Sport

Lupta la titlu se dă în doi după FCSB – CFR Cluj 1-0. Toate scenariile pentru meciul cu Farul din următoarea etapă

FCSB - CFR Cluj 1-0, rezultat care îi apropie pe "roș-albaștri" la două victorii de titlul în SuperLiga. Urmează duelul cu Farul, la Ovidiu, care este crucial.
14.05.2023 | 22:58
Lupta la titlu se da in doi dupa FCSB  CFR Cluj 10 Toate scenariile pentru meciul cu Farul din urmatoarea etapa
FCSB mai are nevoie de două victorii pentru a câștiga titlul în SuperLiga. Sursă foto: Sportpictures.eu
ADVERTISEMENT
14-05-2023
20:15

FCSB mai are nevoie de două victorii pentru titlu după 1-0 cu CFR Cluj

FCSB s-a impus cu CFR Cluj, scor 1-0, prin golul marcat de Florinel Coman și rămâne la mâna ei în lupta pentru titlu. Mai rămâne un singur punct avans pentru Farul, care ar fi avantajată și în caz de egalitate de puncte.

Urmează Farul – FCSB, meci care poate decide noua campioană din SuperLiga. “Marinarii” sunt campioni dacă vor reuși să se impună în partida de la Ovidiu. Indiferent de rezultatele din ultima rundă.

În cazul în care Farul – FCSB se termină la egalitate, sau dacă oaspeții câștigă, totul se decide în ultima rundă. Un eventual egal ar păstra-o pe Farul pe primul loc, dar constănțenii ar fi siguri de titlu în cazul unei victorii și în partida cu CFR Cluj, în deplasare. De asemenea, dacă Farul – FCSB se termină egal, atunci FCSB ar mai putea lua titlul doar cu o victorie în ultima etapă contra Rapidului. Asta și dacă Farul nu bate la Cluj.

Dacă FCSB se impune la Ovidiu va trece pe primul loc înaintea ultimei runde. Farul ar rămâne în postura de a fi obligată să câștige pe terenul lui CFR Cluj și să aștepte ca Rapid să ia măcar un punct pe terenul lui FCSB în ultima rundă.

Universitatea Craiova şi Farul Constanţa au remizat, scor 1-1, într-un meci nebun pe “Ion Oblemenco”. Echipa “Regelui” a limitat daunele, dar este o remiză care o poate costa scump pe Farul în lupta la titlu.

FCSB, la mâna ei pentru câştigarea campionatului!

Denis Alibec a fost eliminat în prima repriză şi Gică Hagi nu se va putea baza pe căpitanul său în ultimele două etape, meciurile decisive cu FCSB şi CFR Cluj. Cartonaşul roşu s-a văzut şi pe tabelă, oltenii reuşind să egaleze prin Andrei Ivan.

ADVERTISEMENT

Remiza dă speranţe contracandidatelor la titlu. FCSB este din nou la mâna ei. Dacă echipa lui Charalambous şi Pintilii bate tot în ultimele trei etape, devine campioană după opt ani de zile. Dar sunt meciuri de foc: CFR Cluj, Farul şi Rapid.

Prin acest scenariu ideal pentru echipa lui Gigi Becali, FCSB face 52 de puncte şi nu mai poate fi ajunsă de Farul, care ar putea ajunge la un maximum de 50 dacă pierde şi în faţa roş-albaştrilor.

ADVERTISEMENT

CFR Cluj păstrează şanse la titlu! Scenariul care duce trofeul în Gruia

Neluţu Varga a anunţat pentru FANATIK că CFR Cluj va lupta până la final şi aşteaptă o minune în lupta la titlu. Campioana en-titre este la 8 puncte de lider, cu trei etape înainte de final. Dar, prin jocul rezultatelor, ardelenii au o şansă.

Trebuie să bată tot până la final, iar Farul să piardă cu FCSB. Mai mult, roş-albaştrii trebuie şi ei să se împiedice ulterior de Rapid, în ultima etapă, ca CFR Cluj să câştige titlul.

ADVERTISEMENT

Cum ia CFR Cluj titlul: obţine 9 puncte în ultimele trei etape, Farul pierde ambele meciuri rămase de disputat (FCSB şi CFR Cluj), iar FCSB pierde cu CFR Cluj, bate Farul şi se împiedică de Rapid (egal sau înfrângere).

Farul poate câştiga lua titlul etapa viitoare!

CFR ar avea 48 de puncte, Farul Constanţa ar rămâne cu cele 47 de acum, iar FCSB ar aduna 46 (înfrângere cu Rapid) sau 47 (egal cu Rapid). Ardelenii trebuie să bată pe Arena Naţională duminică, altfel se încheie totul.

ADVERTISEMENT

Farul Constanţa este singura formaţie care poate tranşa lupta la titlu. Indiferent de celelalte rezultate, dacă formaţia lui Gică Hagi bate etapa viitoare FCSB, pe teren propriu, câştigă campionatul.

ADVERTISEMENT