Sport

Cristi Coste scrie cronica meciului FCSB – Rapid 3-1. Derby-ul decis de căpitani: îngerul Tănase și demonul Săpunaru!

FSCB și Rapid s-au întâlnit în derby-ul rundei cu numărul 20 pe „Arena Națională”. O întâlnire intensă, în fața a peste 20.000 de fani, cu o victorie a gazdelor ce reduce diferența față de CFR Cluj la 5 puncte.
15.12.2021 | 22:41
Cristi Coste scrie cronica meciului FCSB  Rapid 31 Derbyul decis de capitani ingerul Tanase si demonul Sapunaru
ADVERTISEMENT

43 la 31. Acestea sunt înălțimile de la care FCSB și Rapid au început derby-ul de pe Arena Națională. Am avut doar vreo două minute și ceva de fotbal, deoarece Istvan Kovacs a trebuit să lase fanii să-și etaleze arsenalul pirotehnic. De curiozitate… la porți s-au verificat doar certificatele verzi?

FCSB – Rapid, un derby care trăiește și va trăi prin suporteri. Condimentul vine rapid, cu golul lui Tănase din minutul 14

Nu mai contează, a fost chiar bine… Ne era dor de mirosul acesta de praf de pușcă, de torțe, de derby cu mii de fani în tribune. Cu două peluze care s-au pregătit serios pentru că așa stă bine unei dispute ce traversează zeci de ani.

ADVERTISEMENT

Reluat după aproape 6 minute de show al suporterilor, meciul pare să fie ce vrem. Se joacă de ambele părți, se dă deoparte tatonarea. FCSB urcă prima la catedră, Rapidul simte presiunea care vine din ambele benzi și cedează destul de repede. E minutul 14 când o fază prelungită de atac a roș-albaștrilor aduce deschiderea scorului.

Apărarea lui Săpunaru se bâlbâie în zona de acțiune a lui Tavi Popescu, mingea ajunge la Budescu, pasă din prima pentru șutul lui Darius Olaru, Moldovan nu reține și căpitanul Florin Tănase trimite sub transversală: 1-0!

ADVERTISEMENT

Antonio Sefer a ratat șansa de a fi erou în minutul 37, dar a făcut-o Cristi Săpunaru în al 6-lea minut de prelungire!

Abia după golul care duce diferența dintre cele două în clasament la 15 puncte au îndrăznit și oamenii lui Mihai Iosif mai mult. Poate și pentru că FCSB a făcut un pas înapoi, poate și pentru că vișiniii au realizat că stând și așteptând în propria jumătate „digul” se va fisura de mai multe ori.

Din această atitudine altfel a giuleștenilor s-a născut ocazia lui Belu Iordache din minutul 32, după o acoladă excelentă a lui Marzouk. Dar mai ales a apărut dubla oportunitate de gol a lui Sefer, în minutul 37, când șeptarul Rapidului a ratat șansa de a deveni erou.

ADVERTISEMENT

Șansa s-a ivit încă o dată pentru Rapid în al 6-lea minut de prelungire. Istvan Kovacs judecă chirurgical duelul dintre Radunovici și Săpunaru și dictează ușor penalty. Transformă Săpunaru în fața peluzei roș-albastre și intrăm la cabine cu 1-1.

Budescu, clientul lui Gigi Becali, scos la pauză! Să fie ultimele minute ale lui Costică la FCSB?

Două schimbări importante la gazde. Ies Budescu, unul dintre clienții lui Gigi Becali, și Cordea, înlocuiți de Vali Gheorghe și Ianis Stoica. Ultimul, abia semnat de Giovanni Becali, încearcă poziția de număr 9 pe care nu a jucat nimeni la FCSB în prima repriză.

ADVERTISEMENT

Nu se schimbă prea multe față de modul în care s-a terminat prima parte. Totuși, echipele par ceva mai circumspecte, se joacă mai atent, mai compact. Se strâng rândurile, spațiile se comprimă, tensiunea e evidentă. Ianis Stoica scapă în minutul 62 cu Moldovan, dar îi lipsește inspirația.

Rapid nu ar spune probabil „nu” unui punct, FCSB acuză un blocaj la construcție de minute bune. Sângele proaspăt pe care s-a mizat la pauză nu poate face diferența. E nevoie de altceva.

Eliminarea lui Junior Morais și gafa lui Săpunaru decid derby-ul FCSB – Rapid. Tănase realizează dubla, Ianis își face cadou de aniversare

Să fie Florinel Coman? Intră și el în minutul 65 și revine după accidentarea de la meciul cu Sepsi, de pe 23 august. Aproape 4 luni de absență pentru șeptarul care trage de el de mai bine de un an să revină la forma care să-l ajute să facă „pasul”.

Apare o schimbare. E vorba de eliminarea, cu două galbene (cam ușoară și asta, Istvan!), a lui Junior Morais în minutul 74. Aproape 20 de minute, cu tot cu prelungiri, în care Grantul joacă în inferioritate și trebuie să-și apere punctul.

Vine și ultimul glonț al lui Toni Petrea. Minutul 83, minutul în care intră Claudiu Keșeru. Se joacă doar în jumătatea oaspeților, se vrea un asediu, dar se ajunge mai greu la poarta lui Horațiu Moldovan. Și se ajunge când nici fanii din Peluza Nord nu mai credeau.

În minutul 92, salvatorul Giuleștiului din prima parte, Săpunaru, intră în pielea demonului și face penalty la Ianis Stoica. 2-1 Florin Tănase, dar nu e totul. În minutul 96 marchează și Ianis Stoica, puștiul ce-și face propriul cadou pentru aniversarea din 8 decembrie. Se termină 3-1, o victorie a FCSB care pune iar presiune pe campioana CFR Cluj.


  • (P) Cota BETANO pentru Sepsi – FCSB: 1,85 este cota pentru „FCSB deschide scorul”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT