Națională: două ocazii – două goluri! FCSB, misiune grea la retur

În ciuda eforturilor făcute de jucătorii lui Dică, tabela nu s-a modificat în partea secundă. Viking nu a contat în atac, fiind rare momentele în care jucătorii adverși au trecut mijlocul terenului. Dar, fotbalul se joacă pe goluri și tabela a fost în favoarea nordicilor.

Viking s-a impus cu 2-1 pe Arena Națională. Eficiență maximă pentru elevii lui Schaack care au marcat două goluri din două ocazii și iau prima opțiune pentru calificarea în grupele Conference League. FCSB a ratat mult, a avut probleme în apărare și i-a lipsit luciditatea în atac. Chiar dacă va fi mai greu, calificarea încă se joacă.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB: 2,18 este cota pentru „1 solist” la Botoșani – FCSB. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT